Waar ben je naar opzoek?

De leukste Sinterklaasboeken om voor te lezen

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
De leukste Sinterklaasboeken om voor te lezen

Door de ban van Zwarte Piet in boeken (en ook tijdens de intocht etc), zitten veel ouders met de vraag: welke leuke Sinterklaasboeken heb je dan? Tenslotte vinden kinderen het, rond deze tijd van het jaar, onwijs leuk om boeken over Sinterklaas te lezen. We hebben de leukste, nieuwe lichting Sinterklaasboeken (voor voorlezen en zelf te lezen) voor je op een rijtje gezet.

De leukste Sinterklaasboeken

Nu Zwarte Piet zo goed als overal van het toneel verdwijnt, worden dus ook de kinderboeken aangepast. Logisch ook, want het kan voor kinderen nogal verwarrend zijn om over ‘Zwarte Piet’ te lezen, als de Roetveeg Piet de standaard is. Gelukkig zijn er een tal van onwijs leuke alternatieven voorleesboeken op de markt om voor te lezen. We hebben de leukste, populairste Sinterklaasboeken voor je opgezocht. Zo heb je weer wat inspiratie voor leuke nieuwe Sinterklaasboeken in een modern jasje en meegaand met de tijd.

Voorlezen is heel erg goed voor de ontwikkeling voor kinderen. Ook wanneer ze ouder zijn. Blijf dus lekker voorlezen!

Het leukste Sinterklaasboek van nu: De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes, Saar en Janna, zijn populair. Mijn eigen kinderen bekijken hun YouTube-filmpjes bijna dagelijks. Dat er nu een leuk Sinterklaasboek is met de Zoete Zusjes in de hoofdrol is hier dan ook met een hoop gejubel ontvangen.

Samenvatting

‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét Sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt Pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? 

De leukste Sinterklaasboeken - 
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

Boer Boris, Een paard voor Sinterklaas

Is jouw kind al fan van Boer Boris? Dan kan je niet verkeerd doen met het Sinterklaasboek uit de Boer Boris-serie. De boekjes zijn op rijm geschreven en onwijs leuk voor zowel jongere kinderen die nog voorgelezen worden, of voor oudere kinderen die zelf al kunnen lezen. Boer Boris, een paard voor Sinterklaas, wordt een van de leukste Sinterklaasboeken van dit moment genoemd. Kortom: het lezen waard.

Samenvatting

Boer Boris en een paard voor Sinterklaas’ is zonder twijfel het leukste Sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Met honderdduizenden verkochte exemplaren blijft de Boer Boris-serie van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman mateloos populair. Ook dit deel in de serie is weer een schot in de roos. Het is zonder twijfel nu al het leukste sinterklaasboek van het jaar te noemen.

De leukste Sinterklaasboeken - Een paard van Sinterklaas

Daar is Sinterklaas!

Daar is Sinterklaas! Is een kinderboek voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Naast dat het boek onwijs leuk wegleest. Is het ook nog eens onwijs handig voor kinderen die rond deze tijd van het jaar wat last hebben van de welbekende ‘Sintkriebels’. Zeker bij de kleintjes. Met de leuke illustraties trek je jouw kind mee in het traditionele, doch gemoderniseerde Sinterklaasverhaal. En je helpt ze een beetje met alle spanning en indrukken in december. Ook heel fijn!

Samenvatting

Tijs is drie. Samen met papa en zijn zus Hanna gaat hij naar de intocht van Sinterklaas. Hij vindt het reuze spannend! Gelukkig kan Hanna hem uitleggen hoe het allemaal werkt, met Sinterklaas en de Pieten. Zij is al vijf, dus ze weet precies hoe je je schoen moet zetten en een verlanglijstje maakt. Het enige wat Hanna niet weet, is hoe lang het nog duurt tot Pakjesavond. Maar daar maakt mama een handige afstreepkalender voor!

De leukste Sinterklaasboeken - Daar is Sinterklaas

Sinterklaas voor grote kinderen

Een super boek voor ouders die het lastig vinden om hun kind te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Dus let op: Dit is één van de leukste Sinterklaasboeken, maar echt voor de oudere kinderen! Je zorgt door het boek voor te lezen (of door je kind het zelf te laten lezen) voor een zachte landing omtrent het hele Sinterklaasverhaal.

Dit boek is ‘verboden’ voor kinderen onder de 7, zoals er op de cover staat en de waarheid rondom Sinterklaas wordt op een leuke, spannende en bijzondere manier verteld. Op zo een manier dat je kind zich zelfs een beetje bijzonder gaat voelen, omdat hij of zij het grote geheim eindelijk mag weten.

Samenvatting

In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.

De leukste Sinterklaasboeken - Sinterklaas voor grote kinderen

Dag Sinterklaasje

Wie kinderboekenschrijver Jacques Vriend niet kent heeft natuurlijk onder een steen gelegen. Het boek ‘Dag Sinterklaasje’ is een klassieker, maar dankzij aanpassing weer helemaal van deze tijd. Zelfs de liedjes zijn aangepast zodat ze helemaal bij het Sinterklaasverhaal van nu passen.

Samenvatting

Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Papa, mama, Marieke en Sam. Overal in huis is het donker, behalve bij Lieke op de kamer, want daar schijnt de maan naar binnen. Lieke wordt er wakker van en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal Lieke hem zien, van vlakbij, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen!

De leukste Sinterklaasboeken - 
Dag, Sinterklaasje

De leukste Sinterklaasboeken: nog meer voorleestips!

Er zijn nog veel meer leuke Sinterklaasboeken die we jullie graag willen tippen. Hierbij een aantal leuke Sinterklaasboeken die je ook wil (voor)lezen:

  • Het geheime boek van Sinterklaas – Een leuk ‘geschiedenisboek’ over de achtergrond van Sinterklaas.
  • Van kind naar Sint – Vertel de waarheid over Sinterklaas maar voeg ook iets toe aan de feestvreugde.
  • Super Sint – Met leuke weetjes over het paard van Sint, de appeltjes van Oranje en de speculaaspop, het grote boek en de gouden chocolademunten.
  • Sinterklaas en de circuspieten – Een heerlijk modern Sinterklaasverhaal, met 12 hoofdstukken die opbouwen naar de grote dag.
De leukste Sinterklaasboeken om voor te lezen!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen