Waar ben je naar opzoek?

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

Ben ik de enige die hier last van heeft? Sinds mijn zoon een bepaalde leeftijd heeft bereikt (zeg maar vanaf een jaar of 6) vind ik het steeds iets lastiger worden om leuke cadeaus voor hem te vinden. Hij vindt een hele hoop leuk, heeft onwijs veel hobby’s, maar toch: als het aankomt op speelgoed en cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar (en ouder), dan weet ik plotseling niet meer wat ik moet kiezen. Zo nu dus ook. Met Sinterklaas. Doe je inspiratie op in dit blog, maar ook voor als ze jarig zijn of voor Kerst.

Het is niet dat hij zelf niet weet wat hij wil, maar een vlogcamera, mobiele telefoon en tweede spelcomputer gaan allemaal net iets buiten het gebruikelijke budget. Daarnaast is het juist het speelgoed waar ik het meeste moeite mee heb. Waarschijnlijk omdat het een jongetje is. Op een een of andere manier kan ik er voor mijn dochter wel altijd heel makkelijk het juiste speelgoed vinden. Maar het kan natuurlijk ook een stukje keuzestress zijn. Er is tegenwoordig zoveel aan soorten speelgoed te vinden, dat ik letterlijk door de bomen de NERF pistolen niet meer kan zien. Daar hebben we er ook al genoeg van overigens.

Wil jij weten waar je kind staat in zijn ontwikkeling? Meer informatie vind je hier.

L2BMPodcast

de Love2BeMama Podcast

Op reis door het moederschap!

Cadeaus voor jongens van 6 jaar (en ouder)

Maar ik ben ook de beroerdste niet en zal ook zeker niet de enige zijn die met dit probleempje kampt. Daarom heb ik mijn leukste vondsten van tijdens mijn zoektocht opgeslagen om met jullie te delen. Allemaal leuke cadeau en speelgoedtips voor een jongen van 6 jaar en ouder. Opdat de jacht naar Sinterklaascadeautjes voor iedereen een beetje makkelijker mag worden dit jaar. May the odds be ever in your favor!

Cadeuas voor jongens vanaf 6 jaar: Buitenspeelgoed

Dat het winter is betekent natuurlijk niet dat je kinderen niet buiten kunnen spelen. Een foutje die ik meer dan eens heb gemaakt. Sterker nog: tof buitenspeelgoed maakt het alleen maar aantrekkelijker voor kinderen om naar buiten te gaan. Juist als het weer iets slechter wordt.

Maar wat is dan leuk buitenspeelgoed voor die leeftijd? Nou, ik had het net al een beetje over mijn zoon zijn uitgebreide collectie aan NERF-pistolen. Dit blijft echt altijd een hit. Zeker als ze met vriendjes onderling buiten Fortnite na gaan spelen. Nog zoiets wat ik steeds vaker op zijn lijstjes zie terugkomen: een stuntstep, voetbal en stoepkrijt (ja, zelfs op die leeftijd nog). Kortom: genoeg leuk buiten speelgoed voor een jongen van 6.

Categorie: Spelletjes

Bij hem op school spelen ze relatief vaak spelletjes. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat we dat hier thuis eigenlijk te weinig doen (Monopoly eindigt hier namelijk altijd in ruzie). Maar er zijn zoveel leuke, prikkelende en spannende bordspellen te krijgen, dat ik mezelf heb voorgenomen om als gezin om de tafel te gaan zitten voor een onvervalste spelletjesavond. Halli Galli is hierin een aanrader, net zoals Twister (klassieker!) en spelletjes zoals Dokter Bibber en Stef Stuntpiloot. Ik heb Monopoly Expres even van het lijstje gelaten. Om overduidelijke redenen!

Cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Categorie: Creatief en constructief

Bij twijfel: koop stiften! Dat is inmiddels een beetje mijn motto geworden. Teken- en knutselspullen blijven hier in huis altijd in trek. Zelfs bij mijn (inmiddels 9-jarige) zoon, die toch wel graag achter zijn Xbox zit. Ieder jaar staat er tekenspullen op zijn lijstje. Meestal omdat de stiften die hij eerder heeft gehad dan zo ongeveer zijn uitgedroogd, maar dat maakt niets uit. En er zijn natuurlijk nog veel meer creatieve en constructieve cadeautjes die je jouw kind kan geven. Zo heeft HEMA onwijs leuke constructiesets om cadeau te geven aan een jongen vanaf 6 jaar oud. Klei doet het trouwens ook altijd goed. En je hebt onwijs leuke sets voor de oudere kinderen.

Deze Playmobil City Action bouwkraan is ook een groot succes!

Inspiratie cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Knutselpakket: met afval dieren maken, ook thema’s als ruimte en robots

Inspiratie cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Stabilo stiften: 20 stuks

Categorie: Educatief

Als speelgoed naast leuk, ook nog een beetje leerzaam is. Dan is het natuurlijk hartstikke mooi meegenomen! Zo doen puzzels het hier altijd goed als cadeau en speelgoed voor een jongen van 6 en ouder. Maar dit geldt ook voor experimenteersets, TipToi en spelletjes zoals Pim Pam Pet. De VTech KidiZoom is één van de uitgelichte cadeautjes op mijn zoon zijn lijstje. Hij wil dolgraag experimenteren met zijn eigen camera. Onwijs leuk en leerzaam en ik ben benieuwd waar hij allemaal foto’s van wil gaan maken.

Cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Experimenteerset voor kinderen
met groene vingers

Cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Pim Pam Pet Family is een familie vriendelijk competitief gezelschapsspel

Cadeaus jongens vanaf 6 jaar

TipToi: Interactieve Quiz over het
menselijk lichaam

33 toffe cadeaus voor jongens vanaf 8 jaar

Ben je op zoek naar leuke (originele) cadeaus voor jongens? Op internet is er genoeg te vinden voor jonge kinderen maar voor de oudere kinderen, en vooral jongens, is er weinig te vinden. Omdat ik het voor jongens altijd lastiger…

  • Linda Bosscher

Categorie: Gaming

Ja, hier kom ik persoonlijk toch echt niet onder uit. Kinderen vanaf zes jaar vinden gamen toch echt onwijs interessant. Plus: het opent vele deuren als je kijkt naar een cadeau en speelgoed voor een jongen vanaf 6 jaar. Spelletjes en gadgets voor de gameconsole zijn er in overvloed.

Nu vind ik de Nitendo Switch een van de leukste spelcomputers voor kinderen van die leeftijd. Hier zijn gewoon net iets leukere spellen voor (jongere) kinderen voor te vinden. Iets vriendelijker, zeg maar. En dan moet je vooral denken aan figuren zoals Mario, Donky Kong enzovoorts. Nu ga ik er niet vanuit dat iedere ouder een spelcomputer voor Sinterklaas koopt, maar wellicht is het (ook al is het op een ander moment) toch waard om er eentje aan te schaffen. Ze hebben er in ieder geval onwijs veel speelplezier door en het is volgend jaar makkelijker shoppen voor cadeautjes. Ook heel mooi meegenomen!

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer…

  • Denise Meijer

Categorie: lezen

Niet ieder kind vindt lezen het leukste wat er is maar er zijn toch echt kinderen die het wel leuk vinden. En anders kan het helemaal geen kwaad om het lezen bij je kinderen te stimuleren. Koop een leuk leesboek of een voorleesboek. Ook oudere kinderen houden nog steeds van voorlezen. Leuke leesboeken voor jongens vanaf 6 jaar zijn:

Inspiratie cadeaus jongens vanaf 6 jaar

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt voor cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar. Heb je nog aanvullende tips? Laat het ons vooral weten!

Cadeaus jongens 6 jaar

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen