Waar ben je naar opzoek?

Help! Ik ben een sloebermoeder

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Help! Ik ben een sloebermoeder

O… wat was die tijd toch mooi. Die tijd dat ik op straat een moeder zag lopen en deze veroordeelde op hoe ze eruitzag. Je kent het wel: joggingsbroek, Uggs aan haar voeten en haar haren in een knot. Zonder make-up en met wallen op haar knieën. Het was de definitie van hoe ik er NIET uit zou gaan zien als ik eenmaal moeder mocht worden. Een sloebermoeder worden? Van ze lang zal ze leven niet! 

En weet je: ik heb dit voornemen redelijk na kunnen leven. Met één kind!
Toen nummer twee eenmaal geboren was, won mijn joggingsbroek terrein. Langzaam, maar zeker!

Lees ook: De 5 grootste vooroordelen over het moederschap

Het begon met die ene keer dat we ons op een dinsdag verslapen hadden voor school.
Dus hup… makkelijke broek uit de kast, lange jas over mijn pyjamatop, haren in een knot, Uggs aan, baby (in pyjama) subtiel verstopt in de reiswieg en de enige die ik fatsoenlijk in hoefde te pakken was mijn zoon. We waren op tijd die dag.

Mijn armoedige ‘sloffie’ staat dus eigenlijk gelijk aan tijdsbesparing en elke moeder (met één of meer kinderen) weet dat tijd kostbaar is. Als je er tijdens het koken achter komt dat de appelmoes op is, bijvoorbeeld. Of wanneer je je laatste pak babyvoeding uit elkaar hebt zien spatten boven het laminaat. Misschien wil je vlak voor sluitingstijd een flesje rosé halen… Gewoon omdat het één van DIE dagen is.

Lees ook: De moederschapstrends van 2017

Het zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer ik absoluut geen zin heb om een uur voor de spiegel te staan en mezelf (met moeite) in mijn skinny-jeans te wurmen.
Hoewel ik moet toegeven dat ik het ook wel eens doe omdat het lekker makkelijk is. Shame on me!

En ik zie ze kijken hoor. Die niet-moeders. De vrouwen die nog niet dood gevonden zouden willen worden in wat ik op dat moment draag, die zich voornemen om NOOIT zo’n moeder te worden. De vrouwen die een moeder op straat zien lopen en haar veroordelen op hoe ze eruitziet. Ik begrijp ze. Dit was namelijk ook de definitie van hoe ik er NIET uit zou gaan zien.

Lees ook: Ik ben de moeder van dat kutkind

Maar hier loop ik dan. In joggingsbroek, met Uggs aan mijn voeten en mijn haren in een knot. Zonder make-up en met wallen op mijn knieën. Op weg naar m’n fles rosé, zo vlak voor sluitingstijd. Gewoon omdat het één van die dagen was.

Help! Vandaag ben ik zo’n sloebermoeder. Maar ach…  Mijn skinny-jeans komt morgen wel weer. Als we op tijd zijn tenminste.

Bron hoofdafbeelding: Flickr.com

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Glenda zei

  LOL

 • Melanie zei

  Hahaha leuk geschreven en zo herkenbaar. Hier is de norm oopgedoft op het schoolplein staan. Sommige in hun hippe sportkleding helemaal perfect. Zo sport je hier. En dan kom ik idd joggingbroek,knot enz. De lelijke eend op het plein. Ik kan er niet wakker van liggen. Bewonder hun voor de kunsten die ze kunnen verrichten in de vroege ochtend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 1 week geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen