Waar ben je naar opzoek?

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

Kinderen vinden het leuk om muziek te maken. Daarnaast zijn er heel veel ouders die een instrument leren bespelen een belangrijke rol speelt bij de opvoeding. Muziek leren maken en echt een instrument bespelen heeft onwijs veel voordelen voor de sociale, cognitieve en emotionele ontwikkeling. Daarnaast vinden ze het gewoon leuk. Desondanks zitten er eigenlijk maar weinig kinderen op muziekles en zoeken ouders naar een instrument waar een kind zelf makkelijk op kan leren spelen. Een van deze instrumenten is het keyboard. Wil jouw kind keyboard leren spelen en zoek jij een ‘keyboard spelen boek kinderen’ tip? Wij hebben leuke boektips voor wanneer je kind graag wil leren hoe je op dit instrument moet spelen. 

Wat is een keyboard

Voordat je begint met het zoeken naar een boek waarop je kind keyboard kan leren spelen: eerst even een korte omschrijving van wat een keyboard precies is en wat je kan verwachten.

Het keyboard behoort tot de toetsinstrumenten. Naast het toetsenbord bevat een keyboard ook een ‘arrangeerkeyboard’ (een begeleidingsautomaat). Dit biedt de mogelijkheid tot diverse varianten van automatische begeleiding. Keyboards werken op batterijen en/of op netstroom met een adapter. Bekende soorten keyboards zijn de stage piano’s, de digitale piano’s, de MIDI keyboards en de synthesizers. Van deze varianten komen de digitale piano en stage piano het dichtst in de buurt bij de akoestische piano. Een MDI Keyboard lijkt het minst op een digitale piano. Het aantal toetsen verschilt ook per variant. Het meest voorkomend is 61 toetsen.

Bron: Onlinemuziekacademie.nl

KEYBOARD SPELEN BOEK KINDEREN: leer keyboard spelen

Dus geen nood: het instrument lijkt in niets op de monotone varianten die je voor een paar euro in de speelgoedwinkel koopt. Als je kind een beetje leert spelen dan is het in ieder geval een stuk aangenamer om aan te horen. Je kan je kind natuurlijk op muziekles doen om te leren hoe ze dit toetsinstrument bespelen, maar je kan er ook voor kiezen om een boek te kopen waarmee je kind binnen no time de basiskneepjes van het keyboard spelen leert. Misschien zelfs als nuttige aanvulling op de wekelijkse muziekles? Wie weet! 

Keyboard Lesboek voor beginners van Jeff Hammer

Het lesboek van Hammer maakt gebruik van fotovoorbeelden om je te leren keyboard spelen. Dit is onwijs handig voor kinderen, omdat je hier geen lange en ingewikkelde tekstuitleg bij hebt. Het boek is voor kinderen vanaf 12 jaar, maar ook jij als ouder kan er makkelijk mee aan de slag!

Keyboard voor kinderen van Peter Gelling 

In dit leuke boek (Keyboard) voor kinderen. Leert je kind stap voor stap om op het keyboard de leukste kinderliedjes te spelen. Het boek is voorzien van leuke plaatjes en zorgt ervoor dat je kind makkelijk de basis van het spelen onder de knie krijgt. 

E-Keyboard boek voor kinderen van Andrew Scott

Scott zijn boek is gericht op kinderen die graag het E-Keyboard willen spelen. Net zoals bij het Keyboard boek voor kinderen, leert je kind binnen no-time de basis van het keyboard spelen. In het boek zitten mooie plaatjes en de leermethode is gemakkelijk en uitgespreid. 

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen