Waar ben je naar opzoek?

Het vrouwencondoom: waarom wel of niet?

1 minuut lezen Marian Alons
Het vrouwencondoom: waarom wel of niet?

Het is belangrijk dat je je verdieWatpt in de verschillende soorten anticonceptiemiddelen. Gebruik je iets met of juist zonder hormonen? Gaan jullie ‘dubbeldekken’ of is één voorbehoedsmiddel genoeg? In dit blog een uitleg over het vrouwencondoom.

Wat is het precies?

Het vrouwencondoom is een soort zakje van rubber met twee ringen die de vrouw zelf inbrengt in haar vagina. Bij de seks gaat de penis erin. Zo vangt het condoom de zaadcellen op en en ben je beschermt tegen een geslachtsziekte en een zwangerschap.

Hoe betrouwbaar is het?

Net als bij het pessarium is het belangrijk dat je goed weet hoe je ‘m moet inbrengen. Als je ‘m goed plaatst is de kans dat je zwanger wordt zo’n 2%. Toch gaat ‘t vaker mis. De betrouwbaarheid wordt geschat op 85%, dat betekent dat 15% wel een kindje verwacht.

Lees ook: ‘Het zal toch niet’, dacht ik toen ik de test deed

En wat zijn de voor- en nadelen?

Het heeft meerdere voordelen. Zo beschermt het vrouwencondoom zowel tegen een zwangerschap, maar ook tegen geslachtsziektes. Ook is het makkelijk dat je het al voor de seks kan inbrengen, je hoeft het vrijen dus niet te onderbreken. Overigens kun je het ook nog eventjes laten zitten. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van hormonen, wat je veel bijwerkingen scheelt. Als vrouw ben je niet afhankelijk van de jongen. Niet iedereen vindt het fijn; maar je zou ook hygiënisch seks kunnen hebben als je het vrouwencondoom gebruikt.

Wel kan het onprettig worden gevonden om geen huid-op-huidcontact te hebben. Ook zou het condoom een krakend geluid geven.

Lees hier meer blogs over anticonceptie (zonder hormonen).

Hoe is jouw ervaring met het vrouwencondoom of een ander voorbehoedsmiddel of anticonceptiemiddel? Laat het ons weten in de reacties of stuur een berichtje!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen