Waar ben je naar opzoek?

EHBO bij kinderen masterclass

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
EHBO bij kinderen masterclass

“Oei, doe je wel voorzichtig?!”. Stiekem ben ik zo’n moeder die dat zeker wel dagelijks zegt. Deels, omdat mijn kleuter mijn – toch ietwat onhandige en houterige – motoriek heeft geërfd, maar deels ook uit eigen belang. Ik ben namelijk niet bepaald een held ben als het op ongelukjes aankomt. Zeker als er bloed bij komt kijken! Ik bevries gewoon en weet niet goed hoe te handelen. Bevries jij als je bloed ziet? En al helemaal als het bloed van je kind is? Lees dan vooral verder! Je kan namelijk een EHBO bij kinderen masterclass volgen.

Een goede voorbereiding is het halve werk?

Ik geloof dat ik ergens halverwege de zwangerschap van mijn oudste al fanatiek op zoek ging naar een EHBO training voor kinderen in de buurt. Het kamertje was immers al zo’n 3 maanden klaar, de kleertjes voor de komende 8 seizoenen (+ reserve) waren alvast ingeslagen en lagen nog nèt niet gewassen en gestreken in de kast. Dus tja.. Ik moest die nesteldrang toch op een andere manier kwijt (dat hormonale opruimen en schoonmaken was dan weer niet zo mijn ding). Dan kon ik toch maar beter alvast voorbereid zijn op alle dingen die mis konden gaan. Zodat ik daar de rest van mijn leven als moeder profijt van zou hebben! Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Toch?

If you don’t use it, you loose it

Little did i know dat je überhaupt niet te veel moet verwachten van nieuwe informatie die je tijdens een zwangerschap op probeert te nemen (de zwangerschapsdementie is real!). Maar ook dat dergelijke informatie echt wel regelmatig even opgefrist dient te worden als je er baat bij wil hebben wanneer de nood daar is. Alle informatie is bij mij zo ver weggezakt dat het inmiddels meer twijfels en vragen oproept dan dat het duidelijkheid geeft!

Tijd voor een opfrisbeurt: EHBO bij kinderen masterclass

Wat mij betreft is kennis over EHBO een echte MUST voor elke ouder! En hoewel de Online Opvoed Uni zich normaal gesproken richt op de meer ‘gedragsmatige’ problemen, vond ik het belangrijk om hiervoor een uitzondering te maken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een expert die een EHBO bij kinderen masterclass kan komen geven over EHBO bij kinderen. En nu zouden we natuurlijk prima een EHBO-trainer die een ‘standaard’ EHBO-cursus geeft, kunnen inhuren voor de masterclass. En dat zou ongetwijfeld ook heel leerzaam zijn. Maar, bij de Online Opvoed Uni staat professionele expertise hoog in het vaandel. Want; hoe fijn zou het zijn om de meest recente, accurate en wetenschappelijk onderbouwde informatie te ontvangen op het gebied van EHBO bij kinderen?! 

Gelukkig hebben we maar liefst twee experts bereid gevonden die ontzettend veel ervaring hebben op het gebied van spoedeisende hulp.

Als er ook maar 1 ouder is die op het moment dat een EHBO-situatie zich voordoet, terugdenkt aan de EHBO bij kinderen masterclass van de Online Opvoed Uni en baat heeft bij de verkregen informatie en tips, dan is mijn missie voltooid!

EHBO bij kinderen Masterclass: 21 juni 2021

Gelukkig is het bijna zover. Maandag 21 juni 2021 vindt de EHBO bij kinderen masterclass plaats die gaat over EHBO bij Kinderen en wordt gegeven Drs. Marieke Vos in samenwerking met Dr. Heleen Lameijer.

Samen ontwikkelden zij speciaal voor de Online Opvoed Uni de EHBO bij kinderen masterclass. Marieke gaat je alles leren wat jij moet weten over acute problemen bij kinderen, zodat je weet wat je moet doen als je kind bijvoorbeeld een koortsstuip, botbreuk of allergische reactie heeft – of het batterijtje van de afstandsbediening heeft ingeslikt. Met deze kennis op zak zet je de paniek van het moment om in adequate actie!!

Normaal gesproken zijn deze masterclasses natuurlijk alleen toegankelijk voor leden. Maar omdat dit een onderwerp is die voor ALLE ouders belangrijk is, hebben we voor deze ene keer een uitzondering gemaakt! Er zijn namelijk 292 losse tickets beschikbaar waarmee je deze masterclass kunt volgen! En mocht je de 21e niet kunnen, dan heb je 14 dagen lang de mogelijkheid om de masterclass terug te kijken! 

Ook toe aan een opfrisbeurt of misschien wel überhaupt wat meer informatie over EHBO bij kinderen? Meld je aan!

Voor niet-leden zijn tickets toegankelijk voor € 17,50. Voor leden van de Online Opvoed Uni zijn de tickets gratis.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen