Waar ben je naar opzoek?

A selfie a day…jaagt de kilo’s weg!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
A selfie a day…jaagt de kilo’s weg!

We hebben allemaal onze eigen manieren om er wat kilo’s af te krijgen. De één laat de suiker en koolhydraten staan, de ander gaat drie keer per week sporten, weer een ander eet alleen nog maar groenten. Zoveel mensen, zoveel manieren. Justine bedacht haar eigen manier en die bleek erg succesvol!

Justine, 31 en moeder van twee kinderen, had een moeilijke tijd gehad. Haar moeder overleed door complicaties tijdens de chemokuur door obesitas in 2013. Justine zocht haar troost in eten. Op een gegeven moment woog ze 129 kilo, maar dat stopte haar niet.

Lees ook: Wat als mijn selfies ‘eerlijk’ zouden zijn…

Toen ze in 2015 ook haar man, met wie ze pas zes maanden was getrouwd, verloor, trok ze het helemaal niet meer. Ze wist niet meer wat ze moest doen. ‘s Ochtends zorgde ze voor haar kinderen, daarna plofte ze op de bank en begon met eten. Haar zussen en beste vriendin drongen erop aan dat ze naar de sportschool moest gaan, maar Justine negeerde ze.

Selfie time!

Totdat ze een gesprek had met een rouwconsulent. Justine realiseerde zich dat ze het anders moest aanpakken. En om haar familie en vrienden de mond te snoeren, ging ze naar de sportschool. Daar maakte ze een gewoonte van. Maar ze ontwikkelde ook een andere gewoonte, die haar erg motiveerde.

Justine maakte de eerste dag in de sportschool een selfie, om te bewijzen dat ze echt was geweest. Toen ze de volgende dag weer ging sporten, maakte ze nog een foto. De dag erna weer. Ze was niet blij met hoe ze eruit zag. Ze vond zichzelf er gebroken en verdrietig uitzien. Met de foto’s wilde ze checken of ze verandering zou zien. Niet alleen in figuur, maar ook qua gezichtsuitdrukking.

https://www.instagram.com/p/BFg8Hb6lap5/

Dat Justine is veranderd is duidelijk te zien in dit filmpje! Niet alleen haar lichaam is veranderd, ook zeker haar uitdrukking. Het verschil in haar gezicht tussen de eerste foto’s en de laatste foto’s is een verschil van dag en nacht. Je ziet haar zelfvertrouwen groeien en daarmee ook haar stemming. Dat is misschien wel de mooiste verandering om te zien.

https://www.instagram.com/p/BBJhoo-FahB/?taken-by=hairstargetsfit

https://www.instagram.com/p/BNk1tzdheI7/?taken-by=hairstargetsfit

Justine deed ook een ontdekking. Het gaat niet alleen om het verliezen van gewicht, maar ook om het jezelf liefhebben en respect hebben voor jezelf, zodat je de juiste keuzes maakt. Het trots is Justine dan ook op dat ze een manier heeft gevonden om zichzelf gelukkig te maken.

Een mooie manier om jezelf te motiveren! Zou het jou kunnen helpen?

Bron: TODAY

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen