Waar ben je naar opzoek?

Geen seks meer in je relatie? Tips om verder te komen!

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Geen seks meer in je relatie? Tips om verder te komen!

Wil je partner geen seks meer of ben jij er te moe voor? Zit je in een lange relatie en heb je geen seks meer? Herken jij je in deze vragen? Als je een (langere) tijd in een relatie zit dan zijn dipjes in het seksleven heel normaal. In sommige relaties kan het zelfs voorkomen dat je helemaal geen seks meer in een relatie hebt. Geen seks meer in een relatie is iets wat voor de nodige problemen kan zorgen. Als de seks (lust) van één kant komt dan is dat niet bevordelijk voor de relatie. Wat doe je eraan als je geen seks meer in je relatie hebt?

Geen seks meer in je relatie

Onzekerheid, depressie, spanningen… Het is slechts een greep uit de problematiek die kan komen kijken bij een seksloze relatie. Meestal zie je dit als één van de twee partners plotseling alle zin in seks verliest, maar ook de drukte van alle dag kan bijdragen aan het gebrek aan de benodigde libido die je als koppel nodig hebt om het leuk te houden tussen de lakens.

Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Onlangs kwam er een artikel voorbij: één keer per week seks is genoeg in een goede relatie. Een slaak van opluchting ging er door Nederland. Alle hardwerkende moeders die ploeterend proberen naast moeder ook een geweldige vriendin, super huisvrouw én…

 • Love2BeMama

Het belang van seks

Natuurlijk is het zo dat het ene koppel meer waarde hecht aan deze vorm van intimiteit dan de ander, maar over het algemeen is een fijn seksleven onwijs belangrijk als je je huwelijk of relatie gezond wil houden. Als een van de twee partners plotseling alle interesse in seks verliest dan roept dit bij de ander onwijs veel vragen. Onzekerheid speelt hierin een grote rol, direct gevolgd door achterdocht, depressie en prikkelbaar gedrag. De ruzies laaien op en er komt een druk te staan op hetgeen wat eigenlijk leuk, spannend en prettig hoort te zijn.

Maar ook als het een wederzijds probleem is zie je dat koppels vaak niet baten bij een seksloze relatie. Meestal zie je dit als stellen te druk zijn met werk en/of het ouderschap. Het seksleven komt op een laag pitje te staan.

Behoefte aan lichamelijk contact

Het verschil tussen seks, seksualiteit en sensualiteit is een ingewikkeld (biologisch) gegeven wat bijna te lastig is om binnen een paar woorden uit te leggen. Het komt er echter op neer dat mensen behoefte hebben aan intimiteit en lichamelijk contact. Seks is iets wat je alleen met je partner doet. Het is een exclusieve en diepe verbinding die je hebt met je partner. Niet te vergeten dat het ook gewoon lekker is. Al met al genoeg reden om het vlammetje te doen oplaaien en voor vuurwerk te zorgen tussen de lakens.

10 tips voor de eerste keer seksen na de bevalling (better safe than sorry)

Hét is de reden dat je überhaupt in deze situatie zit. Misschien zelfs op een rubberen zwembandje met tien hechtingen in je vrouwelijke ‘zaakje’, maar je zal er ooit weer aan moeten geloven. Seks! En dan in het specifiek: De…

 • Denise Meijer

Geen seks meer in een relatie?

Is er geen seks meer in je relatie? Deze tips zorgen voor vuurwerk! Pas ze toe en je hebt gegarandeerd succes.

Achterhaal het probleem

Het is, om te beginnen, vooral belangrijk om te achterhalen wat het probleem is. Waar heb jij (of je partner) geen zin in seks en hoe heeft het zo ver kunnen komen dat er geen seks meer is. Je komt hierachter door te praten. Iets wat makkelijk lijkt dan het is. Veel mensen schamen zich ervoor of praten nu eenmaal niet makkelijk over seks en seksualiteit. In dat geval kan het verstandig zijn om de hulp van een professional in te schakelen. Een relatie of seksualiteit therapeut. Het is wel belangrijk dat je hier beiden voor openstaat.

Maak tijd voor elkaar

Is het probleem een gebrek aan tijd? Maak dan gericht tijd voor elkaar. Doe dit een keer in de week (of zelfs in de maand als het beter uitkomt). Ga samen eten, een filmpje kijken… Seks is geen verplichting, maar je merkt dat als je zonder iets anders aan het hoofd tijd met elkaar kan doorbrengt dat ook de zin in seks vanzelf weer komt. Misschien na de eerste ‘date’, misschien zelfs pas na de derde of vierde. Dat maakt ook niets uit! Zolang er maar een wederzijds gevoel van ‘zin in seks’ is.

Maak tijd voor elkaar is al het eerste stapje naar intimiteit.

Doorbreek de sleur

Een seksuele sleur is een van de redenen waardoor het seksleven op een laag pitje komt te staan. Iedereen maakt dit probleem weleens mee op een bepaald punt in de relatie. De seks wordt teveel hetzelfde en we gaan teveel op in onze dagelijkse routine om het allemaal nog echt leuk en spannend te vinden. In sommige gevallen wordt het zelfs een ‘moetje’ en het is natuurlijk geen verrassing dat dit de lustgevoelens niet ten goede komt. Geen seks meer in een relatie is dan een logisch gevolg.

In dit geval is het goed om jezelf ouderwets bezig te houden met het doorbreken van de welbekende sleur. Maak het weer spannend in de slaapkamer! Dit kan je op de volgende manieren proberen:

 • Verras je partner eens in een spannend lingeriesetje.
 • Introduceer iets nieuws in de slaapkamer. Zoals seksspeeltjes of een spannend spelletje. Introduceer een nieuw standje (of twee) en sla aan het experimenteren. Iets nieuws uitproberen is altijd spannend en leuk. Daarom is dit perfect om de sleur te doorbreken.
 • Bespreek jullie spannendste fantasieën. Dit gaat ook het ene koppel iets makkelijker af dan de ander, maar het kan voor veel inzicht en nieuwe inspiratie zorgen voor in de slaapkamer. Natuurlijk hoef je er niet aan te voldoen, maar zelfs erover praten kan al heel opwindend zijn.
 • Zit je in een sleur omdat jullie teveel zijn opgegaan in het gezinsleven? Neem (nogmaals) gericht de tijd voor elkaar. Breng de kinderen een nachtje uit logeren en ga naar een hotel. Of blijf lekker thuis en geniet van de rust in je eigen slaapkamer. Een nachtje ongestoord met elkaar rollebollen kan wonderen doen!

Schroom niet om hulp te zoeken

Soms ligt het probleem iets lastiger en komen jullie er samen niet meer uit. Bij de eerste tip hadden we het al over relatietherapie, maar het kan ook zijn dat geen seks in een relatie een lichamelijk probleem is, in plaats van relationeel of geestelijk. Dit is iets waar veel mensen zich voor schamen. In het bijzonder mannen. Echter is het ten alle tijden belangrijk om hulp te zoeken als je vermoedt dat een gebrek aan zin in seks lichamelijk is. Ook voor vrouwen in de overgang kan een huisarts veel betekenen bij problemen in de slaapkamer. Zo zijn er middelen om eventueel hormonale problemen te verminderen, maar ook om bijkomende klachten zoals vaginale droogheid te verhelpen. Al met al is professionele hulp inschakelen de moeite waard. Ook om eventuele serieuzere aandoeningen uit te sluiten.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen