Waar ben je naar opzoek?

Coronaregels op Curacao en wat je moet regelen voor vakantie

7 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Coronaregels op Curacao en wat je moet regelen voor vakantie

Sinds augustus dit jaar wonen wij op Curacao. Het is momenteel een heerlijke plek om te verblijven. En dat is ook te merken aan de stroom van toeristen uit Nederland. Maar ook merk ik dat steeds meer mensen hier voor langere tijd willen verblijven en zich zelfs permanent willen gaan vestigen. Sinds ik blog over het wonen op Curacao krijg ik dagelijks berichtjes met vragen over hoe het hier is, of ik nog tips heb en hoe de coronaregels op Curacao zijn. Omdat er blijkbaar veel vraag naar is, heb ik er dit blog over geschreven.

Ben je benieuwd naar onze avonturen op Curacao?
Volg mij op Instagram of lees mijn blogs!

Let op: in dit blog staat het reisadvies voor Curacao en de coronaregels op het moment van schrijven (12 december 2021). Ga je naar Curacao? Lees jezelf dan goed in wat de coronaregels op Curacao op dat moment zijn. Het kan zijn dat de regels in dit blog dan al verouderd zijn. Wij zullen een update geven en dit ook vermelden, als de coronaregels op Curacao veranderen.

Je bent er zelf verantwoordelijk voor om goed geïnformeerd te zijn. Regels kunnen ook snel weer veranderen. Dit blog geeft een overzicht en dit blog is niet verantwoordelijk voor het volgen van de verkeerde stappen. Dit is enkel informatief!

Deze blog is aangepast op 8 januari 2022. Check bij de maatschappij waarmee je vliegt of je reis hebt geboekt wat de actuele stand is van de coronaregels op Curacao ruim voordat je vertrekt.

Coronaregels Curacao 8 januari 2022

Premier Gilmar Pisas heeft vanochtend bekendgemaakt dat de coronamaatregelen op Curaçao worden aangescherpt. Vanaf 8 januari 2022 zullen de nieuwe maatregelen ingaan: De ‘Time Out’ met nieuwe maatregelen geldt voor tien dagen:

⏱ De avondklok wordt vervroegd naar 22.00 uur en geldt tot 4.30 ‘s ochtends.
🍽 Restaurants en andere horecagelegenheden moeten sluiten om 9 uur.
👩‍🏫 De scholen beginnen pas op maandag 17 januari.
❌ Alle events zijn gecanceld, ook laag risico-events.
.💍 Vieringen zoals bruiloften en dopen worden aangeraden om uit te stellen.
🍽 Er mogen dan maximaal vier personen aan één tafel in de horeca zitten, tenzij dit mensen uit hetzelfde huishouden zijn.
😷 Het mondkapje is verplicht bij events in afgesloten ruimtes, in de openlucht wordt het aangeraden, maar is dit niet verplicht.

Reisadvies Curacao en coronaregels Curacao

Het reisadvies voor Curaçao is geel. Je kunt reizen naar Curaçao. Nederland is voor Curaçao een zeerhoogrisicoland door het aantal coronabesmettingen in Nederland. Alle reizigers (12 jaar en ouder) moeten een negatief PCR-testresultaat, die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek, laten zien. Dit geldt ook als je volledig gevaccineerd bent. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Als je gaat vliegen ben je verplicht tijdens de vliegreis een mondkapje te dragen. Ook als je volledig gevaccineerd bent. In dit blog lees je meer over de coronaregels op Curacao tijdens je verblijf en wat je moet regelen voor vertrek.

Lees verder onder de afbeelding!

Coronaregels Curacao Playa Lagun
Dit is Playa Lagun

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie op Curacao?

Wij zijn nu twee keer in Coronatijd naar Curacao gevlogen. Ondanks dat er toen werd gezegd dat vliegverkeer niet mogelijk was. De eerste keer zijn we geweest in februari, op voorverkenning omdat we hier zouden gaan wonen. Het was toen heerlijk om hier te zijn en er waren weinig coronaregels op Curacao. In Nederland was alles dicht en hier konden we elke avond uit eten.

Je kunt dus prima afreizen naar Curacao, mits je de goede voorbereidingen treft. Het papierwerk is behoorlijk, houd daar rekening mee. Maar het is niet onmogelijk! Laat je goed informeren en begin op tijd met de voorbereidingen zodat je hier heerlijk kunt genieten van een vakantie.

Vakantie Curacao met kinderen

Een verre reis maken met kinderen is goed te doen. Inmiddels hebben wij al wat ervaring. Ongeveer één of twee keer per jaar maken wij een korte vliegreis naar familie in Italië en we gaan regelmatig naar een verre bestemming….

 • Linda Bosscher

Dit moet je regelen voor vakantie naar Curacao

Voordat je naar Curacao komt moet je dus best wat regelen en documenten invullen. Omdat ik weet dat het veel werk is en overweldigend kan zijn heb ik een overzicht gemaakt. Hieronder een overzicht van wat je moet regelen voor je vakantie en wat de coronaregels op Curacao zijn op het moment van schrijven.

Let op: Nog wel steeds zou ik je adviseren om voor je vertrek je goed te laten informeren bij je vliegmaatschappij of reisorganisatie wat je op moment van vertrek geregeld moet hebben.

Lees verder onder de afbeelding!

Coronaregels op Curacao - Avila Beach Hotel
Uitzicht over het Avila Beach Hotel

Coronatest heenreis

Als je naar Curacao komt moet je aantonen dat je negatief bent getest. Ook als je gevaccineerd bent of hersteld bent van corona. Iedere reiziger vanaf 12 jaar moet binnen 48 uur voor vertrek een PCR test laten afnemen met een negatief testresultaat. De testuitslag moet je binnen 48 uur voor vertrek uploaden binnen het digitale portal www.dicardcuracao.com. Bij aankomst op Curacao wordt er gevraagd naar je testresultaat. Gebruik hiervoor je QR code als je de CoronaCheck-app hebt en als je die niet hebt, print het dan uit.

Heb jij geen vaccinatiebewijs? Dan kun je met een negatieve PCR test naar Curacao komen.

Tip: Sowieso zou ik het uitprinten omdat bij aankomst je meestal geen internet hebt en dan werkt je app ook niet!

Ondanks positieve PCR-test toch reizen

Je kunt toch naar Curaçao reizen ondanks dat je in de afgelopen 3 maanden corona hebt gehad, daarvan bent hersteld en positief blijft testen. In dat geval is het mogelijk om met een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur) het eiland binnen te reizen. Kijk hier wat je daarvoor nodig hebt en houd je aan de actuele coronaregels op Curacao.

Antigeentest tijdens verblijf

Op het moment van schrijven zijn reizigers vanaf 12 jaar verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. Je moet hiervoor een afspraak maken voordat je vertrekt naar Curacao.

Deze afspraak moet je maken binnen 48 uur voor vertrek en is onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card. Deze stap krijg je automatisch tijdens je registratie op www.dicardcuracao.com. Hier heb je keuze uit meerdere laboratoria. De betaling dien je per iDEAL of creditcard te voldoen.

Coronabewijs terugreis

Ga je terug naar Nederland? Dan geldt de verplichting bij aankomst dat je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR test) moet kunnen laten zien. Ook geldt er een dringend advies om na terugkeer op dag 2 en dag 5 een coronatest bij de GGD of zelftest te doen.

Gezondheidsverklaring RIVM

Binnen 24 uur voor vertrek moet je een gezondheisverklaring invullen. Dit formulier moet je voor de heen- en terugreis invullen. Hier vind je meer informatie.

Digital Immigration Card

Voor je vertrek moet je een digitale immigratiekaart (DI card) invullen. Dit doe je via www.dicardcuracao.com. Hier wordt ook gevraagd naar een kopie van je paspoort in JPEG bestand.

Passenger Locator Card

Als Internationale reiziger moet je ook een Passenger Locator Card formulie (PLC) invullen. Deze vul je ook in via www.dicardcuracao.com. Hier kun je ook je vaccinatiebewijs en testuitslag met het negatieve resultaat uploaden.

Verplichte reisverzekering

Als je naar Curacao reist ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die ook je medische kosten in het buitenland denkt.

Extra tip!

Wij hebben elke keer al het papierwerk (inclusief negatief testresultaat) uitgeprint. Zo heb je alles bij de hand wat je kunt laten zien bij de douane.

Goed om te weten

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar bekijk voor je vertrek de actuele stand van zaken betreft de coronaregels op Curacao en wat je moet regelen voor je vertrek naar Curacao. Wees goed voorbereid!

Op naarcuracao.com vind je ook een goed overzicht van de documenten die je nodig hebt om Curacao binnen te komen. Weet jij niet hoe je je papierwerk in moet vullen? Bekijk dan dit filmpje waarin het stap voor stap wordt uitgelegd.

Coronaregels op Curacao

Ben jij van plan om binnenkort naar Curacao te gaan? Vanwege alles wat er gaande is rondom corona kan het onzeker zijn of je vakantie doorgaat en hoe deze eruit ziet. Maar mijn tip is blijf vooral zelf goed nadenken en jezelf informeren als je op vakantie komt naar Curacao. Zoals ik eerder al zei: het is een heerlijke plek om te verblijven. Er zijn wel coronaregels op Curacao maar veel minder dan in Nederland. De coronaregels op Curacao die op dit moment gelden zijn:

 • Mondkapjes verplicht vanaf 18 jaar. Er wordt van je gevraagd mondkapjes te dragen in winkels, het ziekenhuis en het openbaar vervoer.
 • Er geldt een avondklok van 03.00 uur tot 04.30 uur.
 • Houd rekening met social distancing van 2 meter.
 • Er is geen quarantaineplicht bij aankomst op Curacao. Dit geldt ook bij terugkomst in Nederland, mits je vrij van klachten bent.
 • Bij restaurants geldt geen registratie of QR-code verplichting.
 • Tijdens laag risico evenementen mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn en is een QR code niet nodig.
 • Bij hoog risico evenementen is er alleen toegang voor personen die volledig gevaccineerd zijn. Hier wordt een QR code gevraagd (denk aan Happy Hour op het strand). Testen voor toegang is op Curacao niet mogelijk.
 • Excursies zijn mogelijk maar boek op tijd want vol = vol. Door de coronaregels op Curacao kunnen er minder mensen ingeboekt worden.

In deze blogpost staan affilialinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen