Waar ben je naar opzoek?

Gratis webinar Dunstan Babytaal en Babygebaren

2 minuten lezen Saskia Schreurs Saskia Schreurs
Gratis webinar Dunstan Babytaal en Babygebaren

Wil jij ook leren praten met je baby? Geef je dan op voor het gratis webinar Dunstan babytaal en babygebaren. ‘Begrijp je kleintje en krijg meer interactie met je baby. Babygebaren leren en de babytaal beter onder de knie krijgen om je kleintje te begrijpen.

Gratis webinar Dunstan Babytaal en Babygebaren

Praten met je baby. Hopelijk doe je het volop! Baby’s leren door te ervaren, voelen, zien en horen. Hoe meer je met ze praat, hoe beter dit is voor de taalontwikkeling op latere leeftijd. Baby’s verwerven taal door alle woorden, zinnen en liedjes die met ze gedeeld worden. Hoe meer taal gebruikt wordt, hoe beter dit verankerd wordt in die kleine hersentjes.

Best wonderlijk eigenlijk, op wat voor ongelooflijk tempo ze dat eigenlijk doen. Nog maar vers uit je buik en een aantal maanden later lijken ze al wat woorden te begrijpen. Waar is papa? En hup, daar gaat die blik richting je partner. Mega leuk is dat! Alleen zo jammer dat je kleine nog niets terug zegt. Ja, dadada, en bababa, maar niets waar jij wat mee kunt. Hoe fijn is als je kunt communiceren met je baby door babytaal en babygebaren?

Lees verder onder de afbeelding!

Fijne motoriek

De motoriek van je baby is nog niet zo verfijnd dat hij woorden goed kan fabriceren. Een woord vormen met de lippen is een kleine beweging, fijne motoriek. Echter, hij begrijpt jou allang! Het is de kunst om een stapje terug te doen en om te communiceren op het niveau van je kleintje. Dat lijkt onmogelijk, maar niets is minder waar!

Weet je wat baby’s namelijk al wel heel goed kunnen? Zwaaien, wijzen, een vuistje maken, dat zijn grote bewegingen. Dat is dan ook de basis voor babygebaren. En laat dat nou juist dé methode zijn om met je kleintje te kunnen communiceren. Niet alleen jij richting hem, maar ook andersom. Echt, tweerichtingsverkeer dus. Interactie! 

Hoeveel slaapt een baby in het levensjaar?

Zoek jij een antwoord op de vraag ‘hoeveel slaapt een baby in het eerste levensjaar’? Baby’s en pasgeboren baby’s slapen veel. Daar bestaat ook geen twijfel over. Meestal kom je zelf een tal van uren aan slaap tekort, maar je…

  • Denise Meijer

Gebaren

Als je het praten met je baby van meet af aan ondersteunt met gebaren, gaat je kleine dat overnemen en kan hij rond een maand of 8 à 9 zelf gebaren maken. Hij weet dan immers wat het gebaar van papa, mama of slapen is, omdat jij hem dat al die tijd hebt voorgedaan! Het is dan geen gissen meer wat er in het hoofd van je kleintje omgaat, maar hij laat het je echt zien! 

Dunstan Babytaal

En zelfs als je baby nog maar net uit je buik is, kan hij je al meer vertellen dan je denkt. Zo komen de huiltjes van een newborn voort uit reflexen. Die reflexen zorgen voor een specifieke klank. En die klank heeft een betekenis. Als je de klanken kent, weet je of je newborn huilt omdat hij honger heeft, last van krampjes of juist naar bed moet. Deze methode is ook wel bekend als Dunstan Babytaal

Een gillende baby: hoe leer je dat af?

Ik heb een gillende baby in huis. Voordat ik aan deze blog begon heb ik heel Google lopen afzoeken. Hoe leer je een baby het gillen af. Maar helaas kwam ik telkens op hetzelfde antwoord uit. Afleren gaat niet. Gillen…

  • Denise Bijker

Leuk? Volg het gratis webinar Begrijp je kleintje!

Meer weten over communiceren met je kleintje? De basis leren van Dunstan Babytaal en van Babygebaren? Geef je dan op voor het gratis webinar Begrijp je Kleintje op 19 augustus aanstaande. Deze wordt gegeven door Saskia van MiniTolk/Babygebaren Twente.

Aanmelden kan door je hier te registreren.

Voor wie?

Voor mensen die een kleintje verwachten, mensen met een newborn, een baby of een dreumes. Bij peuters die laat praten kunnen babygebaren ook een uitkomst zijn. Voor gastouders of pedagogisch medewerkers. 

Meer weten? Volg MiniTolk en BabygebarenTwente op Facebook.

Saskia Schreurs

Woonachtig in Twente met vriend Niels en zoontjes Mats (2015) en Jisse (2019). Bezig bijtje, communicatiemedewerker, ondernemer (geeft trainingen Babygebaren en Dunstan Babytaal onder de naam MiniTolk) blogger/dichter bij Love2BeMama en SassyMommy.nl, zangeres en muzikant. Attachment parenting, nabijheid, heerlijke chaos met tikkeltje zelfspot, maar vooral veel liefde voor het leven en familie!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen