Waar ben je naar opzoek?

Fertiliteitsyoga: wat is het en werkt het?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Fertiliteitsyoga: wat is het en werkt het?

Als zwanger worden niet lukt dan staat je wereld letterlijk even op zijn kop. Dit is iets wat je nu eenmaal niet direct verwacht als je samen met je partner besluit om voor een kindje te gaan. Je kan jezelf intens verdrietig voelen, maar ook schamen of het idee hebben dat je faalt als vrouw. Tenslotte is ‘zwanger raken en blijven’ toch iets wat een vrouw gewoon moet horen te kunnen? Ja en nee! Want ondanks dat het lichaam van een vrouw gemaakt is om een kindje te dragen, zijn er alsnog 1 op de 6 koppels die problemen hebben met de vruchtbaarheid. Fertiliteitsyoga kan hier bij helpen.

Fertiliteitsyoga als hulpmiddel

Ieder koppel kan in de regel te maken krijgen met vruchtbaarheidsproblemen. Vaak is dit geen permanent probleem en kan dit opgelost worden met levensstijl aanpassingen, zoals in de voeding en door overall gezonder te leven. Vitaminepreparaten bieden daarnaast ook vaak een uitkomst. Het is gewoon dat extra zetje in de rug wat nodig is om te lichaam rijp te maken voor een zwangerschap.

Fertiliteitsyoga

De rol van fertiliteitsyoga bij het zwanger worden

Wat echter vaak wordt vergeten is dat problemen met zwanger worden, ook de nodige stress met zich meebrengt. Dit is vanzelfsprekend niet oké, aangezien stress letterlijk in alle situaties ongezond is. Yoga staat al bekend als ontspannend en fertiliteitsyoga is daar niet anders in. Daarnaast verliezen veel vrouwen het vertrouwen in hun lichaam en beginnen ze te twijfelen aan hun eigen kunnen. Zoals we al eerder in dit bericht lieten vallen: Zwanger worden lijkt zo vanzelfsprekend, het is iets wat een vrouw hoort te kunnen. Het feit dat dit uitgerekend niet lukt kan voelen als falen. Alsof er iets niet klopt aan je, want je had dit gewoon moeten kunnen doen.

Verdriet, frustratie en problemen

Alles bij elkaar zorgt dit dus voor stress, zoals we al zeiden, maar ook voor problemen binnen je relatie. Frustratie om bijvoorbeeld de reacties uit je omgeving en verdriet als je ziet dat het andere koppels makkelijker lukt en bij jou nog altijd niet. Kortom: alles raakt uit balans. En dit is nu precies het laatste wat je nodig hebt en fertiliteitsyoga mee kan helpen.

Zwanger worden? Gebruik de FERTI LILY Conceptie Cup

Gaat zwanger worden niet vanzelf? Dan is de FERTI∙LILY Conceptie Cup misschien wel wat voor jou. Tot vandaag kende ik de Cup niet maar bij het lezen van het persbericht was ik zo enthousiast dat ik jullie er graag meer…

  • Linda Bosscher

Rust

Fertiliteitsyoga is dus in het leven geroepen om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen of zwangerschapswens net dat beetje meer rust te geven. Dat de yoga ontspannend werkt is algemeen bekend en dit hier wordt handig gebruik gemaakt om moeders met een kinderwens dat ene kleine steuntje in de rug te geven om zwanger te raken, aangezien chronische stress vruchtbaarheid in de weg staat.

yoga in combinatie met vruchtbaarheidsbehandelingen

Fertiliteitsyoga is er niet alleen voor vrouwen met een kinderwens of milde vruchtbaarheidsproblemen. Het is tevens een waardevolle aanvulling op eventuele hormoonbehandelingen zoals IVF. Het leert vrouwen om ook tijdens deze toch al stressvolle periode ontspannen te blijven en zekerder te worden van hun lichaam en geest.

Fertiliteitsyoga kan vruchtbaarheid verhogen.
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen