Waar ben je naar opzoek?

Opmerkelijk: KNVB besluit dat jeugdteams niet meer winnen of verliezen

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Opmerkelijk: KNVB besluit dat jeugdteams niet meer winnen of verliezen

De KNVB komt met een opmerkelijk besluit naar buiten. Jeugdteams met spelers jonger dan 12 jaar spelen vanaf het seizoen 2020-2021 niet meer om de winst of verlies. Vanaf het seizoen 2020-2021 introduceert de KNVB het 4-fasen voetbal bij O8-O12.

Niet meer winnen of verliezen

Daarnaast worden er voor deze leeftijdscategorieën geen standen meer bijgehouden en de veredelde oefenpotjes uit het bekervoetbal zijn komen te vervallen. Vanaf volgend seizoen is winnen, verliezen of kampioen worden er niet meer bij. Wedstrijden in de schoolvakanties behoren ook tot het verleden.

Goede beslissing?

Jan-Dirk Van Der Zee, directeur KNVB amateur- en vrouwenvoetbal, die er een column over schreef op de website van de bond, laat op Twitter weten hier erg blij mee te zijn:

Plezier hebben!

Hij geeft aan dat het bij kinderen niet persé om het winnen gaat. De strijd om het kampioenschap leeft vooral bij ouders. Kinderen zijn vooral bezig met het spel en plezier hebben, het winnen van de wedstrijden komt pas ver daarna.

Andersom werkt dat met verliezen. Als kinderen te vaak verliezen bederft dat de spelvreugde. Het is vaak voor kinderen de reden om te stoppen met voetbal. Hij hoopt met deze nieuwe ‘vorm’ dat het jeugdvoetbal weer aantrekkelijk wordt.

Reacties op Twitter

De column van Jan Dirk Van Der Zee doet veel stof opwaaien. Hij heeft net deze tweet geplaatst als reactie:

Bron: RTL Nieuws

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen