Waar ben je naar opzoek?

Kalverliefde

1 minuut lezen Mariël

Mijn 8 jarige dochter heeft verkering! Giebelend en met rode konen overhandigd ze mij haar eerste liefdesbriefjes. Ja inderdaad het zijn er meerdere! Een grote gekreukelde envelop bomvol met gele post-it briefjes vol geschreven met geweldige liefdesverklaringen en heel veel getekende hartjes. Welke “vrouw” krijgt daar nu geen rode konen van?

In prachtige hanenpoten zoals je dat vaak ziet bij kinderen die net beginnen met schrijven en een overdaad aan aandoenlijke spelfouten wordt mijn meisje op de hoogte gebracht van de zielenroerselen van haar klasgenootje. “Ik ben al vanaf groep 3 op je”, “Ik vind je heel mooi”, “Ik ben smor verlieft (letterlijk zo geschreven) op je!, “Wil je verkering met mij?”.

Ik vind het geweldig en druk mijn dochter op het hart heel zuinig te zijn op haar liefdesbriefjes want dat is zo leuk voor later. Het liefst voorzie ik ze van de datum en gaan ze in de doos bij alle andere herinneringen en knutsels. Helaas voor mij mag ik er nog niet naar wijzen. Het is een groot geheim volgens onze dame en zelfs papa mag van niks weten.

“Waarom mag papa het niet weten dan?” vraag ik aan mijn dochter, “Het is toch leuk als je verliefd bent?”. Met een vies gezicht deelt ze me mee dat ze NIET verliefd is, ze hebben alleen verkering. Op mijn vraag wat verkering dan precies is krijg ik het antwoord; “Nou… gewoon”. Vooralsnog ben ik er nog niet achter wat “nou…gewoon” inhoud. En doorvragen wordt niet echt gewaardeerd ben ik achter, oh oh oh wat een verontwaardiging als ik het ter sprake breng.

’s Avonds wordt paps alsnog op de hoogte gesteld van het liefdesleven van zijn dochter. Op de vraag van mijn man of er ook al trouwplannen zijn schudt mijn dochter beteuterd van nee. Onze “schoonzoon” wil niet trouwen, nooit niet! Jammer, we hebben wel weer eens zin in een feestje.

“Nou dat komt dan goed uit” zegt mijn wederhelft tegen dochter lief, “je was toch altijd verliefd op papa en je wilde al jaren met me trouwen!”. Hoofdschuddend deelt ze mijn man mee dat ze al 8 is en heus wel weet dat dat niet kan. Ja ja paps, kleine meisjes worden groot. Gaat veel te snel hè!

© Geschreven door Mariel

Wil jij dat anderen deze blog ook lezen? Deel het met de rest van de wereld via onderstaande icons.
Klik en plaats!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen