Waar ben je naar opzoek?

Borstvoeding geven met een eetstoornis

2 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Borstvoeding geven met een eetstoornis

Borstvoeding geven met een eetstoornis; kan je dan wel borstvoeding geven? Kan mijn lichaam dat wel aan? Op het moment van schrijven wordt er gulzig gedronken aan m’n borst door mijn inmiddels 9 maanden oude dochtertje. Nooit had ik durven dromen dat ze na 9 maanden nog steeds zou groeien en genieten van mijn melk. Nog een punt waarvoor ik mijn lichaam enorm dankbaar ben.

Moeder met een eetstoornis

Voor wie het gemist heeft; ik ben Britt en ik heb een eetstoornis. Ik wil van mijn eetstoornis af en heb al vele herstelpogingen gedaan. Toch ben ik ervan overtuigd dat het mij gaat lukken. Over mijn herstelpogingen, struggles en fysieke en mentale gezondheid blog ik op Love2BeMama. Mijn eerder geschreven blogs vind je hier. Ben je zwanger en heb je anorexia of ben je een moeder met anorexia? Je vindt hier meer blogs over dit onderwerp.

Borstvoeding geven met een eetstoornis

Op de momenten waarin ik heel diep in mijn terugval zat en echt weinig at, was er nog steeds melk voor mijn meisje en kon ik borstvoeding geven. Mooi eigenlijk hoe je lichaam daar toch prioriteit aan geeft. Maar sinds ik beter voor mezelf zorg in de zin van eten (veel friet, veel chocolade en nog meer dingen die ik me jaren ontzegd heb) zitten m’n borsten weer echt echt vol met melk. Ik hoor haar ‘s morgens kreunen om de grote hoeveelheid melk weg te krijgen en heb ik in de ochtend weer een Pamela Anderson voorgevel. Leeg waren ze nooit maar het verschil tussen een paar maanden geleden en nu is enorm. Het bewijs dat borstvoeding en een eetstoornis hebben ook goed samen kan gaan.

Ik stop niet!

Natuurlijk heb ik al 100 keer gehoord dat ik beter kan stoppen met voeden, pas 50 keer de vraag gekregen wanneer ik eens ga stoppen en geef ik steeds hetzelfde antwoord: wanneer ik of Nina dat wil, wanneer wij er samen klaar voor zijn. Ik geniet van die momenten samen die niemand anders kan doen, ik vind het fijn om een paar keer per dag echt tijd voor haar te moeten maken en te genieten van haar vingertjes die over m’n gezicht wrijven of over m’n borst.

Kies je eigen pad

Ik weet dat er ook mensen zijn die geen fan zijn van borstvoeding; dat is helemaal prima! Op flesvoeding wordt een kind ook groot. Er zijn ook mama’s die graag borstvoeding wilden geven maar het niet lukte: dat vind ik echt echt heel jammer en vervelend.

Ik sluit me niet aan bij de zogenaamde borstvoedingsmaffia. Ik ben echt van mening dat iedereen kiest van zijn of haar manier van voeden waar ze achter staan. Flesvoeding is ook een hele goede optie en kan ook met veel liefde gegeven worden.

Ik ben één van de gelukkige moeders die borstvoeding kan geven, mag geven én ook wil geven! Dat maakt mij geen betere moeder dan de moeders die kiezen voor flesvoeding. We zijn allemaal moeders, die het beste voorhebben met hun kinderen.

Nu sluit ik deze blog af om even verder te genieten van de hoorbare slokken melk die mijn dochtertje van mijn lijf krijgt en de bevestiging dat borstvoeding geven met een eetstoornis hebben heel goed samen kan gaan.

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen