Waar ben je naar opzoek?

Het is voor mij alweer de 4de keer dat ik voor een vriendin een babyshower organiseer. Het geven van een babyshower is overgewaaid uit onder andere Amerika. De mom-to-be wordt helemaal in het zonnetje gezet. In Nederland draait een babyshower vooral om een gezellig samenzijn. Vrouwen, vriendinnen, moeders, buurvrouwen, zussen, nichtjes en collega’s zijn gezellig onder elkaar. Praten over baby’s, bevallen, spelletjes doen en cadeautjes geven.

Gastblogger Wendy organiseerde een babyshower voor haar hoogzwangere zusje Kim. Haar tips en ervaringen met het organiseren van een babyshower kun je in deze blog lezen.

Babyshower organiseren blog

Waar veel babyshowers vaak als een surprise-party gehouden worden (en dus de mom-to-be van niets weet) organiseerde ik dit keer een babyshower waarbij de mom-to-be, in dit geval mijn zusje, de datum gewoon wist. Het is voor een (hoog)zwangere vaak fijner om je een beetje op zo’n dag in te kunnen stellen. Wat er op het programma stond bleef natuurlijk wél een verrassing!

De voorbereidingen van de babyshower organiseren

In de weken voor de babyshower organiseren, stuurde ik een uitnodiging per mail rond. Ik vroeg gewoon eerlijk aan mijn zusje wie zij graag op haar babyshower wilde hebben. Als de babyshower een verrassing is, zou je met de vader-to-be af kunnen spreken om de mama in kwestie een beetje uit te horen: welke vriendinnen, collega’s en/of familieleden de mom-to-be graag om haar heen heeft. Ik bestelde babyshower-feestartikelen online, zoals bordjes, bekers, slingers & bedankjes (goodies) en schafte het boek Het leukste babyshowerboek aan.

Daarnaast bedacht ik het programma, door een aantal spelletjes zelf te verzinnen en uit te werken. Ook haalde ik leuke spelletjes-tips uit Het leukste babyshowerboek. Voor de schrijf-spelletjes pimpte ik simpele pennen van HEMA met lint en tule in pastel-kleuren. Na afloop mag ieder haar pen mee naar huis nemen. Ik vulde ook nog een mand met prijsjes, ook allemaal in pastel-kleuren, zoals kleine handdoekjes, washandjes in roze / blauw, een setjes masking-tape, wierook (de geuren voor moeder). Een sjerp de tekst ‘mom-to-be’ kun je kopen bij de feestwinkel en is leuk voor de toekomstige mama om te laten dragen op het feestje.

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

Voeg hier eIs er in je familie- of vriendenkring een baby geboren? Dan wil je de kersverse ouders natuurlijk een leuk en origineel kraamcadeau geven. Maar waar maak je ze blij mee? Rompertjes, sokjes of toch een knuffel? Neem van…

 • Love2BeMama

Tevens een gender reveal organiseren?

Misschien wil de zwangere mama ook wel een gender reveal organiseren. Wellicht kun je dit combineren met de babyshower organiseren. Het geslacht van jullie toekomstige kindje wil je natuurlijk op een leuke, originele manier bekend maken. De gender reveal party is opkomend vanuit Amerika waar ze het groter dan groots weten aan te pakken. Maar hoe weet jij je gasten en niet te vergeten jezelf te verrassen met het geslacht van de baby? Met een confetti shooter natuurlijk! Samen tellen jullie af en met een knal wordt het geslacht bekend gemaakt door middel van roze of blauwe confetti. Een originele en feestelijke manier om het geslacht bekend te maken!

De dag van de Babyshower breekt aan

Met een tas vol spullen reed ik naar het huis van mijn zusje en stuurde haar even haar huis uit zodat ik de boel gezellig kon versieren. De genodigden druppelden binnen en hielpen mee om de puntjes op de i te zetten. Toen iedereen er was, schonken de oma’s-to-be koffie, thee of water in en deelden ik cake’jes en chocolaatjes uit. Omdat mijn zusje niet weet of zij een jongen of meisje in haar buik heeft, vroeg ik iedereen te kiezen voor iets roze of iets blauws van de schaal. Daarmee werd direct duidelijk hoeveel er dachten dat het en jongen of juist een meisje werd. Een leuke activiteit om mee af te trappen.

Spelletjes voor mama’s (to be)

Bij een babyshower organiseren hoort ook het bedenken van leuke spelletjes. Vanwege het mooie weer, deden we de meeste spelletjes buiten in de tuin. Zoals met een stuk draad de buikomtrek raden. Alle draadjes op de grond leggen, ieders letter met stoepkrijt erbij gezet van wie welke draad was en vervolgens kijken wie het dichtst in de buurt kwam. De winnares mocht een prijs uitkiezen uit de mand.

Dan het raad-spel. Een doos met twee gaten, en de mom-to-be laten voelen wat erin zit. Zoals een onderdeel van een kolf, babysokjes, bijtring enz.

Een quiz met vragen uit het boek, gehusselde babywoorden raden, pictionery, voorspellingskaarten invullen, kleine mandala’s inkleuren voor de baby en situaties uitbeelden (zoals ‘’nachtvoeding’’, ‘’vliezen breken’’ of ‘’babysokjes aantrekken bij de baby’’) zijn ook leuke activiteiten om te doen.

Tijd voor de lunch!

Bij een babyshower organiseren hoort ook een lekkere lunch. Dan is het tijd voor iets lekkers. Het leukste en ook makkelijkste is om de lunch te serveren als buffet. Met lekkere (kleine) verschillende broodjes, vers fruit en gevarieerd beleg. Iedere vrouw heeft haar voorkeuren en houdt vooral rekening met et feit dat veel (hoog)zwangere een specifieke smaak hebben en ook niet alles mogen of willen eten. Wat sap, thee, water en melk erbij. En smikkelen maar!

Ik had mijn handen zo vol aan het voorbereiden van de spelletjes, prijsjes en alle andere bezigheden, dat ik de oma’s-to-be gevraagd heb van te voren de lunch te regelen. Dat bespaard tijd en vaak vinden (schoon)moeders het leuk om iets te kunnen doen voor het feestje. De taken verdelen zorgt dat je een feestje met elkaar opzet, en dat zorgt voor veel saamhorigheid op de dag zelf.

Afsluiten met cadeautjes

Na de lunch was er tijd voor een laatste spelletje en daarna ruimte voor het uitwisselen en delen van ervaringen, bijkletsen en het geven van cadeautjes.

Een luiertaart, kleertjes (als je kleertjes geeft, kies dan voor subtiel en niet te uitgesproken), een baby-invul-boek, babylegs, sophie de giraffe, verzorgingsproducten, baby-speeltjes; er is genoeg waar je een zwangere blij mee kunt maken. Probeer je wel altijd in te leven in háár smaak, dan geef je vast en zeker een goed cadeau. Gezamenlijk iets geven is ook een goede optie, dan kun je iets kopen wat bijvoorbeeld nog op de uitzet-lijst staat of ga voor iets bijzonders, zoals een heus bevallingsjurkje of een goed leesboek: Ouderschap vanuit je hart ter voorbereiding van het ouderschap.

Babyshower organiseren: bedankjes babyshower

Bedankjes zijn leuk om mee te geven aan iedereen die op de babyshower was. Ik bestelde ze online, en maakte er zelf kaartjes aan. Kleine hangertjes met een klein jumpsuitje (tuinbroekje) eraan gevuld met bruidssuikers. Je kunt natuurlijk ook zelf zoiets maken, of kies voor een leuk zeepje, geurzakje (zelfgemaakt) of maak kleine goodiebags met leuk flyermateriaal of kleine andere cadeautjes.

Ik vond het super leuk een babyshower organiseren. Heb jij nog tips? Laat het ons vooral weten!

Deel deze blogpost op Pinterest ⤵️

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Estber zei

  Zo leuk, een babyshower organiseren! Ik heb er onwijs veel plezier aan gehad toen ik hem vorig jaar voor mijn zus plande. We deden ook wat spellen, waaronder een quiz en speciale 30 seconds babyshower editie.

  Wat een super leuk idee ook van die bedankkaartjes trouwens! Dit soort details geven weer zo’n eigen en persoonlijke touch aan de babyshower.

 • Irma zei

  Wat ontzettend leuk gedaan die kaartjes aan die rompertjes! Echt heel erg gaaf! Is er iemand die me kan vertellen wie dat gemaakt heeft. Ik begrijp dat het de gastblogger is maar hoe kan ik daarmee in contact komen? Vast dank. Gr Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen