Waar ben je naar opzoek?

5 tips voor moeders om beter te slapen

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 tips voor moeders om beter te slapen

Slapen als je moeder bent: voor velen is dit een dingetje. Er zijn uitzonderingen waarvan de kinderen vanaf dag 1 doorslapen en die echt nooit (!) last hebben van een slechte of gebroken nacht. Nou dan mag je in je handjes knijpen want ik denk dat 95% van de moeders slecht slaapt. Wanneer je een baby hebt moet je eruit voor de nachtvoedingen, wanneer je een peuter hebt voor de plasjes en waneer het tieners worden lig je wakker totdat ze thuiskomen van het uitgaan. 

Maar hoe zorg je er nou voor dat je goed en lekker kunt slapen? Ik geef in deze blog een aantal tips die mij goed helpen of hebben geholpen!

Tip 1: koop een goed kussen én matras

Inmiddels slapen ze hier goed! Dat heeft ook zo’n zes jaar geduurd. En dan zou je denken dat je als moeder ook weer aan je slaap toekomt. Nou niet echt… ik ben een moeilijke slaper. Van elk geluidje word ik wakker, ik moet sowieso één keer per nacht naar de wc en om half 7 is mijn biologische klok ‘aan’. Het laatste jaar lag ons bed ook niet meer fijn. Ik merkte dat we toe waren aan een nieuw matras. Maar ja, de stap nemen om een nieuw matras te kopen stelde ik uit. Ik had andere prioriteiten.

1 minuut proefliggen?

Een matras kopen is en blijft toch wel een dingetje. Je slaapt er een groot deel van je leven op dus hij moet goed liggen. Maar wat is nou een goed matras? Hoe weet je dat hij lekker slaapt en ook wat jaartjes meegaat? Ik wist het nooit…

Het uittesten van bedden en matrassen is hartstikke leuk hoor. Maar in zo’n beddenzaak vind ik elk matras lekker liggen. Binnen een minuut moet ik dan beslissen of dit hét matras is waar ik jaren goed op ga slapen.

Ik kreeg de vraag of ik een Emma matras uit wilde testen. En deze aanvraag kwam op het juiste moment. Op Social Media zag ik dit matras veelvuldig voorbij komen en men was laaiend enthousiast. Dat moest ik natuurlijk zelf gaan testen.

Geen hoeslaken

Daar stonden ineens twee grote dozen. Dat daar twee matrassen in zouden zitten kon ik niet geloven maar toch zaten ze erin. Vacuüm verpakt! Binnen no time stonden ze boven, haalden we ze uit de dozen, plastic en tape werd eraf geknipt  en lagen ze op ons bed. Appeltje eitje!

Het fijne van het Emma matras is dat er geen hoeslaken omheen hoeft. De bovenkant is uitwisbaar en er heel makkelijk vanaf te ritsen. Door er geen hoeslaken omheen te doen ademt het matras.

Zelf ben ik een matras met pocketvering gewend dus ik moest wel even wennen aan het Emma matras. Het bestaat uit drie lagen: koudschuim, traagschuim en airgocell schuim. Ik kan het zeker aanraden! We slapen er nu een tijdje op en allebei worden we uitgerust wakker!

100 dagen proefslapen

Twijfel je nog? Het fijne is dat je 100 dagen mag proefslapen. Dat is nog eens service! En nu kun je echt testen of hij goed slaapt. 100 dagen of 1 minuut in de winkel. Ik wist het wel… Het matras kun je op een boxspring leggen, een lattenbodem of zelfs op de grond.  Het Emma matras is makkelijk online te bestellen en uit te breiden met een fijn kussen.

Het matras is zo gemaakt dat iedereen erop kan slapen. Daar is een half jaar aan onderzoek aan vooraf gegaan. Hij is niet te hard, niet te zacht maar gewoon perfect. Lichaamsvormend, ondersteunend en vochtregulerend.

En: in maart is dit matras als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond!

Tip 2: Drink thee en lees een boek

Het sluipt er makkelijk in: voordat je naar bed gaat nog achter de tv zitten, even op je telefoon kijken of misschien nog werken achter je computer. Maar dit bevordert het goede slapen (en het in slaap komen) niet. Sinds een tijdje probeer ik dat ook echt te minderen en streef ik naar een nieuwe routine. Een kopje thee drinken, een boek lezen en rustig worden. Hierna val ik veel beter in slaap!

Tip 3: Een warme douche nemen of in bad gaan

Elke avond neem ik een warme douche. Als ik niet douche kan ik helemaal niet goed slapen. De warmte zorgt ervoor dat ik loom word en tijdens het douchen overdenk ik de dag. Daarna lekker in bed en eventueel nog even verder lezen in mijn boek.

Tip 4: ‘s Avonds geen koffie meer

Tja… dit spreekt wel voor zich denk ik!

Tip 5: Ga op tijd naar bed

Ik weet dat het lastig is want de avonden zonder kinderen zijn ook fijn. Maar als je weet dat je ‘s nachts nog wel een aantal keer gewekt kunt worden dan raad ik toch aan om te proberen op tijd naar bed te gaan. Zo pak je alvast wat uurtjes mee. De laatste tijd lig ik voor 23:00 uur in bed en ik merk wel dat die extra uurtjes slaap mij goed doen.

Dit zijn een paar simpele tips die goed toe te passen zijn. Heb jij nog tips? Vul ze gerust aan!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen