Waar ben je naar opzoek?

5 leuke uitstapjes in de herfstvakantie

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 leuke uitstapjes in de herfstvakantie

Voor het eerste deel van Nederland zit de herfstvakantie er alweer bijna op. Wat hebben jullie het trouwens getroffen met het weer! Voor ons begint de herfstvakantie vandaag. Heerlijk een weekje vrij. De kinderen zijn er wel aan toe. Al wordt het voor ons flink aanpoten voor onze verhuizing, de kinderen gaan lekker een paar dagen naar opa en oma toe. 

Leuke uitstapjes in de herfstvakantie

Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt gaan doen in de herfstvakantie. Wij hebben al een heel dossier aangelegd met gratis uitjes per provincie. Handig om deze eens te raadplegen.

Lees ook: 6x tips Terschelling met kinderen

Tip 1: voor één dag je favoriete beroep uitoefenen voor kinderen

Wat ook heel leuk is om te doen is naar Stadshart Amstelveen gaan. Hier kunnen kinderen voor één dag hun favoriete beroep uitoefenen. Tijdens de eerste editie van Mini City in Nederland krijgen kinderen de kans om in 8 speelplaatsen op spelenderwijs diverse beroepsthema’s te ontdekken. Zo is er op het Binnenhof een schoonheidssalon, een theater, een supermarkt, een politiebureau, een pizzeria, een bloemist en een bouwplaats.

Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen hun eigen invulling geven aan het beroep van hun keuze. De kinderen kunnen een heus diploma halen na het uitoefenen van een beroep, waarna ze weer een ander beroep kunnen uitproberen. Naast het op opdoen van ‘werkervaring’, is er een treasure hunt in het Stadshart waarbij er items uit de winkels van Mini City verstopt zijn in de etalages van de winkels in het winkelcentrum. Super leuk!

Tip 2: Op pad met Natuurmonumenten

Ik ben erg fan van Natuurmonumenten. Ze hebben tijdens de herfstvakantie leuke activiteiten gericht op kinderen. Ga naar de Belevenisboerderij in Schieveen of boek een vaartocht door De Wieden. Op hun site staan veel activiteiten en ze bieden ook extra activiteiten aan in de herfstvakantie. De moeite waard om een kijkje te nemen!

Lees ook: Weekendje Ermelo: tips wat te doen met kinderen

Tip 3: Verdwalen in een fort

In West-Brabant ligt Fort Sabina. Deze is in opdracht van Napoleon gebouwd in 1811. Ze zeggen dat dit fort het best bewaarde geheim van Brabant is vanwege de grootte (12 hectare) en schoonheid van het verdedigingswerk. In de ondergrondse gangen kun je ‘verdwalen’ en rondstruinen. Bezoek ook Kazerne ‘De Kletsmajoor’ waar je kunt eten en drinken.

Tip 4: Jutten in het Juttersmu-zee-um

Als je naar Zandvoort gaat wandel dan ook het Juttersmu-zee-um eens binnen. Hier kom je te weten wat ‘jutten’ eigenlijk is en zie je een verzameling gejutte spullen. Je vindt hier mammoetbotten tot bijzondere schelpen en zelfs een deel van een raket. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden. Als je gaat uitwaaien in Zandvoort aan het strand is dit zeker een leuke tip voor kinderen.

Lees ook: Een weekendje natuur met de kids

Tip 5: Dieren spotten in het wild

Ga naar Natuurpark Lelystad en je komt de mooiste dieren tegen. Een kudde wilde paarden of zelfs edelherten. Als je geluk hebt zie je ook zwijnen wroeten in de aarde. Wil je er even lekker op uit dan is Natuurpark Lelystad een aanrader.

Een aantal van deze tips heb ik gevonden via Zoover.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 16 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen