Waar ben je naar opzoek?

Zo kunnen 5 elastiekjes boze uitvallen tegen je kind voorkomen

2 minuten lezen Marian Alons
Zo kunnen 5 elastiekjes boze uitvallen tegen je kind voorkomen

Ze lijken dan misschien schattig en engeltjes, maar vaak zijn je kinderen eerder bengeltjes. Je humeur kan in één seconde omslaan, als ze weer iets hebben gedaan, waar je ‘niet zo vrolijk’ van wordt. Soms volstaat een boze blik, even slikken en weer doorgaan. Maar soms, floepen er allerlei negatieve dingen uit naar je kinderen toe, waar je later weer spijt van hebt. Misschien is deze methode met 5 elastiekjes iets voor jou, om je woede ietsje in te perken.

Moeder Shauna Harvey wilde niet langer de boze moeder zijn en bedacht een methode, waarbij ze alleen 5 haarelastiekjes gebruikt. Ze had gelezen dat er vijf positieve opmerkingen nodig zijn om de balans met een negatieve opmerking te bewaren.

Ze schreef een blog over haar idee, ervaringen en hoe het voor haar uitpakte. Het idee is heel simpel en heeft daadwerkelijk effect! Niet alleen voor moeder, maar ook voor de kinderen.

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat de 5 elastiekjes om eendezelfde arm worden gedaan. Ze staan voor de opmerkingen die je maakt naar je kinderen toe. Heb je geen haarelastiekjes of vind je dat niet lekker zitten? Natuurlijk kunnen 5 armbandjes hetzelfde effect geven.

Lees ook: Geniet jij wel genoeg van het ouderschap?

Je hoeft de haarelastiekjes of armbandjes alleen om te doen als je je kinderen om je heen hebt, ben je aan het werk of slapende kids, doe ze dan af. Houd ze wel in je broekzak of dichtbij je, zodat je ze om kan doen als het nodig is. Doordat je ze alleen omdoet als je kinderen wakker zijn ben je bewuster bezig met je doel.

Slipt er een negatieve zin of vervelend woord uit je mond naar je kind toe? Dit is het moment dat je een elastiekje van je ene pols naar je andere verplaatst. Zo heb je zichtbaar wat er is gebeurt en dat dit dus niet de bedoeling is!

Win je elastiekjes weer terug!

Het idee is dat je een elastiekje van de negatieve pols weer mag verplaatsen naar je positieve pols als je 5 positieve opmerkingen hebt gemaakt naar je kind. Doe dit niet overdreven en ongemeend. Een kind merkt het verschil en zo werkt de methode niet. De bedoeling is dat je aan het eind van de dag al je elastiekjes aan je pols (terug)hebt, waar ze ook zaten die dag.

Lees ook: Hé mama’s! Stop met oordelen en steun elkaar!

Moeder en bedenker Shauna is zelf enthousiast over de methode. Ze merkt dat ze al na 1 dagje minder boos reageerde. Ook de band met haar zoon verbetert, omdat ze merkt dat het beter werkt als ze hem op een gemoedelijke manier aanspreekt. Ook merkt ze verschil bij haar kinderen onderling. Als ik ze met meer respect behandel, behandelen ze elkaar ook met meer respect.

Today, I tried something new.Blogger here—-> http://idealistmom.com/angry-mother/Something that required me to…

Publicado por Shauna Harvey em Terça, 16 de maio de 2017

Heb jij vaak last van boze uitvallen? Ga je dit proberen? Laat het ons weten!

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen