Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: zelfmoordfilmpje gaat rond op TikTok

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Waarschuwing: zelfmoordfilmpje gaat rond op TikTok

Onze kinderen groeien op in de tijd van Social Media. Deze platformen kunnen heel leuk zijn maar helaas ook veel ellende veroorzaken. Aan ons als ouders de taak om je kinderen hiervoor te beschermen en te waarschuwen. Op dit moment gaat er een zelfmoordfilmpje rond op TikTok die het platform maar niet verwijderd krijgt. Een dringende waarschuwing om je kinderen te beschermen voor deze beelden.

Wil je weten hoe je TikTok veilig kunt gebruiken? Je lees het hier!

Zelfmoord filmpje op TikTok

Op TikTok gaat er een filmpje rond waarop een man te zien is die zelfmoord pleegt. Ondanks vele pogingen van TikTok om het filmpje te verwijderen is ze het nog niet gelukt. Gebruikers vinden keer op keer een manier om het filmpje met de schokkende beelden weer te delen.

Kattenfilmpje

Het filmpje begint onschuldig, je denkt namelijk dat je naar een kattenfilmpje aan het kijken bent. Dit soort filmpjes scoren altijd erg hoog dus worden goed bekeken. Vervolgens verschijnt de man in beeld en het filmpje eindigt met een zelfmoord. De man streamde zijn zelfmoord live op Facebook maar kopieën van de beelden verschijnen nu ook op TikTok.

In shock

Er zijn al verschillende verhalen bekend van kinderen die het filmpje hebben gezien en daarna in shock waren en na het zien van het filmpje niet konden vertellen wat ze hadden gezien. Bescherm je kinderen!

Heb jij kinderen die zich op TikTok bevinden? Beter haal je de app dan voorlopig van hun telefoons af. Je wil namelijk niet dat je kinderen deze beelden zien. Omdat de beelden keer op keer gedeeld worden blijft dit filmpje rondgaan. Let op: deze filmpjes worden ook gedeeld op YouTube en Facebook. Als je kinderen zich ook op die kanalen begeven, verwijder dan ook deze apps (tijdelijk).

In gesprek over zelfmoordfilmpje TikTok

Mijn kinderen hadden de geruchten over dit filmpje op het schoolplein al gehoord. Ik ben het gesprek met ze aangegaan en heb ze verteld dat ik de app voorlopig van hun telefoon verwijder. Niet om ze te pesten maar om ze te beschermen voor deze beelden. Ik heb verteld over het filmpje (wees eerlijk naar je kinderen, zodat ze het niet zelf op gaan zoeken) en gezegd dat ze deze beelden niet willen zien. Voor hun eigen veiligheid is de app er nu af.

Onder vuur

TikTok ligt al langere tijd onder vuur. Niet alleen om het zelfmoordfilmpje wat ze niet verwijderd krijgen maar ook hoe ze omgaan met data en rapportages.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen