Waar ben je naar opzoek?

De vier cadeautjes regel voor Sinterklaas

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De vier cadeautjes regel voor Sinterklaas

De feestmaand is weer in volle gang: Sinterklaas, Kerst en er zijn vast gezinnen die ook nog een verjaardag vieren. December is een gezellige maand maar ook een maand van overvloed. Onze dochter is na Kerst ook nog jarig en de andere begin januari. Ik wil daarom met Sinterklaas en Kerst ook niet teveel cadeautjes gegeven zodat ze op hun verjaardagen ook nog wat te vragen hebben. Op het internet kwam ik de vier cadeautjes regel voor Sinterklaas tegen en dit inspireerde mij. Deze tip wil ik graag met jullie delen!

Ik had nog nooit gehoord van de vier cadeautjes regel. Deze regel kan als houvast zijn om het aantal cadeautjes in de feestmaand te beperken. Zo haal je ook minder speelgoed in huis en kiezen de kinderen gericht cadeautjes waar ze ook echt wat aan hebben. Ik moet wel zeggen dat we hem hier thuis (nog) niet ingevoerd hebben maar ik kan mij voorstellen dat andere moeders er wel baat bij hebben.

De vier cadeautjes regel voor Sinterklaas: wat houdt het in?

Met de vier cadeautjes regel kun je Sinterklaas en Kerst ingetogen vieren. Geen bergen cadeaus waar ze uiteindelijk toch niet mee spelen. Het idee is dat je het aantal cadeaus voor Sint (of Kerst of een verjaardag) beperkt tot vier cadeautjes. De kinderen kiezen op deze manier veel bewuster hun cadeautjes. Ze kijken bij het kiezen van hun cadeautjes ook naar:

  • een cadeautje wat ze heel graag willen
  • een cadeautje wat ze nodig hebben
  • een cadeautje wat ze aan kunnen trekken (kleding, sokken, ondergoed)
  • iets om te lezen

Een cadeautje wat ze heel graag willen

Dit kan dus hun allergrootste wens zijn; waar ze het al het hele jaar over hebben. Je kan ervoor kiezen om hier wat meer geld aan uit te geven. Het is immers één cadeau die ze echt heel graag willen hebben en waar ze dan ook echt wat aan hebben. Je kan er ook voor kiezen om ze een dagje weg te laten vragen of een abonnement op een pretpark zoals Julianatoren gezinsabonnement voor 230 euro (ongeacht hoeveel kinderen je hebt).

Kijk ook eens bij het populairste speelgoed scherp geprijsd. Om onnodige geld uitgeven te voorkomen. Of bij de schoencadeautjes onder de 15 euro.

Een cadeautje wat ze nodig hebben

Denk hierbij aan een nieuwe broodtrommel, een horloge, verlichting voor hun fiets of een nieuwe schoolrugzak. Dit kan iets praktisch zijn!

Lees ook: De 11 leukste kant-en-klare Adventkalenders (om met Sinterklaas al te geven)

Een cadeautje wat ze aan kunnen trekken

Kleding, schoenen, een nieuwe jas, ondergoed of een nieuwe pyjama. Bij de HEMA of Zeeman kun je veel leuke items shoppen.


Een cadeautje om te lezen

Ze kunnen een nieuw boek kiezen of misschien zelfs een abonnement op de Donald Duck.

Met deze vier cadeautjes regel voor Sinterklaas (of Kerst, of een verjaardag) voorkom je overvloed aan speelgoed in je huis. Wellicht is het iets voor jou en kun jij dit toepassen. Ik ben benieuwd!

Lees ook: De leukste Sinterklaas cadeautjes voor kids tot 5 jaar

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Ik ben het zat om de huiself van het gezin te zijn

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over baby’s en opvoeden

Beste Kruidvat luiers van 2020

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

5 jaar na de stilgeboorte van Lina

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen