Waar ben je naar opzoek?

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

Ik ben al lange tijd dol op het luisteren naar Podcast series. Het liefst luister ik naar true crime en dialogen tussen mensen over een bepaald onderwerp. Of het nu gaat om thrillers, waargebeurde verhalen of gesprekken tussen mensen; podcasts zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Sterker nog; we kunnen er geen genoeg van krijgen en daarom breng ik je, uit naam van JUKE, hét gratis audio-, muziek- en podcastplatform, graag op de hoogte van wat leuke podcast tips. Redacteur Kim Kabbedijk is groot podcastliefhebber en zet per thema haar favoriete podcasts op een rijtje. Dit keer heeft ze een top 5 samengesteld met podcast aanraders voor een thuisvakantie of vakantie op het strand.

Wist je dat Love2BeMama ook een eigen Podcast heeft? Je kunt hem hier gratis beluisteren op Spotify. Ik hoop snel weer een nieuwe aflevering live te zetten. Waarschijnlijk over ons Curacao avontuur!

Wil je horen: 5x podcasts voor thuisvakantie of op het strand! 

De vakantie is het perfecte moment om boeken te lezen waar je de rest van het jaar niet aan toe bent gekomen. Maar lezen op het strand is niet altijd even praktisch met luidruchtige toeristen om je heen en overal zand. Het zit niet alleen tussen je tenen, maar ook tussen de bladzijden van je boek. 

De oplossing is simpel: ruil je boek in voor een podcast! En een extra tip: koop een goede noise cancelling koptelefoon. Daar doe je jezelf écht een plezier mee. Sluit jezelf even helemaal af en ga op in het verhaal. Overigens niet alleen ideaal voor een thuisvakantie of strandvakantie, maar ook tijdens een wandeling door de stad, op het terras met een kopje koffie of liggend op een comfortabele stoel met een ijskoud drankje in de hand. Er gaat een wereld voor je open; podcastredacteur Kim Kabbedijk van JUKE zet vijf persoonlijke podcast favorieten op een rij:

1. Mathilde’s Mysterie 

Heeft Mathilde zelfmoord gepleegd of is ze vermoord? Die vraag staat centraal in deze podcast die luistert als een detective. Bekende societydiva Mathilde Willink, de ‘Lady Gaga’ van die tijd, wordt in 1977 dood aangetroffen in haar hemelbed. Voor de politie is al snel duidelijk dat ze zelf haar leven heeft genomen, maar haar vrienden geloven dit niet. Zelfs nu niet, meer dan 40 jaar later. Journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink duiken in deze  geruchtmakende zaak vol intriges. Tot aan de laatste aflevering weet je niet welk bewijsstuk echt is en wat je moet geloven.

Luister naar Mathilde’s Mysterie  

2. De Showbizzmoord  

Van dezelfde makers als Mathilde’s Mysterie. In de true crime podcastserie ‘De Showbizzmoord’ onderzoeken Lammert en Babs de moord op de succesvolle platenbaas Bart van der Laar in 1981. In zeven afleveringen word je meegenomen in de glamoureuze, maar ook schimmige wereld van Hilversum in de jaren ‘80.  Vol sterren, drugs, prostitutie, geld en macht. Deze heb ik zelf ook in één ruk geluisterd. Mag ook niet ontbreken bij je thuisvakantie of strandvakantie.

Luister naar De Showbizzmoord  

3. De Vlaamse Kunstroof   

Je zou hem zelf kunnen opzoeken in Gent: ‘Het Lam Gods’, het schildermeesterwerk van de gebroeders van Eyck. Dan zie je direct dat er één paneel ontbreekt: de Rechtvaardige Rechters. Deze is namelijk jaren geleden gestolen. In ‘De Vlaamse Kunstroof’ duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld. Er worden afpersbrieven verstuurd, iemand doet een bekentenis op zijn sterfbed én er is een mysterieuze code. Een zeer boeiende zoektocht en een kijkje in de wereld van amateurspeurders. Je krijgt tijdens het luisteren de neiging om zelf op zoek te gaan naar het Vlaamse meesterwerk…  

Luister naar De Vlaamse Kunstroof  

Zo kom je de zomer door: koop een e-reader en lees deze boeken

In januari heb ik mijzelf beloofd dat ik meer mocht gaan lezen. Na de komst van de kinderen schiet dat er echt bij in. Ook kan ik mij veel moeilijker concentreren en val ik na 1 bladzijde al in slaap….

  • Linda Bosscher

4. Liefdesbrieven van een kampbeul   

Heerlijk wegdromen tijdens je thuisvakantie? Luister deze podcast! 270 liefdesbrieven verstuurde de beruchte SS’er Willem van der Neut vanuit de gevangenis na de oorlog. Zijn zoon Fokko leest ze pas jaren later. Het is het begin van een zoektocht. Wie was zijn vader? En waarom nam hij na zijn ontsnapping uit de gevangenis nooit meer contact met hem op? Rik Kuiper schreef dit verhaal in de Volkskrant en de podcast is een briljant voorgelezen versie van deze artikelen door acteur Gijs Scholten van Aschat.

Luister naar Liefdesbrieven van een kampbeul  

5. De moord op de Indiaan   

Deze podcast mag ook niet ontbreken bij een thuisvakantie of strandvakantie. Je stopt niet met luisteren! “Wie schoot mijn man Hans dood?” Al 22 jaar kampt de Leidense Kitty met deze vraag.  ‘Opsporing Verzocht’ hoopt met deze podcast eindelijk antwoorden te krijgen op vragen rond een moordzaak die al jaren stilligt. Dit misdaadmysterie gaat echt onder je huid zitten. De situatie? De bekende Leidenaar Hans Schonewille, die ook wel bekend stond als indiaan, werd op 10 juni 1999 doodgeschoten, maar verder ontbreekt ieder spoor. Samen met politie, justitie, nabestaanden en luisteraars wordt in zes afleveringen geprobeerd meer duidelijkheid te krijgen over het motief en de dader(s) van deze moord. 

Luister naar De moord op de Indiaan

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen