Waar ben je naar opzoek?

Ben jij zwanger maar heb je, om wat voor reden dan ook, het niet breed? Of wil je wel graag een kindje maar ben je bang dat je het niet gaat redden met de inkomsten die je hebt? Misschien heb je wat aan deze tips om je voor te bereiden op de komst van een kleintje met weinig budget. Als je zwanger bent met weinig budget, lees dan vooral verder.

Emotionele achtbaan: zwanger met weinig budget

Lieve toekomstige ouders: als je al zwanger bent bevind je je in een achtbaan. Een achtbaan van emoties en dingen die op je afkomen. Het krijgen van een baby is een spannende tijd. En misschien maak je je ook wel heel erg druk over wat er allemaal bij komt kijken. Ook financieel.

Het is bijna onmogelijk om geen cent te besteden aan een babyuitzet maar met deze tips wordt het misschien wel wat makkelijker. Ook gezinnen met een krap budget kunnen de basis voor hun kindje aanschaffen. Ben je zwanger met weinig budget? Dan heb je misschien wel wat aan onze tips voor zwangeren met weinig budget.

Zorgverzekering zwanger 2022. Waar moet je op letten?

Als je in 2022 zwanger bent of gaat bevallen dan zijn er vanzelfsprekend dingen uit je zorgverzekering die gaan veranderen. Deze veranderingen hebben vooral met de kosten te maken en dan denk dan weer aan je zwangerschap zelf, de bevalling…

  • Denise Meijer

Gebruik wat je al hebt: denk buiten de kaders

Denk vooral niet te moeilijk. Je hebt een kleine ruimte nodig voor je baby en skip de nutteloze aankopen. Een plekje waar hij kan slapen, waar je luiers kunt verschonen (dit kan ook op de eettafel met een matje eronder), een klein kastje voor zijn spulletjes. En misschien heb je dit kastje nog wel? Kijk wat er al in je huis staat en wat je kunt gebruiken. Een commode is echt onnodig en een grote uitgave. Een luier verschonen kan trouwen ook op een handdoek op het grote bed van papa en mama.

Zwanger met weinig budget: (Unisex) kleding

Koop unisex kleding. Dat is ook handig bij een eventuele volgende baby. En word lid van weggeefhoeken op Facebook. Daar worden heel vaak zakken kleertjes aangeboden voor gezinnen die dat goed kunnen gebruiken. Veel spullen zijn amper gebruikt!

Laat je niet gek maken!

Begeef je je in de wereld van de baby’s dan kun je helemaal gek worden. Zeker niet als je zwanger bent met weinig budget. De meest onzinnige dingen zijn te koop. Zwangere vrouwen laten zich snel wat aansmeren wat je, na enige ervaring, vaak niet eens gaat gebruiken.

Neem ook de tijd om je spullen bij elkaar te sparen. Maak een lijstje met wat je echt heel graag (nieuw) zou willen hebben. Bijvoorbeeld een kinderwagen of een goede draagdoek. Ga voor dat item sparen en probeer de overige producten op een creatieve manier te krijgen. Misschien kun je ook wel een hele goede kinderwagen tweedehands op de kop tikken.

Laat je vooral niet gek maken in de winkels. Zoek via internet uit waar je iets het goedkoopst kun krijgen. Vraag babyboxen aan want ook daar zitten vaak handige en bruikbare spulletjes in. Zwanger zijn met weinig budget hoeft geen probleem te zijn.

Mijn top vijf van handige babyspullen: na de kraamtijd

Als je voor het eerst moeder wordt, duik je in een hele nieuwe wereld van rompertjes, flesjes en luiers. Allerlei producten waar je misschien nog nooit van gehoord had – ik wist echt niet wat een flessenborstel was – vliegen…

  • Magda Dullemond

Voeding & zwanger met weinig budget

Mocht je willen besparen op voeding dan kun je borstvoeding gaan geven. Dit is gratis! En tegen die tijd dat ze hapjes gaan eten: zelf hapjes maken is een stuk goedkoper dan kant-en-klare potjes.

Wees open

Hoe moeilijk het ook is om toe te geven, maak het bespreekbaar met andere moeders dat je weinig budget hebt. Geeft dit eventueel ook aan aan je verloskundige. Er zijn heel veel instanties die hierbij kunnen helpen. Moeders onder elkaar praten ook en kennen vast iemand die graag babyspullen een goede tweede huis geeft.

Niet elke moeder wil geld krijgen voor wat ze wegdoen. Er zijn zat moeders die het met liefde gratis weggeven. Maar dan moeten ze wel weten wie het nodig kan hebben. Doe een oproepje op Facebook en sta open voor hulp. Dan kunnen er mooie dingen op je pad komen!

Liefde

Vergeet niet: je kind heeft alleen maar liefde en voeding nodig. Dan kom je al een heel eind! Ook als je zwanger bent met weinig budget.

Deel deze blog op Pinterest ⤵️

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen