Waar ben je naar opzoek?

Meer tijd voor jezelf als moeder? Laat je kids met rust!

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Meer tijd voor jezelf als moeder? Laat je kids met rust!

Voor moeders is het ‘meer tijd voor jezelf als moeder’ een hot topic. Als je eenmaal kinderen hebt, lijkt het wel alsof moeders zich verliezen in de zorg- en huishoudelijke taken en er geen tijd overblijft waarin ze zelf wat kunnen doen. Zeker in deze decembermaand, in tijden van lockdown. Iedereen is thuis en hoe vind je dan als moeder tijd voor jezelf? Volgens opvoedexperts is het heel simpel: Laat je kinderen met rust!

Meer tijd voor jezelf als moeder

Uit onderzoek van verschillende Nederlandse Universiteiten blijkt dat in coronatijd de vrije tijd van ouders sterk is afgenomen. We zitten allemaal thuis, werken thuis en de kinderen krijgen straks weer thuisonderwijs. Ze gaan niet naar de opvang en kunnen niet naar opa en oma. Vooral moeders vinden dat ze (nog!) minder vrije tijd hebben. Socioloog Stefanie André van de Radbout Universiteit zegt dat moeders nog altijd meer zorgtaken op zich nemen.

L2BMPodcast

de Love2BeMama Podcast

Op reis door het moederschap!

Laat je kinderen met rust

Moeders gaan heel vaak bij thuiskomst met hun kinderen bezig. Mannen kunnen veel makkelijker op de bank gaan zitten en pas in actie komen als de kinderen ze echt nodig hebben.

Stefanie André zegt dat wanneer je wilt dat je kinderen zelf gaan spelen, je ze vooral met rust moet laten.

Louise Berkhout, orthopedagoog, zegt dat ouders het vaak lastig vinden om zich niet te bemoeien met het spelen van kinderen. Maar ze adviseert met klem om dit vooral niet te doen. Als kinderen worden verwend met aandacht, zullen ze die aandacht ook vragen.

Het is niet te laat

Voor ouders die dit van jongs af aan niet hebben toegepast, is het nog niet te laat. Berkhouts ervaring is dat als je de interesse van de kinderen weet te wekken, dan gaan kinderen vervolgens hun eigen weg. Help ze dus op weg met spelen of iets doen en laat ze dan verder met rust.

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

‘Mama’en: zorgen voor jezelf, tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd’. Dat moet een goed boek zijn. Na het lezen van de inleiding was ik nog enthousiaster. De visie van Nina, sluit naadloos aan op mijn visie. Ondanks haar goede research…

  • Hanny Evers

Voel je niet schuldig

Orthopedagoog Marielle Bekkers zegt dat vrije tijd voor ouders heel erg belangrijk is. Moeders zijn hier vaak slecht in. Voel je ook vooral niet schuldig als je de tv aanzet, wees niet te streng voor jezelf adviseert Bekkers.

Bizarre tijden

Docent orthopedagogiek Laura Batstra zegt dat je eerst tijd moet investeren voordat je vrije tijd terug kan verwachten. Batstra waarschuwt wel dat het nu wel de tijd is om goed op je kind te letten. Voor kinderen is de coronacrisis ook een bizarre periode.

Zoek je voor de komende maanden inspiratie om de tijd thuis met kids door te komen? Wij hebben een blog gemaakt met binnen activiteiten én een blog met coronaproof uitjes. Om allemaal even een frisse neus te halen.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen