Waar ben je naar opzoek?

De feestmaand is weer in volle gang: Sinterklaas, Kerst en er zijn vast gezinnen die ook nog een verjaardag vieren. December is een gezellige maand maar ook een maand van overvloed. Onze dochter is na Kerst ook nog jarig en de andere begin januari. Ik wil daarom met Sinterklaas en Kerst ook niet teveel cadeautjes gegeven zodat ze op hun verjaardagen ook nog wat te vragen hebben. Op het internet kwam ik de vier cadeautjes regel voor Sinterklaas tegen en dit inspireerde mij. Deze tip wil ik graag met jullie delen!

Ik had nog nooit gehoord van de vier cadeautjes regel voor Sinterklaas. Deze regel kan als houvast zijn om het aantal cadeautjes in de feestmaand te beperken. Zo haal je ook minder speelgoed in huis en kiezen de kinderen gericht cadeautjes waar ze ook echt wat aan hebben. Ik moet wel zeggen dat we hem hier thuis (nog) niet ingevoerd hebben maar ik kan mij voorstellen dat andere moeders er wel baat bij hebben.

De vier cadeautjes regel voor Sinterklaas: wat houdt het in?

Met de vier cadeautjes regel kun je Sinterklaas en Kerst ingetogen vieren. Geen bergen cadeaus waar ze uiteindelijk toch niet mee spelen. Het idee is dat je het aantal cadeaus voor Sint (of Kerst of een verjaardag) beperkt tot vier cadeautjes. De kinderen kiezen op deze manier veel bewuster hun cadeautjes. Ze kijken bij het kiezen van hun cadeautjes regel voor Sinterklaas ook naar:

 • een cadeautje wat ze heel graag willen
 • cadeautje wat ze nodig hebben
 • een cadeautje wat ze aan kunnen trekken (kleding, sokken, ondergoed)
 • iets om te lezen

Een cadeautje wat ze heel graag willen

Dit kan dus hun allergrootste wens zijn; waar ze het al het hele jaar over hebben. Je kan ervoor kiezen om hier wat meer geld aan uit te geven. Het is immers één cadeau die ze echt heel graag willen hebben en waar ze dan ook echt wat aan hebben. Je kan er ook voor kiezen om ze een dagje weg te laten vragen of een abonnement op een pretpark. Ook goed om mee te nemen bij de cadeautjes regel voor Sinterklaas.

Een cadeautje wat ze nodig hebben

Denk hierbij aan een nieuwe broodtrommel, een horloge, verlichting voor hun fiets of een nieuwe schoolrugzak. Dit kan iets praktisch zijn!

Gratis Sinterklaas inpakpapier (download en print uit!)

Sinterklaas stress, bij mij is het dit jaar weer volop aanwezig. Elk jaar neem ik mijzelf weer voor dat ik niks meer last-minute doe. Helaas is het mij dit jaar weer niet gelukt om deze belofte te houden. Elk jaar staat mijn…

 • Linda Bosscher

Een cadeautje wat ze aan kunnen trekken

Bij de cadeautjes regel voor Sinterklaas kun je dit ook meenemen:

 • Kleding, schoenen, een nieuwe jas, ondergoed of een nieuwe pyjama. Bij de HEMA of Zeeman kun je veel leuke items shoppen.
 • Een cadeautje om te lezen: boeken, tijdschrift.

Tip: Ze kunnen een nieuw boek kiezen of misschien zelfs een abonnement op de Donald Duck. En dit zijn trouwens hele leuke Sinterklaasboeken om voor te lezen.

Met deze vier cadeautjes regel voor Sinterklaas (of Kerst, of een verjaardag) voorkom je overvloed aan speelgoed in je huis. Wellicht is het iets voor jou en kun jij dit toepassen. Ik ben benieuwd! En… vergeet je niet een leuk gedicht te schrijven? Met deze tips ga je dichten als een pro!

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

 • 1 dag geleden
 • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

 • 1 dag geleden
 • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

 • 1 dag geleden
 • 4 minuten lezen