Waar ben je naar opzoek?

Stop de moedermaffia

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Stop de moedermaffia

Voordat ik moeder werd had ik geen weet van de wereld van de moeders. Ik had er geen weet van dat er tussen moeders hele oorlogen werden gevoerd: de moedermaffia! Ik had al helemaal nooit gedacht dat ik hier ook deel van zou uitmaken. Online kunnen moeders elkaar afslachten. Je krijgt nog net geen doodsbedreigingen aan je huisadres als je toevallig flesvoeding geeft in plaats van borstvoeding. Lekker makkelijk, online achter een toetsenbord. Moeders (en vrouwen) zijn er heel goed om om elkaar te beoordelen, veroordelen en te beledigen en dan het liefst over de manier waarop andere moeders hun kinderen opvoeden.

De beste manier van opvoeden is…

Waarom denken moeders dat het hun goed recht is om andere moeders te vertellen dat de manier waarop zij hun kinderen opvoeden niet de ‘juiste’ manier is? Er is geen ‘beste’ manier van opvoeden. Er is geen handleiding waarin je stap voor stap leert hoe je de perfecte opvoedstijl toepast. Want die is er namelijk niet… Elke moeder doet het op haar manier. Moeders leren elke dag en zoeken uit wat voor hun gezin werkt. Ze moeten vooral geen dingen gaan doen die voor een ander werken. Ik kan je vertellen: dat werkt namelijk bij een ander vaak weer niet.

Mijn kind doet dat niet

Elke moeder wil elke dag de beste moeder zijn en hoe oneerlijk is het dan om door een andere moeder beledigd te worden? Of ongevraagd advies te krijgen? Moeders die denken dat zij perfecte kinderen hebben, dat hun leven altijd goed is en hun kinderen geen driftbuien hebben, met eten gooien of weigeren groentes te eten. Je weet wel; die moeders die zeggen ‘Dat doet mijn kind niet…’.

Laten we zeggen dat, tenzij je kinderen goud poepen, je niet het recht hebt om andere moeders te vertellen hoe je een goede moeder moet zijn, ervan uitgaande dat andere moeders het verkeerd doen.

Geen ongevraagd advies

Moeders moeten begrijpen dat andere moeders niet willen dat anderen ons de les lezen. Ook niet wanneer hun eigen moeder ze vertelt hoe ze het moeten doen, laat staan een moeder die ze helemaal niet kennen.

Als jouw manier van opvoeden niet hetzelfde is als die van een andere moeder dan geeft het jou niet het recht om die andere moeder daarop te wijzen. Geen enkele moeder wil horen dat ze geen ‘goede moeder’ is want ze doen het op hun eigen manier goed!

Stop de moedermaffia

Ik stel voor om de mama-oorlogen en de moedermaffia op te heffen en dat we elkaar niet meer gaan beoordelen en veroordelen maar elkaar gaan ondersteunen. In het opvoeden, het moederschap, het vrouw zijn, alle ballen hoog houden. Laten wet stoppen met aanstootgevende opmerkingen op het moederschap van een ander maar ook over het opvoeden en de keuzes die moeders maken (denk aan borstvoeding vs flesvoeding).

De opvoedstijlen van moeders verschillen ook nog eens per land en per cultuur, ook neem je dingen over van je familie, religie speelt hierbij ook nog een rol. Dus wat maakt dat ‘die’ moeders denken dat er maar één manier is om je kinderen op te voeden; en dan hebben we het over hun manier. Jij voedt je kinderen toch ook niet op zoals jij opgevoed bent? Je neemt dingen over maar het is nooit hetzelfde.

Lieve moeder: je doet het fantastisch!

Lieve moeders, onthoud dat alleen jij (en jij ALLEEN) weet hoe je je kinderen moet opvoeden. Alleen jij weet hoe je je kinderen moet disciplineren, regels bij moet brengen, ze aan het eten krijgt, hoeveel je van ze houdt en wat goed is voor jou en je gezin.

We gaan voor onze kinderen door het vuur, we werken hard en we doen wat voor ons het beste is. We zijn allemaal moeders en we doen het goed genoeg!

Photo by David Gonzales from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen