Waar ben je naar opzoek?

Een geluiddichte koptelefoon kind voor op school

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Een geluiddichte koptelefoon kind voor op school

Zoek je een koptelefoon kind voor op school? Steeds meer scholen gebruiken een koptelefoon voor een kind op school. Niet een koptelefoon voor muziek, maar geluiddichte oorkappen om kinderen te helpen zich beter te concentreren.

Koptelefoon kind voor op school

Ongeveer 15 procent van de leerlingen draagt een koptelefoon in de klas. Niet alleen kinderen met concentratiestoornissen zoals bij aandoeningen zoals ADD en ADHD, maar ook kinderen die gewoonweg wat last hebben van de drukte in de klas. De koptelefoon schijnt voor deze kinderen een wezenlijk verschil te maken. Ze krijgen niets mee van geklets of geluiden en kunnen op deze manier rustig hun werk maken zonder gestoord te worden.

Een geluiddichte koptelefoon is ook fijn om gehoorschade bij kinderen tegen te gaan.

10x wat je niet verwacht als je kind naar de basisschool gaat

Rugtasje om, broodtrommeltje mee en zakdoekjes paraat. We denken goed voorbereid te zijn als we ons kind voor het eerst achterlaten in de kleuterklas. We gaan het even hebben over de basisschool. Iets waar elke ouder mee te maken krijgt….

  • Denise Meijer

Geluiden in de klas

Stel jezelf eens voor: je zit op een verjaardag met ongeveer 30 man in de woonkamer. De ene persoon zit rustig zijn koffie te drinken, een ander groepje is met elkaar bezig en ergens verderop schiet er iemand in de lach. Als volwassene kunnen we hier prima mee omgaan. Wetende welk geluid relevant voor ons is en wat niet. Zeker zolang we niet besluiten om juist op dit moment de administratie te gaan doen.

Kinderen kunnen hier daarentegen minder goed mee omgaan. De constante afweging over met welk geluid iets gedaan dient te worden is voor een kind lastig te begrijpen en daarnaast onwijs vermoeiend. Hierdoor raken ze afgeleid van hun werk of opdracht en komen de schoolresultaten in het gedrang. Soms raken kinderen zelfs gefrustreerd van hun onvermogen om zich te concentreren.

Lees verder onder de afbeelding!

Koptelefoon kind school

Geluiddichte koptelefoon kind school

Als een kind hier extreem veel moeite mee heeft, dan kan er door school worden aangeraden om gebruik te maken van een geluiddichte koptelefoon. Hiermee worden externe geluiden gefilterd, waardoor kinderen in alle rust door kunnen werken. Ze worden niet meer afgeleid door geklets of gefluister. Zelfs niet door zoiets als het geluid van een voorbij rijdende auto.

Veel scholen hebben koptelefoons voor kinderen in hun bezit wanneer een kind daar behoefte aan heeft. Mocht je hier zelf een vermoeden van hebben, dan kan de leerkracht hierom vragen.

Het is voor ouders zelf ook mogelijk om een koptelefoon aan te schaffen voor op school of tegen prikkels thuis. Dit kan kinderen met concentratieproblemen helpen met het maken van hun huiswerk of om gewoonweg iets rustiger te worden.

Alpine Muffy: multifunctionele oorkap voor kids

 Veel kinderen kunnen zich moeilijk concentreren in de klas, of zijn snel afgeleid tijdens het maken van huiswerk. Klassen worden steeds groter en onrustiger waardoor dit probleem toeneemt. Alpine Muffy is speciaal hiervoor ontwikkeld. Door regelmatig de Muffy in de klas op te zetten kunnen kinderen zich beter concentreren, wat zorgt voor mooiere schoolprestaties en meer rust in de klas. 

Geluiddichte oordoppen voor kinderen

Je hebt niet alleen geluiddichte koptelefoons voor kinderen, je kan ook geluiddichte oordopjes kopen. Alpine Pluggies Kids dient als gehoorbescherming maar ook om de concentratie van kinderen te verbeteren.

Dicht bij de boxen luisteren naar muziek, lekker spelen in het zwembad of juist aandachtig aan het tekenen. Kleine kinderen spelen en leren elke dag. Helaas loopt één op de acht kinderen blijvende gehoorschade op. Dat komt doordat kinderoren extra gevoelig zijn voor lawaai.

Geluiddichte oordoppen kinderen

Speciaal hiervoor heeft Alpine Pluggies Kids oordopjes ontwikkeld voor kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Deze multifunctionele gehoorbeschermers kunnen worden gebruikt voor meerdere toepassingen. Ze dempen te harde omgevingsgeluiden, voorkomen dat er water in het oor komt, verbeteren de concentratie en voorkomen oorpijn tijdens het vliegen.

Deze oordoppen zijn dus multifunctioneel en een goede vervanger voor een koptelefoon kind voor school!

Pluggies kids - gehoorbescherming voor kinderen
Koptelefoon kind school: geluiddicht

In deze blogpost zijn affiliatelinks verwerkt.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen