Waar ben je naar opzoek?

Voor de moeder die denkt dat ze het niet goed genoeg doet…

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Voor de moeder die denkt dat ze het niet goed genoeg doet…

Voordat ik kinderen kreeg had ik een perfect plaatje van het moederschap in mijn hoofd. Ik zou een super leuke moeder worden die veel ging knutselen met haar kinderen en er altijd voor ze zou zijn. In werkelijkheid ben ik toch niet zo’n moeder geworden en eerlijk? Dat spijt mij niet! Ik weet dat ik een super leuke moeder ben voor mij kids en dat ik het goed genoeg doe. Ben jij een moeder die wel twijfelt aan het moederschap en aan jezelf? Ben jij een moeder die denkt dat ze het niet goed genoeg doet? Lieve moeder, ik weet hoe je je voelt maar het is écht niet nodig!

Al die ballen….

Het moederschap is overweldigend. Er komt zoveel op je af: kinderen opvoeden, slaapgebrek, kinderen die ziek zijn, het huishouden, nog meer opvoeden, een man die aandacht wil, nog meer was, speelgoed opruimen, speeldates, sportclubjes en noem maar op. Als moeder moet je zoveel ballen hoog houden en jongleren met de ballen die je hebt. Soms is het gewoon niet te doen!

Op dat soort momenten twijfel je aan jezelf. Je vraagt je af of je het goed doet.

Twijfel jij aan jezelf en het moederschap? Dan adviseer ik je om door te lezen!

Zo leuk vond ik het niet om moeder te zijn

Toen mijn kinderen klein waren heb ik vele dagen met mijn handen in mijn haar gezeten en huilde ik meer dan dat ik vrolijk was. Het vele slaapgebrek brak mij op en het 24/7 zorgen voor mijn kinderen daar had ik schoon genoeg van. De wasberg bleef groeien en tijd voor mijzelf had ik niet. Moest dit leuk zijn? Ik vond het verschrikkelijk!

Ik was overdonderd door het moederschap en er waren dagen dat ik het echt niet meer zag zitten. Als moeder kan vermoeidheid je letterlijk opbreken en gaat alles fout. Je bevindt je dan in een vicieuze cirkel en het is lastig daaruit te komen als je even geen lichtpuntje ziet.

Er waren dagen dat ik 100 dingen vergat, de kinderen alleen maar huilde, ik niet eens tijd had om boodschappen te doen en wanneer mijn man thuis kwam het één grote bende was en ik alleen maar chagrijnig kon zijn.

Een negatieve spiraal

Op dat soort momenten voelde ik mij waardeloos: niet goed genoeg als moeder en als vrouw! Ik wilde dan alleen maar in bed gaan liggen, de deken over mijn hoofd trekken en een winterslaap gaan houden. Helaas was dat geen optie…

Op dat soort dagen zat ik vol zelfmedelijden en in een negatieve spiraal. Ik werd passief, deed wat ik moest doen en daar hield het mee op.

Tot er een moment kwam dat ik besefte dat het zo niet verder kon. Op zo’n manier wilde ik geen moeder zijn. Ik snakte naar rust, tijd voor mijzelf en positiviteit. Vanaf dat moment ben ik anders gaan denken.

Goed genoeg als moeder!

Ik besefte mij dat ik niet alle ballen hoog kon houden en vanaf dat moment ben ik daar mee gestopt. Het is echt onzin dat wij vrouwen / moeders het gevoel hebben te moeten jongleren met ballen die we het liefst willen laten vallen. We moeten perfect zijn, het huishouden perfect op orde hebben en een gezellige vrouw zijn. De meeste moeders lukt het niet om overal aan te voldoen.

Toen ik dat besefte ben ik heel anders gaan denken en handelen. Weg met al die ballen, weg met die negativiteit, de boel de boel laten, makkelijker over dingen gaan denken en stoppen met dingen die moeten volgens een ander. Ik bepaalde mijn eigen koers!

Ik ben goed genoeg als moeder!

En… Ik doe genoeg als moeder!

Iedere moeder doet het anders, iedere moeder is anders, iedere moeder heeft een andere levensstijl én andere kinderen maar elke moeder doet het goed op haar manier. We moeten stoppen met naar elkaar te kijken en jezelf te vergelijken met het leven van een ander. Kun jij makkelijk de boel de boel laten? Doe dat! Die wasmachine draait morgen ook wel weer. Zet je kinderen voor achter de iPad en geniet zelf van wat tijd voor jezelf. Plan een avondje uit met je man, leer je kinderen zelf spelen in plaats van een entertainer voor ze te zijn. Het hoeft niet volgens het boekje die niet bestaat.

Jij trekt je eigen plan en bent goed genoeg!

⬇️ Lees verder! ⬇️

 


Oeps! We konden je formulier niet vinden.


 

Rommel? Anderen zien die stapels papier niet op tafel.
Geen tijd om te koken? De cafetaria wil wel zaken met je doen!
Je bed niet opgemaakt? Kom de hele dag niet boven, zie je het ook niet.
Helpen op school bij je kind? Kun je ook wel een keer overslaan.
Vijf minuten te laat op school? De overige dagen ben je altijd op tijd!
Geen puf om naar een vriendin te gaan? Verzet je afspraak!
Je kinderen blijven huilen? Van op tijd naar gaan bed laadt iedereen op!

Je bent goed genoeg als moeder en je doet genoeg!

Dat is het enige wat je moet onthouden en moet gaan toepassen. Schrijf het desnoods op een post it papiertje en hang het door het hele huis heen. Je bent goed genoeg als moeder én je doet genoeg.

Stop met het jongleren van ballen en houd ze aan de grond. Je bent goed genoeg als moeder en je doet genoeg.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen