Waar ben je naar opzoek?

Alles wat je nodig hebt voor je baby: budgettips

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Alles wat je nodig hebt voor je baby: budgettips

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en op zoek naar een leuke, passende babyuitzet. Een van de allerleukste dingen om bij elkaar te zoeken, maar laten we eerlijk zijn: door het grote aanbod aan babyspullen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Google maar eens naar alles wat je nodig hebt voor je baby en je wordt overspoelt met (dikwijls onwijs dure) babyspullen. Dat kan makkelijker en niet te vergeten: goedkoper!

Alles wat je nodig hebt voor je baby!

De markt voor babyspullen is enorm. Hier valt niet over te twisten. Ieder seizoen verschijnen er weer nieuwe modellen kinderwagens, babykleertjes, kamertjes en ga zo maar verder. Dit maakt het hartstikke leuk om voor je baby te shoppen, want keuze genoeg. Toch blijft het lastig om alles wat je nodig hebt voor je baby te vinden en hierbij niet (flink) buiten het budget te gaan. Een baby zorgt al voor een flinke financiële verandering in het huishouden, want geloof het of niet: baby’s kosten geld. Zelfs al zijn ze nog niet eens geboren. Waar kan je op besparen op het gebied van de babyuitzet en hoe kan je dit ook het beste doen?

Lees verder onder de afbeelding!

Budgettips voor wat nodig is voor je baby

Er zijn gelukkig een tal van zaken waar je veilig op kan besparen. Daarnaast is het, als je te maken hebt met een beperkt budget, noodzaak om goed te kijken naar wat je echt nodig hebt. Je kan de babyuitzet zo duur maken als je zelf wil. Variërend van ongeveer 700 euro voor een uitzet zonder extra’s, tot enkele duizenden euro’s in totaal. Dit kan natuurlijk goedkoper, maar hoe pak je dit het beste aan?

Wij geven budgettips in deze post om te besparen op de komst van de baby. Want het hoeft niet veel geld te kosten.

1. Alles wat je voor je baby nodig hebt; of misschien ook niet?

Het mooiste van de hele ‘babymarkt’ is dat je toch al onzekere, hormonale moeders van alles kan aanpraten. Plak ergens het woordje ‘veilig’ of ‘makkelijk’ voor en de meeste vrouwen gaan al overstag. Toch zijn lang niet alle producten even nuttig. Sterker nog: er zitten spullen bij die je misschien een of nauwelijks gaat gebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn bepaalde luxe-items zoals een flessenwarmer. In theorie lijkt zo een ding hartstikke handig, maar zolang je een waterkoker hebt heb je geen apart apparaat nodig om flesjes warm te maken. Probeer dus kritisch onderscheid te maken tussen broodnodige items (autostoeltje, wieg, verzorgingsproducten, kinderwagen etc.) en de spullen waar je ook prima zonder kan.

2. Let op de aanbiedingen

Als je op de centjes probeert te letten dan moet je niet een willekeurige babywinkel binnenstappen om jezelf hier een complete babyuitzet aan te laten smeren. Als het aankomt op alles wat je nodig hebt voor je baby dan doe je er slim aan om de tijd te nemen en een beetje huiswerk te doen. Gelukkig bestaan er ook handige websites zoals SuperSales. Hier vind je alle lopende aanbiedingen op een overzichtelijke site. Zo weet je precies waar je het voordeligste uit bent qua babyuitzet.

3. Koop tweedehands

Probeer een deel van je babyuitzet tweedehands aan te schaffen. Iets wat superslim is als je er beter over nadenkt. Een groot deel van je babyuitzet gebruik je namelijk maar voor een korte tijd. De meeste spullen die (online) worden aangeboden zijn dan ook nog in een prima staat. Dit geldt overigens ook voor wanneer je eigen babyuitzet overbodig is geworden. Het loont zeker om deze spullen te verkopen. Of je moet het willen gebruiken voor alles wat je voor een volgende baby nodig hebt.

4. Korting vragen!

Dit is zoiets waar menig mens zich bezwaard bij voelt. Toch kan het zeker lonen om een ‘dealtje’ te maken als je meerdere duurdere items koopt. Er zijn veel babywinkels die bereid zijn om een leuke aanbieding te geven als je bijvoorbeeld een hele uitzet en/of kinderwagen koopt.

5. Kraamcadeaus

Je kan eventuele, kleine producten ook vragen als kraamcadeau. Dit zijn meestal wel dingen die je niet direct na de geboorte nodig hebt. Is er iemand in je omgeving die een babyshower voor je organiseert? Geef deze persoon een lijstje met de spulletjes die je nodig hebt.

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

Voeg hier eIs er in je familie- of vriendenkring een baby geboren? Dan wil je de kersverse ouders natuurlijk een leuk en origineel kraamcadeau geven. Maar waar maak je ze blij mee? Rompertjes, sokjes of toch een knuffel? Neem van…

  • Love2BeMama

6. Spullen lenen

Heb je familie of vrienden met kinderen? Vraag of je bepaalde dingen van ze kan lenen of kopen. Bij de meeste mensen staat dat ‘babyspul’ toch maar in de weg. Op deze manier doen jullie elkaar dus een plezier.

7. Doe een beroep op je Creativiteit!

Alles waar het woord ‘baby’ voor staat, daar betaal je voor. Sorry, maar dit is helaas een feit. Hier kom je pas achter als je op zoek bent naar alles wat je nodig hebt voor je baby. Toch hoef je niet alleen maar speciale babykamermeubels in het kamertje te zetten. Kasten, plankjes en andere zaken kan je prima elders halen. Daarnaast is een commode ook maar een ladekast. Weliswaar met een opstaande rand, maar met een beetje handigheid kan je dit ook zelf nog maken.

Alles wat je nodig hebt voor je baby: handige uitzetlijst

Het kan helpen om vooraf een checklist uit te printen om ervoor te zorgen dat je geen dingen dubbel koopt. Let op: op veel van deze uitzetlijsten staan alsnog een hoop nutteloze producten. Probeer dus een lijst te zoeken waar het broodnodige opstaat voor je babyuitzet. Zo voorkom je dat je uiteindelijk alsnog teveel gaat kopen en dus ook teveel geld uitgeeft. Succes!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen