Waar ben je naar opzoek?

Lijfgids voor meisjes: een offline reis door de pubertijd

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Lijfgids voor meisjes: een offline reis door de pubertijd

Toen ik jong was was ik erg onzeker. Hoewel mijn moeder altijd antwoord gaf op alle vragen en ook seksuele voorlichting heeft gegeven weet ik nog dat ik het eng vond om vragen te stellen. Je stelt je zo kwetsbaar op en het liefst zou je willen dat de antwoorden vanzelf kwamen. Ik stelde alleen vragen als het echt noodzakelijk was. In mijn tijd was er nog geen internet waar je makkelijk dingen op kon zoeken en moest je het doen met de antwoorden van je moeder of vriendinnen, die het vaak ook niet wisten. Mijn pubertijd  was één grote onzekere reis…

In deze tijd groeien onze dochters op met Social Media en internet. Op alle vragen die ze ooit gaan krijgen weten ze vaak al het antwoord voordat het überhaupt bij ze speelt. Hun grote voorbeelden zijn te vinden op YouTube en alles wordt open en eerlijk besproken. Dat is aan de ene kant fijn maar aan de andere kant zou je als ouder soms willen dat ze wat meer offline zijn en hun antwoorden elders vandaan halen.

Lees ook: Loverboys; hoe handel je?

Opgroeien anno 2018

Meisjes in deze tijd zijn misschien nog wel onzekerder dan in jouw tijd en in mijn tijd. Ze moeten zich weerbaar maken tegen zoveel (online) invloeden. De invloeden die wij vroeger hadden waren, vergeleken met nu, peanuts. Wij als ouders hebben hier ook een zware taak aan om onze meiden (en jongens) hier weerbaar voor te maken en ze op te voeden als sterke persoonlijkheden die niet domweg meegaan met de rest. Ik houd mijn hart vast voor als mijn meiden ‘later groot zijn’.

Wat ik ze nu al probeer te leren is dat ze zichzelf mogen zijn. Ze hoeven zich niet te meten aan anderen en het is juist veel toffer als je niet zo bent ‘als de rest’. Dit bijbrengen begint al op jonge leeftijd. Het wordt een zware kluif voor ons als opvoeders…

Voor ouders met tieners en pubers

Nu mijn eigen kinderen ouder worden, en mijn doelgroep met mij meegroeit, ga ik veel meer schrijven over tieners en pubers. Ik merk dat mijn volgers daar veel behoefte aan hebben en ik zelf op dit moment ook. Nu mijn oudste al bijna 10 jaar wordt kom ik in een hele andere fase terecht met andere vraagstukken en ‘problemen’.

Lees ook: Laten wij moeders het goede voorbeeld zijn voor onze meisjes! 

Lijfgids: een reis door de puberteit

Onlangs kreeg ik het boek Lijfgids opgestuurd van de schrijfster Chariva. Dit is een boek over het lichaam én het leven met daarin alles wat meisjes vanaf 10 jaar willen weten, ondersteund door illustraties in kleur van StudioSilvana.

Reisgids Olivia is de coole ‘oudere zus’ die de meisjes begeleidt. Van vet haar tot wat er in je hart leeft en van hormonen die door je lijf gieren tot een gebalanceerd dieet: alles komt voorbij. Een must-have voor alle meisjes!

Ik vind het een heel tof boek. Het leest makkelijk weg, alles staat duidelijk omschreven en is niet te langdradig en ik vind het fijn dat er in deze tijd nog een offline boek is die je alles vertelt over de puberteit.

Er worden onderwerpen in besproken die je als meisje misschien niet meteen aan je moeder wil stellen. In het boek vind je antwoorden. Als ouder kun je op deze manier inspelen op wat je dochter graag wil weten.

In het boek staan ook onderwerpen over roken en drankgebruik, hoe gedraag je je online, pesten, hormonen die op hol slaan en waarom sporten zo belangrijk is. Het boek staat vol slimme tips, handige weetjes en eerlijke quotes.

Ik ben heel enthousiast over het boek! Het boek is voor meiden vanaf 10 jaar en een musthave om in huis te halen. Niet alleen voor je dochter maar ook voor jou als ouder zodat je weet wat er bij meiden van die leeftijd speelt. Alles wat je wil weten over de puberteit wordt in deze Lijfgids besproken!

In deze blogpost staan affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen