Waar ben je naar opzoek?

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

Over ongeveer twee weken is het weer pakjesavond. Het heerlijk avondje. Waarop opgewonden kindersnoetjes, Sinterklaasliederen en kapot gereten pakpapier centraal staan. Door de jaren heen heb ik wel het een en ander geleerd over Sinterklaas. Over pakjesavond. Dat het allemaal ‘zo makkelijk’ nog niet is, kom je als ouder zijnde wel achter. Zo is het ieder jaar weer tobben welk bedrag we uitgeven aan zowel Sinterklaas als Kerstcadeaus. Niet te vergeten: hoeveel cadeaus je moet geven voor Sinterklaas. Zeker als je het feest met meerde familieleden (met kinderen) viert. 

 Sint 2020 Sint 2020

Hoeveel cadeaus geven voor Sinterklaas?

Het ene gezin ziet Sinterklaas namelijk als het moment om kinderen letterlijk te overladen met cadeaus. De ander ziet het iets anders en vindt één of twee presentjes ruim voldoende. Daarnaast kan je natuurlijk niet in een ander zijn portemonnee kijken. Het is onwijs sneu als jij met tientallen cadeautjes aan komt zetten, terwijl het andere gezin (met moeite) drie of minder pakjes kan kopen. In dit geval is het dus slim om het aantal cadeaus op elkaar af te stemmen om teleurstellingen te voorkomen. 

Op de vraag ‘hoeveel cadeaus geven voor Sinterklaas’ hopen we je in dit blog een antwoord op te geven!

Speelgoed doneren

Mocht het zo zijn dat jij in de gelukkige positie bent dat je ‘genoeg’ te besteden hebt en misschien wel wat kunt delen? Denk er dan eens aan om speelgoed te doneren voor Sinterklaas.

Lees ook:

Afstemmen hoeveel cadeaus je gaat geven voor Sinterklaas

Dat afstemmen, daar stond ik dus eerst niet zo bij stil. Maar dit is iets wat wij ook doen. Het fijne hiervan is dat je de cadeautjes (en dus het totaalbedrag) zo duur kan maken als je zelf wil. Met winkels zoals Action en dergelijke is het gelukkig ook heel goed mogelijk om voor weinig geld, hele leuke cadeaus te halen voor Sinterklaas.

Hoeveel geven Nederlanders gemiddeld uit aan Sinterklaas cadeaus? 

Volgens Vastelastenbond.nl gaven Nederlanders in 2019 gemiddeld 80 tot 100 euro uit aan Sinterklaas. Dit jaar wordt echter verwacht dat dit bedrag iets hoger gaat liggen. Ouders voelen zich schuldig over alles rondom corona en proberen dit te compenseren met meer cadeaus. Wij houden het op 100 euro per kind. Eigenlijk hetzelfde als voorgaande jaren. Daar komt Kerst wel nog bovenop.

Tip: Sinterklaascadeaus kopen? Maak gebruik van kortingen! Denk aan bijvoorbeeld Black Friday deals of koop al op tijd in het jaar Sinterklaascadeaus. Dan is het vaak al een stuk goedkoper.

Budget schoencadeautjes voor alle leeftijden

De strijd voor leuke, betaalbare cadeautjes met Sinterklaas is ieder jaar iets waar ouders mee bezig zijn. Sommige zijn hier al eerder in het jaar mee bezig, waar anderen (inclusief yours truly) het vooral last minute doen. Meestal zo laat…

  • Denise Meijer

Prullaria of nuttige cadeautjes

Wat ik wel heb gemerkt is dat, zeker na de decembermaand, eigenlijk zoveel speelgoed in de kasten ligt. Dat de helft zo goed als ‘verloren’ gaat. We beroepen ons nu dus echt op de dingen die ze heel graag willen als we shoppen voor cadeaus om te geven met Sinterklaas. Natuurlijk krijgen ze ook stiften, slijm en andere dingetjes om de zak wat meer te vullen. Maar wij kopen liever één groter ding, dan 100 kleine dingetjes die uiteindelijk niet eens gebruikt gaan worden.

Ook houd ik voor verjaar- en de feestdagen een grote (speelgoed)opruiming. Alles wat kapot, niet compleet is of gewoon niet meer gebruikt wordt gaat weg of wordt gedoneerd. Zo creëer ik weer wat ruimte voor de nieuwe spullen en… Het ruimt zo lekker op! Zo hoeven we ons iets minder druk te maken over hoeveel Sinterklaas cadeaus ze in totaal gaan krijgen (want opa’s en oma’s). Er is tenslotte weer een beetje plek voor. 

Tip: Ga in de maand oktober en november een opruim maand inlassen. Ga door alle kamers heen en ruim het speelgoed van je kinderen op: wat kan weg, wat wil je bewaren, waar spelen ze nog mee? Het speelgoed waar ze niet meer mee spelen kun je doneren (voor arme gezinnen) of op Marktplaats verkopen.

Maar hoeveel kan ik mijn kinderen dan geven? 

Er is dus eigenlijk geen pasklaar antwoord op hoeveel cadeaus je jouw kind voor Sinterklaas mag/ kan geven. Je moet vooral kijken naar wat je zelf wil en natuurlijk kan besteden. Als je Sinterklaas viert met bijvoorbeeld nichtjes, neefjes, vriendjes of vriendinnetjes is het wel handig om kort te sluiten hoeveel cadeautjes ieder kind gaat krijgen.

Als je per se meer wil geven dan kan je dit ook thuis nog doen. Maar het draait natuurlijk niet alleen maar om de cadeautjes met Sinterklaas. Het gaat ook om dat stukje samenzijn, gezelligheid en natuurlijk alle spanning en leukigheid eromheen.

Geniet ervan! 

Hoeveel cadeaus geven voor Sinterklaas?

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen