Waar ben je naar opzoek?

10 x Boodschappen doen met je kind

2 minuten lezen Kari van der Heide
10 x Boodschappen doen met je kind

In deze reeks deelt de mama van een enthousiaste, actieve dreumes tips & trucs. Mensen denken vaak dat, zodra je kinderen hebt, je allerlei dingen niet meer kunt doen. Zoals uit eten gaan, rustig douchen, yoga doen of fit blijven. Maar niks is minder waar. Vandaag 10 tips om succesvol boodschappen te doen met je kindje.

1. Klinkt als gesneden koek, maar ga nooit zonder boodschappenlijstje boodschappen doen. Achter een overprikkelde dreumes aanhollen en tegelijkertijd bedenken dat je inderdaad nog gesneden ontbijtkoek nodig hebt, is niet relaxed.

2. Over overprikkeld gesproken, kies je tijdstippen uit. Ga zondagochtend om 10 uur boodschappen doen of zo vroeg mogelijk op een doordeweekse dag. Een rustige supermarkt is zowel voor je kind als voor jou een stuk prettiger en overzichtelijker.

Lees ook: Peuter versus Supermarkt

3. Ga naar een supermarkt waar alles te vinden is, zodat je niet naar drie verschillende winkels hoeft. Rij desnoods een dorp verder, als de faciliteiten daar beter zijn. Veel fijner om boodschappen te doen in een winkelcentrum met een invalidentoilet zodat je je baby niet hoeft te verschonen op de diepvriesafdeling.

4. Over baby’s gesproken: gebruik een draagdoek of draagzak als jullie samen boodschappen gaan doen. Je baby zit comfortabel en afgeschermd van alle lichten, prikkels en lawaai tegen je aan en jij hebt je handen vrij om je karretje te duwen en boodschapjes te verzamelen.

5. Ga je met je peuter of kleuter naar de supermarkt? Geef je kindje zijn/haar eigen boodschappenkarretje. Ze hebben dan wat te doen (van alles verzamelen wat je niet nodig hebt) en je kunt dat wapperende vlaggetje net iets gemakkelijker in de gaten houden dan je snelle Jelle.

Lees ook: 11 tips om te overleven als je boodschappen gaat doen MET kinderen

6. Is je kindje nog wat ouder? Geef hem/haar dan regie over een eigen boodschappenlijstje. Hierop staan een aantal boodschapjes die ze moeten zoeken en in hun eigen karretje laden. Daar zijn ze wel even zoet mee.

7. Over zoet gesproken. Zit je kindje in het zitje van het boodschappenkarretje? Geef hem/haar dan een mandarijntje, banaantje, rijstwafel of krentenbol. Je hoeft er niet eens van tevoren aan te denken: gewoon opentrekken die zak; je rekent het straks toch af.

8. Zet de boodschappentassen of kratten alvast in je wagen zodat je alles gemakkelijk weer kunt inpakken na het afrekenen en hupsakee in je auto kunt schuiven. Zelf scannen is nog gemakkelijker, dan hoef je alles er niet nog een keer uit te halen.

Lees ook: 8x winkeldrama’s met kinderen

9. Ga je niet met de auto? Investeer in fietstassen die je mee naar binnen kunt nemen. Zet ze in je boodschappenkar en vullen maar. Zo kun je nooit per ongeluk te veel kopen om vervolgens met twee tassen en een kind aan je stuur door het drukke verkeer te moeten zwalken. Ben je met de kinderwagen? Laadt die dan vol, om te voorkomen dat je op de terugweg niet alleen de wagen duwt, maar ook nog een tas moet tillen.

10. Accepteer dat het allemaal wat langer duurt met een kind. Verwacht niet dat je even snel snel de weekboodschappen kunt doen. Maak er waar mogelijk een uitje van (je kunt ook een frietje eten in dat winkelcentrum) en laat je niet opjagen door zuchtende mensen achter je in de rij. Oh en als het even kan, neem je partner mee. Wil ook nog weleens helpen.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen