Waar ben je naar opzoek?

Ik ben niet die moeder 2.0

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Ik ben niet die moeder 2.0

Denise is al jaren een trouwe blogger bij Love2BeMama. Je kent haar vast van haar humoristische, eerlijke en taboe-doorbrekende blogs. Ze schrijft graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter! Haar blog ‘Ik ben niet die moeder’ ging viral en werd meer dan 100.000x gelezen en massaal gedeeld. Er was zoveel herkenbaarheid onder moeders. Denise is nog steeds niet die moeder en schreef daarom deze nieuwe versie: ik ben niet die moeder 2.0

Lieve kinderen van mij, ik moet jullie wat vertellen…

Ik ben nog altijd geen moeder met eindeloos geduld. Zeker niet op de (regenachtige) dagen dat ik vooral politieagentje moet spelen. Ik bak liever geen koekjes, maak het mezelf graag een beetje makkelijk en loop dikwijls met een jogginsbroek het schoolplein op, omdat de wekker een half uur te laat ging.

Ik zeg te vaak ja, soms te vaak nee. En hoe graag ik ook wil zeggen dat ik de moeder ben die altijd een pasklare oplossing heeft voor al jullie problemen: Ik ben een moeder die niet alles weet. Zeker niet als het huiswerk betreft.

Ik ben de moeder die de mobieltjes, tablets en de Xbox gebruikt voor een beetje stilte om zich heen. Die Netflix, Disney+ en Youtube nog altijd als ultieme nanny ziet. De moeder die weleens afwezig is en kindloze uitstapjes maakt. Ik ben de vrouw die met volle teugen geniet van het feit dat ze het ‘mama zijn’ soms even achter zich laat.

Ik ben die mama die klei, glitters en strijkkralen des duivels vindt en het de prullenbak insmijt als ze er de kans voor krijgt. Ik ben daarnaast nog altijd niet uitgegroeid tot de moeder die op kan gaan in kinderspel. Hoe ‘gezellig’ het ook lijkt.  

Ik ben de moeder die elke week voorneemt om maar één keer per week ‘ongezond’ te eten, maar daar iedere keer weer een tweede (en derde) dag met een snelle hap aan plakt. Gewoon, omdat het zo lekker makkelijk is. Ik ben de moeder die jullie uit dwarsigheid snoep laat trakteren en jullie soms ook iets te veel snoepjes geef. Al is dat vooral omdat even geen zin heb gedrein.  

Ik ben de moeder die nachtenlang kan liggen piekeren over hoe jullie het doen.

Die altijd in de verdediging schiet als ik iets over jullie hoor wat me niet bevalt. Ik ben denk ik, toch ook wel, de moeder die zich op een bepaald punt weleens schuldig heeft gemaakt aan ieder ‘mama-cliché’ wat bestaat. Van helikopter- tot loedermoeder. Een houd-je-beiden-benen-op-de-grond-geitenwollensokkentrut. Een moeder die maar ‘wat doet’, dat vooral. Of het werkt zie ik later wel.

Als moeder ben ik nog altijd niet perfect. Ik vind het moederschap vaak zwaar en in jullie ogen ben ik nog altijd weleens ‘onredelijk of gemeen’. Ik ben ongeduldig, handel ook weleens uit frustratie en durf best toe te geven dat sommige dagen een stuk heftiger zijn dan normaal. Ik maak me vaak zorgen. Zelfs al is er niets echt mis. Ik zeur en zanik, klaag en steun. Opvoeden… Er zijn weleens dagen dat het makkelijker is.

Desondanks blijf ik de moeder die haar best blijft doen. Die van jullie houdt en ongeacht jullie het vaak niet met me eens zijn: Ik probeer altijd te handelen in jullie belang. Ik ben de moeder die op de stormdagen wellicht grappend zal zeggen dat ik jullie, inclusief toebehoren, op Marktplaats kwak. Maar ik ben gelukkig ook de moeder die dit (vanzelfsprekend) nooit ga doen. Gewoon, omdat ik niet zonder jullie kan.

Ik ben dus die moeder…

Nog altijd imperfect, dat klopt. Maar wel de moeder die smelt als ik onverwacht een klein kusje krijg. De moeder die het heerlijk vindt om jullie bij me te roepen voor een kroel. De mama die zichzelf voelt groeien als jullie zeggen dat ik de liefste ben. Ik ben de moeder die geniet van elke dag. Die ’s avonds grinnikend op de bank zit om wat jullie vandaag weer hebben geflikt en de volgende dag met goede moed begint. Soms met het (loze) voornemen dat we het vandaag allemaal volgens de regeltjes gaan doen.

Ik ben vooral een moeder met het hart vol van mijn kinderen. Ik ben een moeder die onvoorwaardelijk van jullie houdt. , hoe onvolmaakt en gebrekkig ik soms ben.

Ik misschien niet ‘die’ moeder, maar wel jullie moeder. En dat is voor mij, zo perfect als het maar kan zijn. ❤️

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen