Waar ben je naar opzoek?

Budgettips voor babyuitzet: 6 manieren waarop je kosten kan drukken

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Budgettips voor  babyuitzet: 6 manieren waarop je kosten kan drukken

De komst van een baby brengt niet alleen verandering mee in het dagelijks leven, maar ook wat betreft je portemonnee. Om maar even met de deur in huis te vallen: een baby is duur en gaat je hoe dan ook geld kosten. Dit begint al tijdens de zwangerschap, want je moet de hele babyuitzet nog bij elkaar vinden. Hoe kan je de kosten enigszins drukken? Dit lees je in onze budgettips voor de babyuitzet!

Al vanaf het moment dat je zwanger bent zijn er meerdere kosten waar je rekening mee moet houden. Al voor de bevalling geef je geld uit aan de baby. Gemiddeld geven we rond de 1000 a 1500 euro uit aan de babyuitzet. Toch kan je de eerste kosten zo laag maken als je zelf wil. Je babyuitzet op een andere manier ‘bij elkaar zoeken’ is er hier een van. We hebben een paar budgettips waarmee je de kosten voor de babyuitzet zo laag mogelijk kan houden.

Budgettips voor de babyuitzet

Er zijn meerdere manieren waarop je op de babyuitzet kan besparen. Je hebt voor de geboorte van een baby meerdere dingen nodig zoals een kamertje, kinderwagen, verzorgingsproducten, kleertjes en ga zo maar verder. Dat je hier iets van geld aan uit moet geven is helaas niet te voorkomen. Gelukkig zijn er wel voldoende budgettips waarmee je op de babyuitzet kan besparen. Zo kan je de kosten zoveel mogelijk drukken. Een fijn idee als je niet al te veel te besteden hebt en toch een mooie uitzet bij elkaar wil zoeken.

Budgettip 1: Houd het bij de broodnodige spullen voor de babyuitzet

Als je een babywinkel binnenloopt dan wordt je doodgegooid met een tal van (soms ook nutteloze) babyspullen. Een ding die alle babywinkels met elkaar gemeen hebben is dat ze ook heel graag ‘extraatjes’ proberen aan te smeren onder het mom van; veiligheid, handig, tijdsbesparend en ga zo maar verder. Houd in je achterhoofd dat je deze spullen negen van de tien keer niet nodig hebt. Je betaalt er daarnaast wel de hoofdprijs voor. Je kan dus flink wat besparen om op voorhand te bepalen wat echt nodig is en je beter kan laten.

Budgettip 2: Houd de aanbiedingen in de gaten

Dit geldt eigenlijk voor alles, maar in het speciaal voor de babyuitzet. In folders en op het internet zijn er regelmatig belangrijke babyproducten in de aanbieding. Zo kan je grootverpakkingen luiers heel makkelijk op voorhand aanschaffen (want hier ben je voorlopig nog wel mee bezig) en dat geldt ook voor zaken zoals babydoekjes. Ook grotere items zijn regelmatig in de aanbieding. Als je een paar tientjes kan besparen op een kinderenwagen, dan ben je een dief van je portemonnee als je hier niet achteraan gaat. Zeker als je met een budget zit voor je babyuitzet.

Budgettip 3: De babyuitzet lenen

De babyuitzet wordt dikwijls niet zo heel lang gebruikt, waardoor bijna zo goed als nieuwe items op het zolder komen te staan. Dit zal ook gelden voor een paar van je vrienden en/of familieleden. Vraag eens rond of er bepaalde dingen zijn die je kan lenen. Na afloop geef je de spullen natuurlijk weer in uitstekende staat terug, maar je kan op deze manier zomaar honderden euro’s besparen op je babyuitzet. En je zit zelf niet met al dat babyspul als je kindje eruit groeit. Een fijne bijkomstigheid!

Budgettip 4: Tweedehands babyuitzet

We hadden het net al over de kwaliteit van tweede- of derdehands babyspullen. Er is dan ook echt geen enkel bezwaar in het kopen van een tweedehands babyuitzet. Hier kan je ook weer tientallen euro’s op besparen en je maakt de oude eigenaar gelukkig, omdat er weer ruimte kan worden vrijgemaakt voor ander spul. Het kan dan ook zeker lonen om eens te kijken op Marktplaats, Ebay of op een Facebook-verkoopgroep.

Budgettip 5: Babyboxes

Er zijn meerdere winkels die speciale zwangerschaps- en babyboxes cadeau. geven tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Hierin vindt je een tal van nuttige items, maar ook coupons voor extra aanbiedingen. Nieuwsgierig naar een overzicht van de beste babydozen? Kijk dan hier.

Budgettip 6: Cadeaus

Organiseert er iemand een babyshower of kraamborrel? Geef dan vooraf aan welke items je nog wel kan gebruiken. Mensen hebben de neiging om je te overladen met een tal van babykleertjes (in dezelfde maat), waardoor je vaak een overschot krijgt van één ding terwijl je nog zoveel meer kan gebruiken. Het kan lonen om met de persoon die het feestje organiseert om de tafel te gaan zitten en te bespreken welke babyspullen nu echt handig zijn om te krijgen. Als iemand om inspiratie verlegen zit dan is er altijd iets waar uit gekozen kan worden. Fijn en handig als één van de budgettips voor de babyuitzet. Je hoeft het tenslotte dan niet zelf te kopen.

Alles wat je nodig hebt voor je baby: budgettips

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en op zoek naar een leuke, passende babyuitzet. Een van de allerleukste dingen om bij elkaar te zoeken, maar laten we eerlijk zijn: door het grote aanbod aan babyspullen zie je soms door de bomen het…

  • Denise Meijer

Waar kan je beter niet op besparen?

Hoewel je de babyuitzet zo prijzig kan maken als je zelf wil. Zijn er ook zeker items waar je beter niet op kan beknibbelen. Denk aan een degelijk autostoeltje, bijvoorbeeld. En een goed, schoon matras. Dit zijn spullen die te maken hebben met de algehele veiligheid van je baby en het is dan ook belangrijk om goed te bekijken wat de staat is van de spullen voordat je dit tweedehands aanschaft of misschien wel gaat lenen.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen