Waar ben je naar opzoek?

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

6 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

Onze eerst week zomer zit er alweer op. In andere delen van het land breekt de zomervakantie nu aan. Ik moet toegeven dat ik veel meer geniet van de zomer nu mijn kinderen ouder zijn. Een zomer met kleine kinderen is letterlijk hard werken. Ook al mis ik de dagen dat ze gillend onder de sproeier in de tuin rond aan het rennen waren, ik mis het niet dat ik aan het eind van de dag uitgeput was. Om nog maar te zwijgen van de bende in en om het huis.

Zomer met kinderen

Nu mijn kinderen ouder zijn kan ik zoveel meer van de zomer genieten. Ook op vakantie gaan met oudere kinderen is veel makkelijker. Alleen al omdat je veel minder zooi mee hoeft te slepen en je meer kilometers op een dag kan rijden omdat ze geen ritmes hebben waar je je aan moet houden. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de zomers nu veel relaxter zijn! Zit jij op dit moment nog middenin de kleine kinderen, ben je gaar en kan je soms wel gillen? Ik kan je vertellen: het komt goed! Ga er maar even voor zitten en geniet er alvast van hoe jouw zomers er over een paar jaar uit gaan zien!

Ook al zie je het soms niet meer zitten, I feel you, vergeet niet de mooiste herinneringen te maken… En heb je geen zin om verre reizen te maken en veel met je kids te ondernemen in de zomer? Ook dat is helemaal niet erg! Een zomervakantie in de achtertuin staat ook garant voor prachtige herinneringen.

Zelf lezen

Mijn kinderen zijn eindelijk oud genoeg om zelf boeken te lezen. En dit stimuleer ik ook van harte. Het gaat niet altijd vanzelf hoor, het liefst verkiezen ze hun mobieltje voor een leesboek. Maar ik las gewoon verplichte ‘leestijd’ in. Als ze na een dag lekker buiten moe gespeeld zijn, dan hangen ze het liefst op de bank. Regelmatig schotel ik ze dan ook een leesboek voor. Ook als ze naar bed gaan dan lezen ze allemaal nog een kwartiertje uit hun boek. Dit werkt ook slaapverwekkend waardoor ze beter in slaap vallen. Per gelezen boek krijgen ze van mij 0,50 cent. Een leuke stimulans om elke dag even te gaan lezen én het is goed voor hun ontwikkeling. Dat ze nu zelf kunnen lezen scheelt mij heel wat uren voorlezen per week. Mijn avond kan weer wat eerder beginnen!

10 tips onvergetelijke zomervakantie in de achtertuin

Dit jaar is het voor iedereen een andere zomer dan dat je gewend bent. Het jaar 2020 gaat de boeken in als het jaar van de coronacrisis. De crisis die steeds meer van zich laat zien en waardoor we een…

  • Malu Latumeten

Zwemmen en naar het strand gaan

Een zomer met kinderen is geen zomer zonder zwemmen. Hoera! Het is een feestje om te gaan zwemmen. Mijn kinderen kunnen zichzelf aankleden, ze hoeven geen zwembandjes meer om en insmeren kunnen ze ook zelf. Ze pakken hun eigen tas en dragen hem ook zelf. Ook kunnen ze zichzelf afdrogen en hun kleren aantrekken. Ik kan eindelijk rustig op het strand een boekje lezen en af en toe een blik op ze te werpen.

Wij wonen thuis aan het water. Toen we hier net kwamen wonen hadden ze gelukkig allemaal hun zwemdiploma. Dat was heel fijn want het was niet nodig om een hek om onze tuin te plaatsen. In die bijna 4 jaar dat we er nu wonen hebben we al drie zomers genoten van het water. Zodra het mooi weer is trekken ze hun zwemkleding aan en zwemmen ze hele middagen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes zijn ze uren te vinden in, op en rondom het water.

Kan je kind nog niet (goed) zwemmen? Dan kan ik je van harte de Puddle Jumper aanbevelen. Zo kun je toch veilig met ze naar het water gaan.

Bootje varen

Omdat onze kinderen in de zomer heel veel buiten en op het water zijn, heb ik deze zomer voor ze een een opblaasbare Kayak gekregen. Deze Kayak is geschikt voor 2 personen en gemaakt van stevig materiaal. Ze hebben er hier al uren mee door de wijk gepeddeld. De kids kunnen zichzelf erin verplaatsen maar papa vindt het ook erg leuk om mee te gaan. De Kayak is ook eenvoudig mee te nemen op vakantie. Zo kun je er veel plezier aan beleven.

De Sevylor Tahaa Kayak Kit is van nog meer handige kenmerken voorzien. De boot heeft een effectief afwateringssysteem waarmee je water heel snel uit kan laten lopen. Het opbergsysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig je rugzak of andere spullen op kan bergen. De Kayak is binnen enkele minuten opgepompt met een handpomp. Let op: deze pomp wordt niet meegeleverd!

De Kayak is een aanwinst voor een fijne zomer. Woon jij dichtbij het water, ga je vaak naar een waterplas of wil je wat leuks meenemen op vakantie? Dan is de Sevylor Tahaa Kayak Kit een aanrader. Over de prijs/ kwaliteit verhouding ben ik erg tevreden.

Zomer kinderen

Zelfredzaamheid

Het grote voordeel van groter wordende kinderen vind ik de zelfredzaamheid. Ze kunnen zichzelf aankleden, hun ontbijt verzorgen (want ze komen allemaal op een ander tijdstip uit hun bed), eigen speelafspraakjes regelen en ijsjes pakken als ze daar zin in hebben. Op dagen dat het snikheet is heb je geen jengelende kinderen aan je been hangen maar zoeken ze zelf de koelte op of gaan ze chillen in de schaduw. Ze pakken drinken als ze dorst hebben en als je geluk hebt vind je ze slapend buiten op de loungebank! En als ze dagen buiten zijn geweest heb ik er ook geen moeite mee als ze een middag voor de tv hangen of een hele dag aan het gamen zijn. Het gaat om de balans! 😄

Lange zomeravonden

Hoe gezellig is het om samen te genieten van lange zomeravonden? Je hoeft niet meer rekening te houden met vaste eettijden en hongerige baby’s. Je kan de bbq aansteken als de zon niet meer fel is, kinderen helpen mee de tafel dekken en na het eten gaan ze nog heerlijk spelen of zwemmen en pa en ma genieten van hun kroost onder het genot van een drankje. Lekker lang tafelen, films kijken en laat naar bed gaan. Kom ik meteen bij het volgende voordeel: uitslapen!

8 tips om je kinderen koel te houden tijdens warme dagen

Wauw! Wat een zomer hebben we. Ondanks dat het super warm is en we verkeren in een hittegolf met extreme droogte, is dit natuurlijk wel honderd keer beter dan regen tijdens de zomervakantie. Vandaag is het een extreem warme dag….

  • Linda Bosscher

Uitslapen

Een heerlijke zomer met kinderen en uitslapen. Ze slapen uit, wat betekent dat ik ook kan uitslapen. Of vroeg naar beneden gaan en genieten van de rust en een kopje koffie. Als ik echt heel lang op bed blijf luieren krijg ik ook nog wel eens een kopje koffie van mijn kinderen op bed. Dat is toch echt de kers op de taart! Ook voel ik mij veel fitter dan ‘vroeger’. Vroeger toen ze klein waren was ik al moe aan het begin van de dag. Ik had weinig energie. Ik heb veel meer energie en zin om aan de dag te beginnen samen met mijn kids.

Het allerbeste aan de zomer vind ik dat mijn kids thuis zijn. Ik zie niet meer op tegen 6 lange weken vakantie. Hier kan ik veel meer van genieten en aan het eind van de dag ben ik niet meer uitgeput. Het schooljaar is lang en volgepland maar tijdens de vakantie zijn we vrij en staat er niks in de agenda. De regels zijn versoepeld, we doen het rustig aan, doen waar we zin in hebben en hebben geen ochtendroutine. Als we zin hebben om een pyjamadag te hebben, dan kan dat ook. Dit zijn de allerbeste zomers die ik mij maar wensen kan!

Fijne zomer!

Lieve moeders, ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer. Of je nu nog middenin de kleine kinderen zit of pubers die niet uit bed te branden zijn, geniet. Maak herinneringen met je kinderen en heb een onvergetelijke zomer!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen