Waar ben je naar opzoek?

Dit meisje heeft het ‘Onkambaar Haarsyndroom’, nee maar echt!

2 minuten lezen Marian Alons
Dit meisje heeft het ‘Onkambaar Haarsyndroom’, nee maar echt!

Het is geen zelfverzonnen grappige naam voor een bad hair day, nee, dit meisje heeft het echt! De bijna 2-jarige Phoebe Braswell weet wat het is om met een bleh-kapsel wakker te worden (want dat doet ze iedere dag). Het heet het Onkambaar Haar Syndroom en misschien had wetenschapper Einstein het ook wel.

Het is een erg onbekend syndroom wat maar bij 100 kinderen wereldwijd voorkomt! Het houdt haar haar rechtovereind en het is onmogelijk om haar haardos te temmen. Dit komt omdat haar haarzakjes niet rond zijn, maar in de vorm van een nier. Hierdoor is haar haar zo stug. Haar coupe is een bos met helder, wit verward haar vol met klitten. Het is altijd statisch en is onmogelijk om door te borstelen.

Lees ook: Wat zegt je mamakapsel over jou? Lees het hier!

Haar mama Jamie is een verpleegkundige en heeft super veel producten geprobeerd om de wilde manen van haar dochtertje een beetje in te perken. Maar niets hielp. “Iedere morgen wordt ze wakker met al haar haren omhoog,” aldus moeder Jamie.

Gelukkig reageert haar omgeving meestal positief. Ze vinden Phoebe schattig en haar haar erg gek, maar grappig. “In de supermarkt was er eens een vrouw die tegen me zei dat m’n dochter me vast later ging haten, omdat ik haar met dit kapsel zo in het openbaar durfde te vertonen.” 

Elke ochtend staat het omhoog

Meonkambaar haarsyndroom kapsel einstein phoebensen denken dat moeder Jamie niet goed genoegd borstelt of kamt. Of ze zeggen: “Waarom doe je het niet in een staart?” Maar dat doet zeer bij Phoebe. Iedere ochtend spuit Jamie er een goedje in, maar dat werkt maar voor 30 minuten en dan staat alles weer omhoog.

Alsof iemand constant een ballon boven haar hoofd houdt. En als ik het goed probeer te borstelen, schreeuwt ze. Dus we doen het maar gewoon zo: go with te flow.”, aldus de moeder. Meestal doet ze haar dochtertje een haarband in zodat het niet in haar ogen zit.

Het is een genetische bepaalde aandoening, waar dus ook echt niets aan te doen valt.

Lees ook: Schooldirecteur laat zijn hoofd kaalscheren voor gepeste leerling

School

Toch maakte haar moeder zich wel zorgen als Phoebe straks naar school toe gaat. Ze hoopt dat haar dochtertje niet gepest wordt, om haar wilde haardos. “Het is echt niet leuk als mensen nare opmerkingen maken, maar ik probeer Phoebe te leren dat iedereen anders is en dat het niet uitmaakt als je er soms anders uitziet.”
Bron: Metro.uk                        –                                      Bron foto’s: SWNS

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen