Waar ben je naar opzoek?

Wat is de beste stand om zwanger te worden? 8x de beste standjes!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wat is de beste stand om zwanger te worden? 8x de beste standjes!

Er zijn een tal van dingen die je kan doen om de vruchtbaarheid te bevorderen. Meestal houd je jezelf hieraan voor de seks, maar wist je dat het standje wat jij en je partner gebruiken ook kan helpen om sneller zwanger te raken? Het is dan wel geen absolute wetenschap, maar er zijn posities die de zaadcellen net iets beter op weg helpen richting hun doel. Maar wat is de beste stand om zwanger te worden?

Noem het twee vliegen in een klap, want samen verschillende standjes uitproberen is ook perfect voor je seksleven. Nu is het wel zo dat niet elk standje ‘the way to go’ is als je zwanger wilt raken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er wel degelijk posities zijn die net iets beter zijn als je gaat voor bevruchting. En wat je ook eens kunt proberen om zwanger te worden: fertiliteitsyoga of de Conceptie Cup.

Wat is de beste stand om zwanger te worden?

De beste stand om zwanger te worden? Dit zijn de 8 beste posities.

Missionaris

Een van de meest bekende en populaire standje. Met de man bovenop heb je sowieso zwaartekracht aan je zijde. Met de vrouw bovenop is dit natuurlijk niet het geval, omdat de zaadcellen ‘omhoog’ moeten zwemmen wat de baarmoeder bereiken redelijk uitdagend maakt. Missionaris is een van die standjes met de man bovenop. Je zorgt hiermee voor een directe ‘flow’ richting de baarmoedermond.

Tip: met een kussen onder je billen is missionaris extra effectief wat het dus de beste stand maakt om zwanger te raken.

Zwanger worden met de luxe van twee baarmoeders

Het klinkt misschien opschepperig maar ik meld het toch even; als kind was ik toevallig de allerbeste poppenmoeder die er bestond! Zo, dat is er uit. Ik ben er dus ook altijd vanuit gegaan dat ik moeder zou worden. En…

  • Maaike Visser

Doggy style

Dit standje zorgt voor diepe penetratie. Het is natuurlijk geen verrassing dat dit gunstig is, omdat de penis op deze manier dichter bij de baarmoedermond zit. De afstand die de zaadcellen moeten overbruggen is hierdoor kleiner en daarom is deze stand goed om zwanger te raken.

Met jouw benen op zijn schouders

Een standje met de voordelen van de eerste twee posities. Noem het een variant op de missionaris waarbij de vrouw met haar benen op de schouders van haar partner rust. Op deze manier kan de man dieper penetreren en heb je het voordeel van de zwaartekracht. Ideaal!

Reversed cowgirl

Bij één op de vijf vrouwen buigt de baarmoeder een beetje af. Noem het een minimale ‘kink’ in de kabel die je makkelijk kan oplossen met deze stand om zwanger te raken. In plaats van dat de vrouw bovenop zit met het gezicht naar haar partner toe, zit ze nu omgedraaid. Dit zorgt voor een bijzondere manier van penetratie, omdat dit de hoek compleet veranderd. En ook al heb je geen last van een ‘retroverted baarmoeder’, dan is dit standje buitengewoon fijn om een keer uit te proberen.

Op je buik

De vrouw ligt hierbij op haar buik met de man bovenop. Dit standje zorgt wederom voor een diepe penetratie. Nuttig en lekker!

Wat is de beste stand om zwanger te worden? Verschillende standjes!

Alles bij elkaar genomen is er geen specifieke ‘beste stand om zwanger te raken’. Alle posities waarbij je rekening houdt met zwaartekracht en diepere penetratie zijn over het algemeen prima voor de bevruchting. Kortom: dit zijn enkele voorbeelden, maar je kan natuurlijk zoveel variëren als je wil. Dit maakt het ook nog eens leuk en spannend om uit te proberen. Iets wat, zelfs als je seks hebt om zwanger te raken, ook onwijs belangrijk is. Wees er ook op voorbereid dat zwanger worden in één keer in heel veel gevallen niet lukt. Als zwanger worden niet lukt, maak je dan niet te druk. Bij de meeste mensen duurt het wat langer.

Zwanger worden tips. Wat is de beste stand om zwanger te worden?
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen