Waar ben je naar opzoek?

Ik ben niet die moeder…

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Ik ben niet die moeder…

Lief kind van mij, ik moet je wat vertellen…

Ik ben géén moeder met een eindeloos geduld. Niet de moeder met een meest pedagogische oplossing op problemen. Hoe graag ik het ook anders had willen zien; blokken en auto’s zijn niet mijn ding. En de tijd om vier puzzels met je te leggen kan ik ook niet altijd vinden.

Ik ben een moeder die soms een Disney film forceert, roze niet alleen voor meisjes vindt en soms wel eens jouw nagels lakt, omdat je het er zelf zo mooi uit vindt zien.

Lees ook: Ik ben die vreselijke moeder die de iPad als oppas gebruikt!

Van mij mag je een koekje, snoepje of ijsje na een boterham en dikwijls ben ik de moeder met haar handen in het haar omdat je wederom je prakje genadeloos van je afschuift. Ik ben de moeder die McDonalds zelf stiekem heel erg lekker vindt en jouw liefde voor een Happy Meal gebruikt om er zelf ook weer eens wat te eten.

Ik ben de moeder met loslaat-angst en aan elk doemscenario wel eens heeft gedacht. Ik ben degene die je een zwemvest aantrekt als we naar het strand gaan, een helm op zet als we gaan fietsen en ik houd je handje stevig vast tijdens het oversteken. De moeder met ogen in haar achterhoofd en beschermingsdrang. Hoewel ik ook niet altijd en overal kan wezen… ik denk wel alles voor te kunnen zijn.

Voor kusjes en knuffels is er altijd tijd, al betekent dat ik als laatste moeder in de klas achter zal blijven omdat ik geen genoeg van je kan krijgen.

Ik ben de moeder die graag wil dat je ‘s nachts naast mij ligt en nog altijd gaat kijken als je een keer niet tussenin gekropen bent. En hoewel ik het niet altijd zal toegeven, ik ben regelmatig de moeder die de tablet gebruikt om samen bij te komen van een zware nacht en een (iets te!) vroeg begin van een nieuwe dag.

Als moeder ben ik niet perfect, niet volmaakt en ook ik ben wel eens onredelijk en ‘gemeen’.  Ik zeg wel eens “nee”, of “ja” om een drama te voorkomen en op slechtere dagen ben ik misschien zelfs ongeduldiger dan normaal. Op een zware dag draai ik op koffie en ga ik slapen met wijn om de volgende dag met milde hoofdpijn en frisse moed tegemoet te gaan.

Maar bovenal ben ik een moeder die van je houdt en die haar stinkende best doet. Die –ondanks dat je daar zelf wel eens anders over zou denken- echt het allerbeste van de wereld met jou voor zal hebben. Al lijkt het allemaal, en dan vooral in jouw ogen, alles behalve eerlijk en is het ‘einde van de wereld’  zo goed als nabij. Ook al zal ik soms gekscherend bemerken dat het behang niet aan te slepen is en bedtijd op deze momenten dankbaarder wordt ontvangen dan ooit.

Maar goed…

Ik ben dus een moeder… maar dan wel een moeder die ook op haar slechte dagen een glimlach niet kan onderdrukken omdat jij zo ontwapenend bent. Een imperfecte moeder met haar hart vooral vol van JOU…

En dat is is iets wat iedereen mag weten. Ik zal alles voor je doen om je gelukkig te maken en een leuke kindertijd en jeugd te geven. Alles. Hoe imperfect ook!

Liefs, mama

Mother playing with her son

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen