Waar ben je naar opzoek?

Hoe houd ik mijn kind veilig?

2 minuten lezen Bianca van Vuuren

Afgelopen weekend las ik het nieuwsbericht over een pedofiel die een achtjarig meisje van de straat had geplukt en misbruikt. Na zijn misselijkmakende actie is hij met het meisje naar het politiebureau gereden en heeft zichzelf daar aangegeven. De man zit nu in voorarrest. Het hele bericht kan je hier lezen.

Van dit soort berichten gaan mijn haren altijd rechtovereind staan, niet in staat te begrijpen dat er mensen zijn die dit een kind aan kunnen doen. Zoals meestal, schudde ik ook dit bericht na een tijdje weer van me af, om door te gaan met mijn leven. Totdat deze week duidelijk werd dat ik de moeder van het meisje ken van gezicht.

De moeder verkeerde nog in een soort shocktoestand, in haar ogen stonden zowel wanhoop en verdriet als wanhoop te lezen. Ze uitte ook veel ongeloof. Hoe kon dit nou gebeuren, ze had haar dochter toch zo vaak gezegd niet met vreemde te praten?

Doordat het verhaal nu een naam en een gezicht had gekregen was het nieuwsbericht ineens wel heel dichtbij gekomen. En het laat me ook niet meer echt los. Naast bezorgdheid om het meisje en haar moeder trek ik het ook erg naar mijzelf en mijn kind. Hoe houd ik hem veilig? Hoe bescherm ik mijn kind voor een gewetenloze gek die in een drukke straat een kind zijn bus in trekt en ermee doet wat hij wil?

Heel veel voorlichting en waarschuwingen aan hem geven blijft denk ik toch het belangrijkste. Hij moet weten dat hij niet met vreemden mag praten, niets van ze aan mag nemen en al helemaal niet met ze mee mag gaan. Helaas bewees Youtube Prankster Joey Salad onlangs met een social experiment dat veel kinderen ondanks de waarschuwingen van hun ouders toch vrij gemakkelijk in te palmen zijn met puppy of een ijsje.

Misschien dan met de GPS Spotter waar Linda eerder al over schreef in haar blog ‘weet waar je-kind is met de spotter gps tracker? Voorzien van SOS knop zodat hij alarm kan slaan en ik direct kan zien waar hij zich begeeft. Ideaal als hij gevallen is in de speeltuin, maar krijgt hij ook de kans de knop in te drukken bij een kidnapping? Zal de dader dat apparaat niet heel snel verwijderen? En ook al lukt het hem wel, ben ik dan op tijd om het kwaad te voorkomen? Ik ben bang van niet. Wat niet wegneemt dat ik nu wel overweeg er een aan te schaffen, omdat ik dan misschien nog wel de kans krijg het eerder te stoppen of om zelf mijn kind als eerste weer te kunnen opvangen.

Wat overblijft is zelf 24/7 bij hem blijven, maar dat is na een bepaalde leeftijd ook weer niet goed voor zijn ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Eens moet ik hem los laten, al dan niet voorzien van een GPS Tracker en/of mobiele telefoon. Ik houd mijn hart vast. Ik wil niet loslaten, ik wil hem vasthouden, beschermen voor de grote boze wereld.. Nu is hij pas 3 en mag ik hem nog overal in begeleiden, maar iedere dag zie ik hem groeien en ik weet dat ik hem stap voor stap los moet laten, hem moet vertrouwen, mezelf en mijn opvoeding moet vertrouwen en heel hard moet blijven hopen, bidden en smeken dat het grote kwaad hem niet vindt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen