6x je voorbereiden op de komst van een baby met weinig budget

Ben jij zwanger maar heb je, om wat voor reden dan ook, het niet breed? Of wil je wel graag een kindje maar ben je bang dat je het niet gaat redden met de inkomsten die je hebt? Misschien heb je wat aan deze tips om je voor te bereiden op de komst van een kleintje met weinig budget.

Emotionele achtbaan

Lieve toekomstige ouders: als je al zwanger bent bevind je je in een achtbaan. Een achtbaan van emoties en dingen die op je afkomen. Het krijgen van een baby is een spannende tijd. En misschien maak je je ook wel heel erg druk over wat er allemaal bij komt kijken. Ook financieel.

Het is bijna onmogelijk om geen cent te besteden aan een babyuitzet maar met deze tips wordt het misschien wel wat makkelijker. Ook gezinnen met een krap budget kunnen de basis voor hun kindje aanschaffen.

Lees ook: 10 dingen die je moet doen als je erachter komt dat je zwanger bent

1. Gebruik wat je al hebt: denk buiten de kaders

Denk vooral niet te moeilijk. Je hebt een kleine ruimte nodig voor je baby. Een plekje waar hij kan slapen, waar je luiers kunt verschonen (dit kan ook op de eettafel met een matje eronder), een klein kastje voor zijn spulletjes. En misschien heb je dit kastje nog wel? Kijk wat er al in je huis staat en wat je kunt gebruiken. Een commode is echt onnodig en een grote uitgave. Een luier verschonen kan trouwen ook op een handdoek op het grote bed van papa en mama.

2. (Unisex) kleding

Koop unisex kleding. Dat is ook handig bij een eventuele volgende baby. En word lid van weggeefhoeken op Facebook. Daar worden heel vaak zakken kleertjes aangeboden voor gezinnen die dat goed kunnen gebruiken. Veel spullen zijn amper gebruikt!

3. Laat je niet gek maken!

Begeef je je in de wereld van de baby’s dan kun je helemaal gek worden. De meest onzinnige dingen zijn te koop. Zwangere vrouwen laten zich snel wat aansmeren wat je, na enige ervaring, vaak niet eens gaat gebruiken.

Neem ook de tijd om je spullen bij elkaar te sparen. Maak een lijstje met wat je echt heel graag (nieuw) zou willen hebben. Bijvoorbeeld een kinderwagen of een goede draagdoek. Ga voor dat item sparen en probeer de overige producten op een creatieve manier te krijgen. Misschien kun je ook wel een hele goede kinderwagen tweedehands op de kop tikken.

Laat je vooral niet gek maken in de winkels. Zoek via internet uit waar je iets het goedkoopst kun krijgen. Vraag babyboxen aan want ook daar zitten vaak handige en bruikbare spulletjes in.

Lees ook: 14 gedachten tijdens het verzamelen van je baby uitzet

4. Voeding

Mocht je willen besparen op voeding dan kun je borstvoeding gaan geven. Dit is gratis! En tegen die tijd dat ze hapjes gaan eten: zelf hapjes maken is een stuk goedkoper dan kant-en-klare potjes.

5. Wees open

Hoe moeilijk het ook is om toe te geven, maak het bespreekbaar met andere moeders dat je weinig budget hebt. Geeft dit eventueel ook aan aan je verloskundige. Er zijn heel veel instanties die hierbij kunnen helpen. Moeders onder elkaar praten ook en kennen vast iemand die graag babyspullen een goede tweede huis geeft. Niet elke moeder wil geld krijgen voor wat ze wegdoen. Er zijn zat moeders die het met liefde gratis weggeven. Maar dan moeten ze wel weten wie het nodig kan hebben. Doe een oproepje op Facebook en sta open voor hulp. Dan kunnen er mooie dingen op je pad komen!

6. Liefde

Vergeet niet: je kind heeft alleen maar liefde en voeding nodig. Dan kom je al een heel eind!

Lees ook: Top 5 nutteloze aankopen van mijn babyuitzet

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.