Waar ben je naar opzoek?

Man verkoos geboorte van zijn zoon boven baan en wordt ontslagen

1 minuut lezen Marian Alons
Man verkoos geboorte van zijn zoon boven baan en wordt ontslagen

De Amerikaanse Lamar Austin verkoos de geboorte van zijn zoontje boven zijn werk en werd hierdoor ontslagen. Tijdens een weekenddienst van Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag moest hij werken, maar dat deed hij niet. Op 1 januari kreeg hij bericht dat zijn contract wel beëindigd. 

Lamar was in dienst bij beveiligingsbedrijf Salerno Protective Services. Zijn proefperiode van drie maanden was nog niet voorbij en er werd van hem verwacht dat hij dag en nacht opgeroepen kon worden. Toen de bevalling begon stelde hij zijn baas op de hoogte, maar het mocht niet baten.

Lees ook: Help mijn man is vader!

Op vrijdagavond begon de bevalling. Zaterdag stuurde Lamar zijn werkgever een berichtje dat de bevalling nog steeds bezig was. Het antwoord van zijn werkgever was: “Als je er morgenochtend niet bent om 8.00u, zijn we genoodzaakt om je te ontslaan.”

Zoals een echte vader betaamd koos Lamar ervoor om bij de geboorte van zijn zoontje te zijn. Cainin werd pas zondagmorgen geboren op 1 januari als eerste baby van de staat. Zijn ex-werkgever vond dat de service te allen tijde moet zijn zoals het hoort en dat het bedrijf altijd waakzaam moet zijn.

Lees ook: Zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer

Goed nieuws voor de familie! Een lokale krant plaatste het trieste verhaal. Hierop besloot advocaat Sara Persechino om in actie te komen. Er werd een inzamelingsactie opgezet voor de familie. Volgens de advocate zou niemand moeten hoeven te kiezen tussen zijn werk en zijn gezin. Het is niet goed dat de ouders zich tijdens deze periode zorgen moeten maken over hun financiële situatie.

En dat is niet het enige goede nieuws. Ook kreeg de kersverse papa drie banen aangeboden en de mogelijkheid om ergens stage te lopen.

Bron: Concord Monitor

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen