Waar ben je naar opzoek?

Oproep: onze toekomstige Oranje spelers

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Oproep: onze toekomstige Oranje spelers

Broederschap, feest en een uitzinnige Oranje menigte. Sommige jaren zo dichtbij maar op dit moment lijkt het allemaal verder weg dan ooit. In 1988 werd Oranje voor het laatste kampioen. Europees kampioen. Dat is 27 jaren geleden. Schrale troost, vorig jaar mochten we aan het Wereldkampioenschap ruiken…

Van deze euforie hebben de meeste van ons weinig meegekregen. Niet zo gek als je op dat moment drukker bezig was met Barbies, nog in de luiers zat, of nog niet eens het levenslicht had mogen aanschouwen. Maar van onze vaders hebben we de verhalen wel gehoord. En elk EK of WK wordt dat weer opgerakeld. Die goede oude tijd! Toen onze voetballers nog konden voetballen.

Je zou kunnen zeggen dat onze ouders, de volwassen-generatie uit je jaren ’90, deze feeststemming om hebben kunnen zetten in enthousiasme. Enthousiasme voor het Nederlandse voetbal en met enig besef van dat niemand minder dan hun eigen kroost er voor had kunnen zorgen dat we wederom gezegend zouden zijn met een nieuw en jong team aan kampioenen.

Jammer genoeg blijkt niets minder waar te zijn.

Is het laksheid geweest of onwetendheid? Wellicht is ‘eenmalig’ kampioenschap voor onze ouders voldoende gebleken en denken onze spelers er ook zo over?

Desalniettemin zou dat betekenen dat een dergelijke sensatie nooit aan ons besteedt zal zijn en is dat iets waar wij, de volwassenen-generatie van de 21ste eeuw, vrede mee moeten hebben? Natuurlijk niet!

Wij hebben de kans om de draad op te pakken waar onze ouders deze nietsvermoedend hebben laten liggen. De kans om onze portie grachtspringen, huldigingsliederen en de climax der climaxen tot ons te nemen.

Onze enige en laatste kans op een kampioensteam die het succes van uit 1988 weet te evenaren zit in niemand minder dan… onze kinderen.

Mijn man kan het niet langer aanzien. Hij heeft al heel wat avonden gefrustreerd voor de televisie gezeten, bang dat dit hoogtepunt door de neus van vele Nederlanders geboord gaat worden. Onze voetbaljongens moeten heel wat uit de kast trekken willen ze überhaupt doorgaan.

#onzetoekomstigeoranjespelers

Papa vindt dat er wat moet veranderen. We zullen het Nederlands volk over een paar jaar eens een poepie laten ruiken met ónze getrainde jongens.

Hij en onze zoon zijn alvast begonnen met trainen. Iemand moet het doen! Daarom een oproep aan alle vaders en moeders; dit kan anders! Wij gaan ons eigen team alvast klaarstomen zodat we over, pakweg 12 jaar, nog een kansje krijgen #onzetoekomstigeoranjespelers 

Onze toekomstige Oranje spelers

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen