Waar ben je naar opzoek?

Dé checklist om goed voorbereid op reis te gaan

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dé checklist om goed voorbereid op reis te gaan

Op vakantie gaan is écht heel leuk. Alleen krijg ik al stress als ik alleen al denk aan het inpakken van de koffers. Ik vind dat zo’n gedoe! En ik ben altijd bang dat ik wat vergeet. De dag van inpakken stuur ik het liefst man en kinderen de deur uit om rust in- en om mij heen te hebben en zo georganiseerd de koffers te pakken. Ik doe dat dus ook ALLEEN. Voor het hele gezin. Anders word ik gek. Om te voorkomen dat ik niks vergeet maak ik altijd lijstjes. En voor elke vakantie heb ik een standaard lijstje. Omdat je elkaar best kunt helpen…

Dé checklist vakantie met kinderen

Je hebt verschillende vakanties: kampeervakanties, autovakanties, vakanties in een huisje, vakanties in een ingerichte tent, weekendje Disneyland Parijs, vliegvakanties. En natuurlijk heb je elke vakantie wel weer iets anders nodig. Maar er zijn altijd standaard dingen die je mee moet nemen en niet moet vergeten.

In deze lijst deel ik items die elke moeder met kinderen tussen de 0 en 10 jaar kan gebruiken. Vergeet hem niet zelf aan te vullen want elk huishouden heeft weer zijn eigen wensen 🙂 En dan heb ik het straks gedaan als je iets vergeten bent ;).

En uiteraard: vul hem vooral aan. Laat een reactie achter in de comments en misschien zet ik jouw item er wel bij!

 • Persoonlijke verzorging: make-up, tandenborstels, shampoo, scheermesjes, scheerapparaat, tandpasta, deodorant, de pil
 • Zonnebrand creme en aftersun
 • Lenzen, lenzenvloeistof en bril
 • Zonnebrillen voor het hele gezin
 • Petten, mutsen en hoeden (voor de zon of kou)
 • Snoetenpoetsers (ook al ze 10 jaar zijn nog ideaal!)
 • Maandverband, tampons (you never know…)
 • Luiers + luierdoekjes + billenzalf + zwemluiers
 • Draagdoek / draagzak
 • Kinderwagen / buggy
 • Slabbetjes, doekjes
 • Hydrofiele luiers maat XXL. Ideaal en voor alles te gebruiken!
 • Hamam doeken groot en klein formaat (echt de ultieme tip: weegt niks, droogt snel en zo fijn!). Heb je deze nog niet? Dan zou ik hier echt in investeren.
 • Pleisters, paracetamol, zetpillen, zalf (muggen, plekjes, blauwe plekken, wonden)
 • Medicatie indien nodig
 • Handdoeken, washandjes
 • Jassen: regenjassen of vesten (ideaal)
 • Flessen + flesvoeding + flessenwarmer
 • Luiertas
 • Campingbedje voor baby
 • Hapjes voor de baby indien nodig
 • Kleding voor elk gezinslid. Ik neem ongeveer 5 a 6 setjes kleding mee die je ook met elkaar kunt combineren en wisselen. Tip: rol de kleding strak op voor effectief inpakken en meer ruimte
 • Ondergoed, bh’s
 • Knuffels + spenen
 • Speelgoed: er gaat één kleine tas binnenspeelgoed mee, een tasje kleurspullen, een tasje zwemspeelgoed/zandspeelgoed
 • Schoenen: loopschoenen + slippers
 • iPad(s), Nintendo, opladers, koptelefoons, luisterboeken, cd speler (voor de luisterboeken)
 • Aansteker (handig als je gaat kamperen)
 • Spelletjes
 • Boek + tijdschrift + e-reader
 • Spullen voor als je gaat kamperen: stoelen, kookstel, pannen, gas, borden, bestek, bekers, koelbox, luchtbedden, slaapzakken, kussens, elektrische pomp
 • Boodschappen (wij nemen altijd één kratje mee)
 • Tent
 • Theedoeken + handdoeken
 • Wasmiddel + vlekkenverwijderaar
 • Tickes en papieren
 • Paspoorten
 • Zwemkleding
 • Tentje voor het strand
 • Extra tas (altijd handig om spullen in te vervoeren)
 • Tip: bolderkar!

Lees ook: Een autovakantie met kinderen is helemaal niet vreselijk

Het lijkt veel maar er staan ook vast spullen tussen die je niet gebruikt. Zoals ik al zei is dit een lijst voor ouders met kinderen tussen de 0 en 10 jaar en vergeet niet je eigen spullen nog toe te voegen/aan te vullen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • dees zei

  bij kleintjes in huisje caravan tent etcetera…plastic bestek/beker/bord… ik hadden vorige jaar wel bestek mee genomen maar toen we aankwamen in onze bungalow tent was ik plastic bord vergeten had alleen weggooi borden….en onze 1.5 jarige dreumes gooide hard bord nog wel eens aan de kant als ze klaar was…dus daar bord gekocht en dit jaar nemen we het gewoon mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen