Waar ben je naar opzoek?

Welke zitzak voor een peuter: wat kies je?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Welke zitzak voor een peuter: wat kies je?

Wil je een zitzak voor je peuter kopen? Welke zitzak voor een peuter kies je dan uit? In dit blog lees je er alles over. Maar waarom koop je een zitzak voor je peuter? Al op jonge leeftijd zit je kind in een kinderstoel. Daarna komt de bank, de grond, de buggy, de tafel… Noem het maar op en je kind neemt er op plaats. Een ander alternatief is de zitzak. Een relaxte plek voor je peuter om op neer te ploffen voor de tv of tijdens het spelen. Je gaat zoeken naar een zitzak: welke zitzak is het beste voor je peuter?

Zitzak voor een peuter?

Een zitzak voor een peuter heeft allerlei voordelen. De zitzak kan voor je peuter een eigen plekje zijn voor het lezen van een boekje, tv kijken, knuffelen met papa en mama of samen een leuk spelletje van 10 minuten doen. Zitzakken voor een peuter zijn ook ideaal om op te leren bewegen en balanceren.

Sit&Joy Kinder zitzak
De Sit&Joy Bumba kinder zitzak

Waar gebruik je een zitzak voor?

Laten we beginnen met de voordelen van een zitzak. Je kan er eigenlijk alles mee. Je kan er tegen slaan, mee gooien, op neerploffen en weer gaan staan. Ze kunnen gelukkig tegen een stootje, dus een zitzak is kiddy-proof. Daarnaast kan je kind er verschillende houdingen op aannemen. Je kan er tegenaan gaan staan of op je buik een filmpje kijken, het maakt allemaal niet uit. Met een zitzak kan je peuter zelf bepalen hoe hij of zij comfortabel zit (of hangt).

Ze zijn ook nog eens goed voor het lichaam. Dit komt omdat een zitzak de houding van het lijfje aanneemt. Hierdoor worden precies de juiste delen van je peuter ondersteund. Ideaal!

Een zitzak is ideaal om op te leren klimmen en om op te ontspannen.

Het leven van een 2-jarige is verschrikkelijk

Het leven met een tweejarige gaat niet altijd over rozen, hoewel het ontzettend gezellig is zo’n peutertje heeft het af en toe minder leuke kanten. Eén daarvan is de gevreesde peuterpubertijd. Het leven van een 2-jarige is verschrikkelijk… Wacht maar……

  • Jocelyn van Manen- de Jong

Welke zitzak is het beste voor een peuter?

Als je op zoek bent naar een zitzak voor een peuter is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten.

Makkelijk schoon te houden

Zo moet je rekening houden met het feit dat peuters nog weleens wat knoeien. Onderhoudsgemak is dus heel belangrijk. Is de zitzak voor de peuter makkelijk te wassen? Kan de hoes eraf of past hij in zijn geheel in de wasmachine? Hierbij moet je ook kijken naar de vulling. Niet iedere vulling van een zitzak kan tegen een wasbeurt zonder te klonten of uit te zetten.

Maat zitzak

Ook is het verstandig om te letten op de maat. Een zitzak voor volwassenen is dikwijls te groot voor een klein peutertje. Niet alleen bestaat er de kans dat je peuter niet op de zitzak kan klimmen, maar er ook hard vanaf kan vallen. dit is natuurlijk het laatste wat je wil. Het beste is een speciale kinder zitzak.

Lucht zitzak

Naast de bekende alternatieven, zoals de Fatboy zitzak. Kan je ook kiezen voor een opblaasbaar exemplaar. Deze zijn qua onderhoud zeer gemakkelijk, omdat gemorst vocht gemakkelijk weer kan worden afgedaan met een doekje. Opblaasbare zitzakken kennen echter enkele nadelen. Zo zijn ze vaak snel kapot, voelen ze koud aan en zitten ze niet zo comfortabel als een zitzak van stof. Wat ons betreft geen goede keuze als je een zitzak voor je peuter zoekt.

Multifunctionele zitzak

Als je een zitzak voor je peuter koopt let er dan ook op dat deze multifunctioneel is. Je hebt kleine stoeltjes voor peuters die lekker zacht zijn maar hier kunnen ze niet heel lang op zitten. Als je een zitzak koopt dan kunnen ze daar langer mee doen. Op een zitzak kunnen ze ook met een broertje of zusje zitten of met een vriendje of vriendinnetje op tv kijken. Hij kan door het huis gesleept worden om mee te spelen en ze kunnen erop springen. Dat kan op een stoeltje niet.

De leukste merken zitzak peuter

Tegenwoordig zijn er super leuke zitzakken voor peuters te krijgen. De leukste zitzakken worden verkocht door de merken Wigiwama, Fatboy, Sit on it, Sit and Joy en Terapy.

Welke zitzak peuter: wat kies je?

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen