Waar ben je naar opzoek?

10x waarom seks als je getrouwd bent leuker is

5 minuten lezen denise Denise Meijer

Seks als je getrouwd bent saai? Als je getrouwd bent dan is het gedaan met je seksleven. Althans, dat moet het bijna wel zijn als je de talloze films, boeken, artikelen en dergelijke moet geloven wanneer het om dit onderwerp gaat. Het huwelijk wordt gemakkelijk afgedaan als een regelrechte spelbreker, als het gaat over passie in de slaapkamer. Jammer, want ik denk hier persoonlijk heel anders over. Seks binnen het huwelijk heeft zoveel positieve aspecten, dat ik dit wel met je moet delen. Is het afnemende seksleven voor jouw man een reden om nooit te gaan trouwen? Roep hem er dan maar snel bij, want het is tijd om wat vooroordelen te ontkrachten! 

Seks als je getrouwd bent

Lees deze blog en leer. We geven 10 redenen waarom seks juist leuker is als je getrouwd bent. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee! Seks als je getrouwd bent hoeft zeker niet saai te zijn…

Reden 1: Zelfverzekerdheid

Niets is vervelender dan tijdens de ‘eerste keer’ met een nieuw persoon je T-shirt aan te moeten houden omdat je je schaamt voor jouw iets uitstekende buikje. Niet dat je daar tekst en uitleg over gaat geven aan de desbetreffende persoon, want ‘owee’ als deze man erachter komt dat je ergens onzeker over bent.
Wanneer je getrouwd bent, weet je elkaars onzekerheden vaak wel en het mooiste? Uiteindelijk ben je met die persoon getrouwd, omdat je van diegene houd. Gewoon zoals hij, of zij is. Dus geen schaamte, geen moeilijk gedoe met de lichtknopjes, kledingstukken die je aan moet houden, of spastische pogingen om striae dan wel cellulitis te verbergen. Heerlijk!

Reden 2: Het is vertrouwd

Als je iemand nog niet zo lang kent, is het best lastig om de ‘juiste knopjes’ te vinden. En jeetje mina! Wat is het toch vervelend dat hij uitgerekend aan je oorlelletje begint te knabbelen wanneer je daar toevallig totaal niet tegen kan.
Gelukkig weet je nu blind wat hij lekker vind en hij weet ook, zonder moeite, jouw juiste plekjes te beroeren.

Reden 3. Het daagt je uit nieuwe dingen uit te proberen (als je -nog- geen kinderen hebt)

Ja, dat het missionarisstandje na enige tijd niet echt meer spannend is, mag duidelijk zijn. Maar is dat verkeerd? Aan het einde van de dag zijn er zoveel nieuwe dingen die je kan uitproberen. De mogelijkheden w.b.t. seks zijn eindeloos en wat een heerlijk vooruitzicht dat je nog heel lang nieuwe dingen kan leren.
Nu niet gelijk de zweepjes en handboeien uit de kast trekken, dames! Voor ‘beginners’ is kamasutra goed genoeg!

Reden 4: Het daagt je uit nieuwe dingen te proberen (als je wel kinderen hebt)

Misschien niet in hetzelfde opzicht als puntje 3, maar zeker niet onbelangrijk. Ja, voorheen hadden jullie de vrijheid om ‘tekeer te gaan’ wanneer jullie dat wilde. Nu misschien niet meer (want: kind ligt tussenin, kind begint te huilen, etc). Dat lijkt in de eerste instantie niet echt ideaal, maar het maar net hoe je het bekijkt!
Het nodigt aan de andere kant uit om ‘inventief’ te zijn, want een kind in jullie bed, betekent geen kind op de bank, keuken of in de badkamer. En ja, ik weet het! Je eigen slaapkamer is natuurlijk super comfortabel, maar het kan geen kwaad om iets anders te proberen. Toch?

Reden 5: Het mag grappig zijn

Vroeger probeerde je angstvallig het ‘windje met een eigen wil’ te verbloemen door allerhande excuses te verzinnen waar dat geluid toch vandaan kon komen. Nu lachen jullie er samen om. Net zoals om alle andere humoristische blunders die je in bed kan maken, zoals dat ene mislukte standje met bijbehorend rug-letsel.
En na de slappe lach? Ga je toch gewoon weer verder waar je gebleven was.

Reden 6: Onbezorgd nagenieten

Nee, het is niet leuk om na de ‘daad’ stiekem weg te moeten glippen, omdat je liever niet gezien wilt worden met doorgelopen make-up, of weerbarstig kapsel.
Wat is het dan eigenlijk een luxe om naast diegene in slaap te vallen, wakker te worden en met slaperige oogjes naar een eveneens gehavend gezicht te kunnen kijken. Het allerbeste van dit verhaal? Het kan jullie allebei niets schelen!

Reden 7: Je hoeft geen moeite te doen

Ik ga er even voor het gemak van uit dat je benen scheren geen gekoesterde hobby is. Dus het lijkt mij niet meer dan ideaal om te weten dat dit geen noodzakelijk kwaad meer is.
Nu zeg ik trouwens niet dat je nooit meer moeite mag doen. Maar het is fijn om te weten dat een halve dag in de badkamer niet meer nodig is om van bil te kunnen gaan.

Reden 8: Jullie bepalen wat normaal is

Jullie seksleven gaat vanzelfsprekend, alleen jullie wat aan. Dus geen noodzaak om anderen hierbij te betrekken. Pluspunt? Juist jullie bepalen door de jaren heen je eigen regels! Is één keer seks in het jaar ruim voldoende en dat werkt voor jullie allebei? Prima! Nodig je één keer in de week de buren uit voor partnerruil… Wie houdt je tegen? Er zitten geen grenzen aan wat normaal is in jullie huwelijk en dat geeft een bevrijdend gevoel!

Reden 9: Je kan seks onbeschaamd gebruiken om ruzies op te lossen

Goedmaakseks is natuurlijk niet alleen voor getrouwde stellen een prima hulpmiddel, maar juist in een huwelijk enorm verfrissend. Waarom?
Nou, hoe los je een ‘wie doet de afwas’ ruzie beter op, dan door de vaat in het gootsteen te smijten en het ‘goed te maken’ op het aanrecht. Wie uiteindelijk de vaat moet doen is bijzaak. Voor dat moment kan je vooral genieten en je kan er misschien een spelletje van maken? (wie het eerste een orgasme krijgt, is de sigaar)

Reden 10: Het kan altijd

De dagen dat je een scharrel moest bellen om aan je trekken te komen zijn voorbij en daarmee ook het wachten op een ‘beurt’. Nu is seks altijd binnen handbereik en een knipoog bij je vandaan. Je hoeft ook niet ongemakkelijk voor te stellen of jullie alsjeblieft de liefde kunnen bedrijven. Een simpele, veelbetekenende glimlach volstaat al en zorgt voor wat jij wil, wanneer je dat wilt!

Investeer in elkaar

Heb je een keer geen zin in seks? Dan is dat ook helemaal niet erg. Als de balans er maar is. Wat wel zeker is, is dat een seksloos huwelijk niet gezond is. En of je nu getrouwd bent, samenwoont, kort bij elkaar bent of al 30 jaar een relatie hebt; in elkaar investeren en je mooi blijven maken voor de ander is wel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat het leuk en spannend blijft. Ga dus niet elke avond in je pyjama op de bank zitten. Seks als je getrouwd bent is gewoon heel fijn maar ook dat kun je spannend houden!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen