Waar ben je naar opzoek?

De beste spelcomputer kind: Welke is kidsproof?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
De beste spelcomputer kind: Welke is kidsproof?

Wat is de beste spelcomputer voor een kind? Kinderen en spelcomputers… Hoe je ook je best doet om ze buiten de deur te houden, komt er waarschijnlijk een tijd dat je er niet meer onderuit kan. Zo gek is dit ook niet.

Alles gaat steeds meer via de digitale weg en dit geldt ook voor kinderspel. Dat gezegd hebbende is een spelcomputer ook nog eens onwijs handig tijdens de dagen dat het weer niet zo meewerkt of je even twee tellen ‘rust’ in de tent wil. Toch rest dan nog de vraag: wat is de beste speelcomputer kind en hoe ga je om met schermtijd?

Keuze spelcomputers

Op het gebied van spelcomputer is er onwijs veel keus! Zo heb je natuurlijk de bekendere spelcomputers, zoals de Playstation, Xbox en Nintendo, maar ook nog een tal van extra kindvriendelijkere spelcomputers. Deze zijn weer goed te gebruiken door nog jongere kinderen. Je weet wel: die generatie die je nog liever niet online of op het internet ziet. Al deze keuze is natuurlijk fijn, maar kan ook overweldigend werken, want wat is nu de beste verkrijgbare spelcomputer voor een kind en waar moet je op letten?

Discussie over gamen: om moe(deloos) van te worden!

Eindeloze discussie over gamen en ik word serieus gek van het woord gamen! Het lijkt wel alsof het alleen nog maar om gamen draait. Dat begint al in de ochtend: Mag ik gamen? En als het antwoord dan nee is,…

  • Chicamoms

Beste spelcomputer kind: de aandachtspunten

Deze punten zijn natuurlijk vooral afhankelijk van hoe oud je kind precies is. Het is, als je een spelcomputer wil kopen, namelijk wel zo fijn als je kind er ook mee om kan gaan. Een Playstation 5 kopen voor een kind van drie is dan wellicht niet de beste keuze. Zelfs al gamet papa ook graag een potje mee.

Daarnaast is het belangrijk te kijken naar het aanbod in spellen. De beste spelcomputer voor een kind heeft namelijk genoeg spelletjes voor de gepaste leeftijdscategorie in het assortiment. Je weet wel: die spellen die ze zonder al te veel geweld, bloed en moord kunnen spelen. Iets wat in mijn opinie voor jonge kinderen sowieso compleet onnodig is.

Wat is dan de beste spelcomputer voor kinderen?

Wat spelcomputer betreft zijn er een paar vooraanstaande merken waar je op terug kan vallen. Let op: niet ieder merk is even goed geschikt voor jonge kinderen. We proberen hier dan ook onderscheid in te maken om de keuze iets makkelijker te maken. Anders zie je dadelijk door alle spelcomputers het scherm niet eens meer. Succes!

De populairste gameconsole: De Playstation 5

De Playstation 5 is weliswaar niet de goedkoopste, maar wel een van de meest populairste spelcomputers. Hoewel de meest bekende spellen voor deze console niet bepaald geschikt zijn voor jonge kinderen, heeft Playstation nog een tal van andere, beter geschikte spellen in huis. Toch kunnen wij het ons voorstellen dat je dit niet zomaar als Sinterklaas-cadeautje geeft. Een Playstation 5 is dus misschien pas de beste spelcomputer voor een kind, als papa of mama ook nog weleens de controller gaat oppakken.

Lees verder onder de afbeelding!

De kleinste spelcomputer: Xbox Series S

Xbox is hier al jaren favoriet. Niet alleen omdat je hier echt duizenden, voor kinderen-geschikte spelletjes voor kan vinden, maar mama en papa kunnen hier ook hun lol mee op. De Xbox Series S is een van de kleinste, consoles ooit en dus ideaal als je om de nodige ruimte verlegen zit. Je gebruikt voor deze console dan ook geen disks, maar download de spellen digitaal. Wij zeggen: nog minder rommel. Iets waardoor het een perfecte spelcomputer voor je kind is.

De beste spelcomputer voor een kind: Nintendo Switch

Dit is persoonlijk een van mijn favorieten voor kinderen: de Nintendo Switch. Deze Nintendo Switch kan je zowel spelen op de tv, als handheld. Dit maakt deze console ook nog eens geschikt voor onderweg. Dit werkt zo: Aan de Nintendo Switch zitten twee controllers die je samen of apart kunt gebruiken: de Joy-Con-controllers. Als je de twee Joy-Con-controllers vastmaakt aan de Joy-Con-houder, dan kun je ze gebruiken zoals een traditionele controller. Iedere Joy-Con vormt ook een opzichzelfstaande controller, waardoor je kind ook samen met vriendjes kan spelen.

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer…

  • Denise Meijer

Spelcomputer voor kleine kinderen

Een Xbox, Nintendo of Playstation is vanzelfsprekend niet bepaald geschikt voor echt jonge kinderen. Gelukkig zijn er nog een paar leuke alternatieve spelcomputers die wel geschikt zijn voor het jongere kind. Denk aan de VTech ABC Smile Tv. Dit is een geinige, goedkope console voor peuters. Ze kunnen er mee aan de slag op de televisie, waardoor ze echt het gevoel krijgen van waar het met een spelcomputer om draait. Een ander alternatief is de VTech Smile console. Voor deze console met een PEGI leeftijd van drie jaar oud kan je kind leuke, leerzame spelletjes spelen. En mama kan in de tussentijd even de was doen. Hoe handig is dat?

Bewaar deze blog op Pinterest ⤵️

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen