Waar ben je naar opzoek?

Lieve moeders: plan tijd voor jezelf in!

3 minuten lezen Inge Mol - Leefcoach Inge Mol – Leefcoach
Lieve moeders: plan tijd voor jezelf in!

Leefcoach Inge heeft veel ballen die in de lucht gehouden moeten worden. Gelukkig is ze daarin een expert en kan ze die kennis goed overbrengen op moeders met jonge kinderen. In deze blog besteed ze aandacht aan jou als vrouw! Als ze aan moeders vraagt “waar heb je behoefte aan?” en “wat mis je sinds je moeder bent?” is een veelvoorkomend antwoord: “Tijd voor mezelf!”. En dat terwijl het zo belangrijk is: plan tijd voor jezelf in!

Jezelf wegcijferen

Ik spreek veel vrouwen. De vriendinnen om me heen en de moeders die ik coach en ze hebben één ding gemeen. Het zijn allemaal vrouwen die het lastig vinden om zichzelf op nummer 1 te zetten en om in zichzelf te investeren. Of dat nu in de vorm van tijd en rust is of in de zin van iets waardevols zoals coaching, een dagje weg of een paar schoenen die echt nodig zijn.

Plan tijd voor jezelf in

En dan bedoel ik niet dat je jezelf altijd op 1 moet zetten, maar het is wel goed om daar balans in te vinden. Zorg voor dat stukje me-time. Het eerste advies dat ik geef tijdens coaching is: Zet jouw me-time moment als eerste in jouw agenda. Hoe je daar invulling aan geeft is persoonlijk. Word jij blij van een wandeling alleen op het strand? Zet die momenten voor de komende maand in je agenda. Laad jij op van een avondje uit met vriendinnen? Plan dat in. Krijg jij rust door dagelijks te mediteren? Maak daar ruimte voor.

Door die momenten als eerste in je agenda te zetten, maakt dat er op dat moment niks anders in kan komen te staan, mits je die momenten ook echt gaat zien als prioriteit. Zie het als een investering in jezelf en je gezin. 

Kies voor jezelf!

Stuk voor stuk vinden de vrouwen die ik spreek het eerst echt moeilijk om zichzelf op 1 te zetten en dat komt mede door deze overtuiging, die je misschien wel herkent: “Voor jezelf kiezen is egoïstisch.’ 

Is dat zo? Wie zegt dat? 

Door daarbij stil te staan en te ontdekken hoe deze overtuiging waarheid voor je is geworden, kan je wel eens tot de ontdekking komen dat je hier zelf niet eens echt achterstaat. 

Een paar voorbeelden:

Hoe voel jij je als je een avondje ongestoord een boek kan lezen of 4 of misschien wel 5 afleveringen van je favoriete serie kan kijken, onder het genot van een warme kop thee of een heerlijk rood wijntje?

Goed toch? Misschien lichtelijk onwennig of als een guilty pleasure, maar eerlijk, dit is waar je behoefte aan hebt toch?

En hoe voel je je, los van het stukje loslaten van de kinderen, als je een weekendje weg bent met je partner of beste vriendin?

Ontstaat er een gevoel van ruimte? Kom je tot het besef dat je dit te weinig doet en ga je nu pas echt voelen hoe het met je gaat?

Hoe vaak is de zin na zo’n moment voor jezelf “Dit moet ik echt vaker doen!” uit je mond gekomen?

Ik gok: Vaak.

Aangeleerde overtuiging

Vraag jezelf nog eens af of je achter de aangeleerde overtuiging “Voor jezelf kiezen is egoïstisch.” staat.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat als jij goed voor jezelf zorgt, je minder vaak geïrriteerd uit de hoek komt, je meer energie hebt aan het einde van de dag en open staat voor de mooie momenten die in je gezin gebeuren. Daarbij, niet geheel onbelangrijk, ben je ook leuker gezelschap voor je partner, vrienden en familie.

En met alles wat je nog niet zo vaak hebt gedaan, is jezelf op 1 zetten, oefenen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat en hoe sneller je effect gaat merken.

Jij bent de basis. Voor jezelf zorgen en jezelf wat vaker op nummer 1 zetten is niet egoïstisch, maar noodzakelijk, zodat jij de vrouw en mama kan zijn die je zo graag wilt zijn!

Voor meer inspiratie over dit onderwerp volg Inge op Instagram!

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Inge Mol - Leefcoach

Inge (33) is getrouwd met Maarten en samen zijn ze ouders van Demy (9) en Noa-Lynn (7). Naast hun gezin runnen ze ook een eigen coach-praktijk, Coach voor je leven.

Inge helpt moeders met jonge kinderen naar een leven in balans. Als moeder krijg je er een grote rol bij en als je het op alle vlakken (te) goed wil blijven doen, heb je veel ballen in de lucht te houden. “Het is geen kwestie van jongleren, maar een kwestie van de juiste keuzes maken.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen