Waar ben je naar opzoek?


Heb jij ook dochters met glad en dun haar? Ik heb twee dochters met blond (bijna wit) en glad en dun haar. Door de jaren heen wordt het wel wat steviger en dikker maar af en toe is het een drama. Niet alleen met hun kapsels, waar elk knipje uit glijdt, maar ook wanneer ze uit bed komen. Dan hebben ze allebei één groot vogelnest op hun hoofd. Een bos haar vol klitten. Geen pretje. ‘s Nachts veel wiebelen én glad en dun haar hebben is geen beste combinatie. Maar inmiddels heb ik wel wat oplossingen gevonden tegen glad en dun haar en deze zal ik hier met je delen.

Dochters met glad en dun haar

Glad en dun haar: alles glijdt uit hun haren

Eén van de oplossingen tegen glad en dun haar is dat ze ‘s avonds vlechtjes in hun haar krijgen. Dat voorkomt drama’s in de ochtend. Maar daarna komt het probleem dat alles wat ik in hun haar, halverwege de dag er alweer uit is. Frustrerend! Ik ben dus op zoek gegaan naar de perfecte haaraccessoires voor hun haar.

Tijdens mijn zoektocht ben ik de Stay in Hair producten van Zenner tegengekomen. Deze producten zijn er niet alleen voor mama maar ook voor kids.

Dochters met glad en dun haar

Knipjes kwijtraken is verleden tijd

Het voordeel van de Stay in Hair producten is dat ze in het haar blijven zitten; ideaal voor kinderen met glad en dun haar. Dit komt door het rubber in de haaraccessoires. Dat moest ik natuurlijk testen en van Zenner heb ik een aantal producten gekregen.

We zijn hier thuis heel blij met deze haaraccessoires. De elastiekjes zijn wat stugger door het rubber maar het blijft wél zitten. Ook in de knipjes is rubber verwerkt zodat deze niet uit hun gladde haren glijden. Hierdoor raak je ook minder knipjes kwijt. Want ook dat is een nadeel van glad en dun haar; om de klip klap ben je elastiekjes en knipjes kwijt.

Lees ook: 11x de leukste kapsels voor meisjes om zelf te maken

De meiden zijn allebei erg actief. Springen op de trampoline, koprollen op het duikelrek, voetballen, glijden van de glijbaan of lekker ravotten. Wat ze ook doen; de knipjes en elastiekjes blijven prima zitten. Zelfs na een dagje in het indoor speelparadijs zijn we nog geen knipje kwijt geraakt.

Dochters met glad en dun haar

Mijn grote dochter

Mijn oudste dochter vindt de klemmen en haarbanden, die eigenlijk bedoeld zijn voor mama, ook heel fijn. Deze werken ook goed bij glad en dun haar. En ze zitten bij haar ook perfect. Zelf draag ik alleen knipjes om het haar uit mijn gezicht te halen en heel enkel een knip. Mijn dochter maakt graag gebruik van de haaraccessoires van mama. Dat kan ook prima!

Tip voor mama’s: de Stay in Hair haarband is ideaal voor als je gaat sporten. Hij glijdt niet uit (wat juist vaak een irritatie is) en houdt het haar uit je gezicht. Tevens zijn deze haarbanden ook voor grotere meisjes te gebruiken. Ik vind ze echt ideaal!

Tips voor meisjes met glad en dun haar.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
 • Kelly Mooij zei

  Zo jammer 🙁 Ik herken precies mijn dochter in dit verhaal! Alleen ik heb geen instagram, dus ik kan niet mee doen voor mijn meisje 🙁

 • Ezzs zei

  Jammer, ik heb geen Instagram maar wel zijn mijn dochter en ik beide gezegend met dun en glad haar, zeker na een wasbeurt is er niets mee te beginnen

 • Silvie zei

  Wat fijn! Hier hetzelfde probleem!!!
  Ik hou je insta in de gaten en ga meedoen

 • Stephanie Lekx zei

  Bedankt voor de tip en volg je nu via Instagram!

 • Sylvia zei

  Oh wij doen heel graag mee! Zowel ik als mijn dochtertje hebben ook heel dun vlassig haar. Zo vervelend. Vooral ook met de warmte (we wonen om en om in NL en Lanzarote) is het natuurlijk lekker om je haar in een staart te dragen maar dat lukt dus 9 van de 10 keer niet. Ben erg benieuwd of dit wel werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen