Waar ben je naar opzoek?

Wat zegt je mamakapsel over jou? Lees het hier!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Wat zegt je mamakapsel over jou? Lees het hier!

Uiterlijk zegt (gelukkig) niet alles, maar als ik heel eerlijk mag wezen: er zijn er maar weinig vrouwen die deze leus als hun mantra gebruiken. Soms heb je het goed en soms kom je tot de conclusie dat je het bij het verkeerde einde hebt.

Dat is het risico van het vak, maar het is hoe dan ook lastig om het ‘gevoel’ wat je bij iemand krijgt te onderdrukken wanneer je deze voor het eerst tegenkomt. Het beeld wat je vormt aan de hand van de verschijning, dus. En je kapsel? Die zegt heel veel meer dan je zou denken.

Lees ook: De leukste kapsels voor jongens!

Dus kijk snel naar deze typische mamakapsels en wat dit, tijdens een eerste indruk, over je te zeggen heeft.

Let op: Lees niet verder als u last heeft van sluimerende hartkwalen, een verhoogde bloeddruk, extreem lange tenen of bij eventueel onvermogen om te knipogen…

Het ‘Ik wil met de leidinggevende praten’– kapsel.

Winkelmedewerkers, obers, barbedienden en zelfs vuilnismannen zoeken een veilig onderkomen wanneer deze moeder aan komt lopen. Omdat ze weten dat dit kapsel staat voor een flink portie aan (on)gegronde woede over een niet kloppend bonnetje (bijvoorbeeld).

Het kapsel van een ‘Moeder met een pasgeboren baby’. 

Let ook op de bijbehorende wanhoopsblik. Dit maakt het af. Echt!

Het ‘Ik heb het allemaal onder controle’-kapsel

Dit kapsel schreeuwt gewoon controlfreak en is favoriet bij klassenmoeders en moeders die heen en weer pendelen tussen Vlinder haar vioolles, Storm zijn voetbaltraining en zwemvaardigheidstrainingen. O ja en tussen de bedrijven door houdt ze zich bezig met haar favoriete hobby: Potpourri!

Quinoa is mijn leven-haar.

Haar kinderen eten alleen maar vegan en superfoods zijn haar absolute verslaving. Als gezinsuitje gaat deze moeder met haar kids Yoga-en in het Vondelpark of weven ze ergonomische draagdoeken voor vrouwen in Oeganda.

Lees ook: 10 tekenen dat je een hipstermama bent

De ‘Mom Bun’

Makkelijk, efficiënt en reuze hip in mama-land. Oftewel: de beste manier om te verbloemen dat je al drie dagen niet aan douchen bent toegekomen. Laat staan dat je zin hebt om je haar te kammen.

De ‘Couponner’

Dit kapsel kom je voornamelijk tegen op de Huishoudbeurs of het Libelle zomerfestival. Gewapend met haar gebloemde boodschappentrolley en couponboekje gaat ze op stap. Op zoek naar de pittigste koopjes en het maakt haar niet uit wie ze hiervoor zou moeten liquideren.

Lees ook: De huishoudbeurs. Ik wil er nog niet dood gevonden worden!

Het ‘Je bent zo jong als je je voelt’-kapsel

Favoriet onder de eind 30-er. Dit kapsel zegt dingen zoals; midlifecrisis, menopauze en zoete witte wijn uit een kartonnetje. Een stap voor de ‘lederen minirok met luipaardprent’. Kittig!

Het ‘Niets zeggen. Ik weet waar ik ben’-kapsel.

Slaaptekort, slaaptekort en nog eens slaaptekort. Het haar van deze moeder hangt er hetzelfde bij als zijzelf. Futloos, slap en een beetje dood.

‘Ik heb geen idee waar mijn kinderen zijn’– haar.

Het is dat je je de negen maanden kan herinneren dat de kinderen in haar buik gedragen zijn, maar anders… Niets aan deze moeder geeft prijs dat ze mama is. Zelfs haar überstrakke, striae-vrije buik doet niet anders vermoeden… Net als haar schema, wat nog altijd vrij genoeg lijkt te zijn voor de kekste feestjes, sportschoolsessies en ellenlange manicuresessies. We hebben een hekel aan deze moeder. Dat moge duidelijk zijn…

Wat voor kapsel heb jij? Klopt het?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • mama zei

    Hahaha geweldig dit! Ik kom het meest in de buurt van de Mom Bun maar hoop stiekem toch ooit weer de laatste a la Beyonce te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen