Waar ben je naar opzoek?

Zo kom je de zomer door: koop een e-reader en lees deze boeken

16 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Zo kom je de zomer door: koop een e-reader en lees deze boeken

In januari heb ik mijzelf beloofd dat ik meer mocht gaan lezen. Na de komst van de kinderen schiet dat er echt bij in. Ook kan ik mij veel moeilijker concentreren en val ik na 1 bladzijde al in slaap. Tijd om het lezen weer te gaan trainen want vroeger verslond ik boeken. Ik mis het lezen! Het lezen heb ik weer pro actief opgepakt en ik maak er ook echt tijd voor vrij. Ik weet dat er meer moeders ‘last’ van hebben maar moeders, pak die tijd voor jezelf. De leukste boekentips ga ik dan nu ook met jou delen. Fijne boeken om de zomer mee door te komen. Bij deze tips kun je niet wachten om eindelijk weer een boek te lezen! Koop een e-reader en lees deze boeken.

I love my e-reader

Ik lees heel graag e-books. Het is even wennen om een fysiek boek in te ruilen voor een e-reader maar het heeft veel voordelen:

 • Je kan zoveel boeken ‘meenemen’ als je wilt. Als je op vakantie gaat dan zit je nooit over je kilo’s heen.
 • Een e-reader stop je makkelijk in je tas.
 • De e-reader gaat lang mee en ook de batterij hoef je zelden op te laten.
 • Een e-reader is veel fijner voor je ogen dan het lezen op een tablet.
 • Boeken die je graag wil lezen markeer je als ‘favoriet’ en zo vergeet je ze nooit te lezen.
 • Het leest fijn weg.
 • In de avond kun je het licht instellen op je e-reader zodat je zonder nachtlampje nog lekker een boek kan lezen.

Ik heb nu een Kobo e-reader. Met een Kobo e-reader krijg je de beste leeservaring op het gebied van digitaal lezen. De niet-spiegelende E-ink beeldschermen stellen je in staat om zelfs bij fel zonlicht urenlang te lezen, zonder dat je ogen vermoeid raken. Met een geheugen voor duizenden boeken en een batterij die tot 2 maanden meegaat, raak je nooit uitgelezen. Wil je jezelf een cadeautje geven? Koop een e-reader! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

Ik ben al lange tijd dol op het luisteren naar Podcast series. Het liefst luister ik naar true crime en dialogen tussen mensen over een bepaald onderwerp. Of het nu gaat om thrillers, waargebeurde verhalen of gesprekken tussen mensen; podcasts…

 • Love2BeMama

Koop een e-reader: maar welke?

Koop een e-reader maar wat is de beste tip? Je hebt verschillende Kobo e-raders. Deze e-readers kunnen tegen een spatje water en krijg je niet snel kapot. Wel fijn als e lang meegaan.

Ik heb er ook meteen een Kobo Plus e-book abonnement bij aangeschaft. Voor 10 euro per maand kun je heel veel Kobo Plus e-books lezen. En als ze je boek niet in de Kobo Plus e-book shop hebben kun je hem aanschaffen. Een e-reader koop je al voor weinig geld. Kijk goed naar wat jij uit wil geven en welke eisen je hebt. Je hoeft niet de duurste e-reader te kopen voor een fijne leeservaring.

Veel boeken lezen

Ik heb mijzelf als doel gesteld dit jaar 20 boeken te lezen. Welke boeken ik nog wil lezen en al gelezen heb houd ik bij in de app Goodreads. Als je het leuk vind om mij te volgen dan vind je mij onder de naam ‘Linda Bosscher’. Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor boeken andere mensen lezen. De genres die ik graag lees zijn Literaire Thrillers, romans, waar gebeurde verhalen.

Mijn boekentips

Boeken die hoog op mijn lijstje staan of die ik al heb gelezen en de moeite waard zijn, ga ik hier met je delen. De boeken heb ik sterren gegeven op basis van mijn mening. En vergeet niet: Koop een e-reader en geniet van de zomer!

Koop een e-reader en lees deze boeken!

Ik zie je, Michael Berg – 336 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️

Genre: Thrillers & spanning

Een e-reader kopen en dit boek als eerste lezen! Internationale bestsellerauteur Carol Brodie heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een gite huurt. In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is.

Meisje in het water, Paula Hawkins – 360 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Thrillers & spanning

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Achter gesloten deuren, B.A. Paris – 360 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Thrillers & spanning

‘Achter gesloten deuren’ lees je in één ruk uit! In Engeland zijn er meer dan 500.000 exemplaren van verkocht. ‘Achter gesloten deuren’ is de spannende thriller die iedereen leest! 

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft. 

Het meisje op de weg, Michael Berg – 416 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Thrillers & spanning

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er vlakbij hun huis een onbekend meisje bewusteloos op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje spoorloos verdwenen. Anne beseft hoe weinig ze eigenlijk over haar vriend weet…

De experimenten, Marion Pauw – 211 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️

Genre: Literatuur & Romans – oorlogsroman

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten. Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige jeuk in de barakken; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?

Gouden Kooi, Camilla Läckberg – 368 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar wereld in. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan. Koop een e-reader en lees dit boek. Deze leg je niet meer weg.

Nazomer, Esther Verhoef – 464 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Literaire romans

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

Apostelkind, Renske Doorenspleet – 320 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: mens en maatschappij

Tussen 1946 en 2001 groeiden duizenden Nederlandse kinderen op in een verborgen, parallelle wereld. Ze vormden een gesloten gemeenschap met zo’n 30.000 ooms en tantes, broeders en zusters, en één Vader die volledige overgave eiste: de Apostel. De groep had dagelijkse bijeenkomsten, een eigen taalgebruik, een intensief jeugdprogramma, een bijzondere levenstaak, aparte regels en rituelen. Overdag functioneerden de kinderen in het zichtbare leven in Nederland. ’s Avonds en tijdens de weekenden leefden ze in een voor buitenstaanders onzichtbaar universum.

Renske Doorenspleet werd geboren in het Apostolisch Genootschap. Na haar uittreding in 1998 wil ze nog maar één ding: haar eigen weg gaan. Maar ze heeft haar jeugd nooit kunnen loslaten. In Apostelkind probeert ze te begrijpen wat haar is overkomen en welke ingrijpende gevolgen dat voor haar en anderen heeft gehad. Ze begint een zoektocht (naar de geschiedenis) en legt dit vast.

Christiane F., Kai Hermann – 320 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Maatschappij, waargebeurd verhaal

Nu Christiane Felscherinow onlangs in een autobiografie heeft beschreven hoe het haar is vergaan nadat ze de Bahnhof Zoo de rug toekeerde, staat de klassieker Christiane F, over een drugsverslaafd meisje, weer volop in de belangstelling. Hoog tijd dus voor een herziene uitgave van deze everseller, die al 35 jaar onafgebroken in druk is. En omdat drugs, alcohol en jongeren ook in onze huidige maatschappij nog steeds een levensgevaarlijke cocktail vormen, heeft psychiater en verslavingsdeskundige Bram Bakker een nieuw voorwoord geschreven.

Christiane F. mijn tweede leven, Christiane V. Felscherinow – 304 pagina’s – ⭐️⭐️⭐️⭐️

Genre: Maatschappij, waargebeurd verhaal

Het boek en de gelijknamige film Wir Kinder vom Bahnhof Zoo – over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes waar Christiane F. op haar twaalfde in verstrikt was geraakt – sloegen in als een bom en werden wereldberoemd. Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane Felscherinow voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd en vecht nog steeds tegen haar verslaving en voor ‘het enige dat ik goed heb gedaan in mijn leven: mijn zoon’. Ze wil geen junkieprinses meer zijn.

Want to read

Vrouwen zonder genade, Camilla Läckberg – 160 pagina’s

Genre: Thrillers & spanning – klassieke misdaadromans

Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…

Hannelore het meisje uit de sekte, Frank Krake – 480 pagina’s

Genre: Maatschappij, waargebeurd verhaal, religie

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte “Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf “Profeet ‘noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.

Toen het einde nabij leek “ontvoerden’ ze Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon. Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen.

Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen. Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland meer dan 80 sektes actief, met zo’n tienduizend volgelingen.

Onorthodox, Deborah Feldman – 336 pagina’s

Genre: Maatschappij, waargebeurd verhaal, religie

Als kind groeit Deborah Feldman op in de gesloten wereld van de Satmargemeenschap in Brooklyn. Ze moet gehoorzamen aan de regels en structuren van deze strengchassidische joden, waarin de rol van de vrouw enkel dienend is. Op haar zeventiende wordt ze uitgehuwelijkt en twee jaar later krijgt ze een zoon, maar dan is haar vrijheidsdrang niet meer te stuiten. Ze wil koste wat het kost een vrij leven leiden. In haar aangrijpende memoires beschrijft Feldman haar jeugd en uiteindelijke vlucht uit de religieuze sekte, waarbij het soms moeilijk voor te stellen is dat deze gebeurtenissen slechts enkele jaren geleden plaatsvonden, en wel midden in New York.

Hier is een gelijknamige mini serie van gemaakt en te zien op Netflix!

De meeste mensen deugen, Rutger Bregman – 528 pagina’s

Genre: Politiek

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Ik tel tot tien, Linda Green – 336 pagina’s

Genre: Familieromans

Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De politie, de media en Lisa’s familie zijn radeloos – niemand heeft een idee wie de dader kan zijn.

Iene Miene Mutte, M.J. Ardlige – 384 pagina’s

Genre: Vrouwelijke detectives

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden… 

Pappie’s kleine meid slaapt op straat, S.J. Eerhart – 239 pagina’s

Op haar veertiende werd Stephanie-Joy uit huis geplaatst. Ze ging van woongroep naar opvanghuis, van instelling naar welzijnscentrum. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. In haar zoektocht naar aandacht, geborgenheid en liefde verdoofde ze zich met marihuana en coca ne. Het kostte het meisje met de rode haren en de wijde skate-broek een vijf jaar durende zwerftocht voordat zij de kracht vond om zich aan haar dakloze bestaan te ontworstelen. Ze kickte grotendeels op eigen kracht af en leerde leven met borderline, anorexia en de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk.

Het Duivelskind, Maria Genova – 256 pagina’s

Genre: Biografieën & waargebeurde verhalen

In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het waargebeurde levensverhaal van Angel van der Vecht. Angel groeit op in een benauwend milieu. Stukje bij beetje raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een duivelskind is. Om haar te genezen mishandelen en misbruiken ze haar. De school schakelt Jeugdzorg in, maar onder de ogen van de gezinsvoogd gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Als jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen, besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken. 

Lion, Saroo Brierley – 240 pagina’s

Genre: Waargebeurde verhalen

Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Zonder zijn familie en zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit.

Als hij bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden… 

Van dit boek is een gelijknamige film gemaakt die te zien is op Netflix!

Zomernacht, Linda van Rijn – 242 pagina’s

Genre: Literaire Thrillers

Het geslaagde zomerkamp in Egmond aan Zee verandert in een nachtmerrie als een van de kinderen spoorloos verdwijnt…

Wil jij ook genieten van meer tijd voor jezelf? Koop een e-reader en maak die tijd voor jezelf. Het is niet zo moeilijk maar je moet het wel doen. Plan tijd voor jezelf in en geef jezelf ‘vrij’ van de dagelijkse taken. Geniet van deze zomer!

\Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen