Waar ben je naar opzoek?

In de laatste week van november is het tijd om de meest legendarische muzieklijst, de Top 2000, in te vullen! De Top 2000 lijst van radio 2 die elk jaar trouw wordt ingevuld door vele Nederlanders. Muziek leeft in veel gezinnen. Binnen deze gezinnen worden kinderen gaandeweg meegenomen in de muzikale opvoeding. December is naast de maand van de feestdagen voor ons ook de maand van de muziek. Waarom is muziek zo belangrijk voor ons en levert het een duidelijk positieve bijdrage in ons gezin?

Muzikale opvoeding

Vind jij een muzikale opvoeding binnen je gezin belangrijk? Dan moet je dit zeker toepassen bij de opvoeding. Een gedegen muzikale opvoeding kan ook al zonder K3 grauw en grijs te draaien. Daarbij is het heel goed als kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met muziek. Waarom een muzikale opvoeding goed is lees je hier!

Eigen smaak/identiteit ontwikkelen

Een muzikale opvoeding aanbieden? Je kind komt er spelenderwijs achter welke muziek ze mooi vinden. Naast de kindermuziek vindt onze dochter ook andere muziek mooi. Van de radio, op YouTube, liedjes die gebruikt worden voor dansles en ook waar papa en mama naar luisteren. Ze maakt eigen keuzes en staat voor wat ze mooi vindt. Hierdoor groeit ze een stukje in haar zelfvertrouwen en persoonlijkheid!

Ontspannen ouder dus ook ontspannen kind

Ik voel mij heel blij als er mooie muziek opstaat en word er rustig van. Mijn kinderen merken dit en hierdoor hangt er een soort rust in de huis. In plaats van de televisie kiezen we vaak voor de platenspeler. Ondertussen kan iedereen zijn eigen gang gaan, maar voelen toch het gezellige ‘samen zijn’ gevoel.

Muzikale opvoeding met spel element sterkt gezinsgevoel

Nu heb ik het geluk getrouwd te zijn met de man van de muziekkennis. Hij weet echt alles van muziek en dan met name zijn favoriete jaren tachtig genre. We houden regelmatig een muziek quiz en zelfs de kinderen leren ervan. Superleuk! Echt bijzonder om dat te ervaren met je man en kinderen. Heel speciaal!

Een muzikale opvoeding vergroot concentratievermogen

Aan mijn kinderen merk ik dat ze mede door de rust, zich beter kunnen concentreren. Ze houden het langer vol met een bepaalde activiteit bezig te zijn.

Loslaten en vooral veel lol hebben

Wij hanteren een muzikale opvoeding maar eigenlijk vind ik nog het belangrijkste effect van muziek; loslaten! Gewoon alles even vergeten, je helemaal door de muziek laten meeslepen, zingen en genieten. Dan denk ik aan wat mijn moeder altijd zei; `Geen zorgen om de dag van morgen, de dag heeft genoeg aan zichzelf.’ Genieten in het nu…

Pas jij een muzikale opvoeding toe op je kinderen? Hoe stimuleer jij dat binnen je gezin?

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen