Waar ben je naar opzoek?

Wil jij een eigen bedrijf starten? Ik geef je 13 tips!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wil jij een eigen bedrijf starten? Ik geef je 13 tips!

Toen ik vroeger klein was was het al mijn droom om een eigen bedrijf te starten. Mijn ouders hadden een autorijschool en ondanks dat het hard werken was, gaf het ook vrijheid. Toen ik verkering kreeg met mijn man kwam ik in een ondernemersfamilie terecht wat mij erg inspireerde. Tijdens mijn schoolloopbaan heb ik gestudeerd aan de PABO, mijn ouders vonden het belangrijk dat ik wel een opleiding ging volgen waar ik later wat aan zou hebben. Ik heb welgeteld maar vijf jaar voor de klas gestaan. Mijn blog groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby en ik kon er mijn werk van maken. De combinatie vanuit huis werken, bij de kinderen zijn en mijn dromen naleven deed mij doen beslissen om te stoppen met mijn baan als juf.

Negen jaar verder…

Dromen zijn er om nageleefd te worden en ik kreeg deze fantastische kans. Ik zou hartstikke gek zijn als ik dit zou laten liggen. Inmiddels heb ik negen jaar mijn eigen bedrijf en sta ik nu op het punt grote veranderingen te ondergaan om nog groter te worden en nog meer mijn droom na te gaan leven. Want van waar ik nu sta wil ik verder gaan groeien en uit gaan breiden. Ik heb op dit moment zoveel ideeën die uitgewerkt gaan worden! Als ondernemer moet je jezelf blijven uitdagen en blijven groeien anders kan het best saai worden.

Ik heb echt mijn droombaan. Er zijn wel eens momenten geweest dat ik er echt mee wilde stoppen maar gelukkig heb ik dat niet gedaan. Want wat moest ik dan gaan doen? Als je eenmaal aan het ondernemersleven geproefd hebt wordt het lastig om weer in loondienst te gaan. Dus ik moest mijn bedrijf wel voort gaan zetten. Het is hard werken en vaak op onmogelijke tijden werken maar het is het meer dan waard!!!

Lees ook: Start een succesvolle blog in 2019 (ik ga je er alles over leren!)

Ik creëerde mijn eigen baan

Nog elke dag ben ik blij dat ik in 2010 mijn eigen bedrijf heb gestart. Mijn ideeën heb ik om kunnen zetten in een echte baan. In 2010 was het bloggen nog helemaal niet zo bekend dus ik heb echt mijn eigen baan kunnen creëren en daar krijg ik zoveel energie van!

Het werk wat ik nu doe is waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg en wat ik helemaal niet als werk zie. Ik ga nooit met tegenzin aan het werk. NOOIT! Met allemaal nieuwe plannen en ideeën ben ik weer met een nieuwe strategie bezig om Love2BeMama uit te breiden en verder mee te groeien. Daar komt veel bij kijken en is wel een plan van een half jaar. 

Waar moet je aan denken bij het starten van een eigen bedrijf?

Als je een eigen bedrijf wil beginnen komt daar natuurlijk wel heel wat bij kijken. Maar ik vind dat de moeite waard! Wanneer je een eigen bedrijf wil starten moet je een gedegen financieel plan hebben en wellicht werk je de eerste maanden in loondienst en daarnaast aan je eigen bedrijf. Het is hard werken om alles goed op te zetten.

Lees ook: Tip om vanuit huis te werken: start een wasservice aan huis!

Ben jij van plan om een eigen bedrijf op te gaan zetten? Uit ervaring kan ik je een aantal tips geven zodat je niks over het hoofd ziet en je weet waar je rekening mee moet houden. 

 1. Ga vooraf ideeën opdoen en onderzoek de mogelijkheden. 
 2. Ga de markt verkennen: kijk bij je ‘concurrenten’ (wat doen zij?), wat bestaat er al, wat wordt je strategie?
 3. Stel je financiële plan op: begroot wat je denkt nodig te hebben om alles te kunnen financieren. 
 4. Blijf tijdens je proces ideeën opdoen: wat wordt je bedrijfsnaam, hoe schrijf je je in als bedrijf?
 5. Bepaal de rechtsvorm van je bedrijf.
 6. Maak je online administratie op orde.
 7. Zoek uit of je verzekeringen nodig bent en sluit je belangrijkste risico’s af.
 8. Check de voorwaarden en je eisen voor het opzetten van je bedrijf en het op de markt zetten.
 9. Schrijf je in bij de KvK en vraag een btw nummer aan.
 10. Open een zakelijke rekening.
 11. Maak een marketing plan.
 12. Maak een website en zet Social Media pagina’s op.
 13. Ga aan de slag!

Geniet ervan!

Misschien schrik je van al die punten maar zie het vooral als een leuk en inspirerend proces. Als je echt iets gaat doen wat jij wil dan krijg je daar juist energie van. En bovenstaande punten horen daar nou eenmaal bij. Het is juist leuk om je overal in te verdiepen en straks je webshop of bedrijf te kunnen lanceren. Je gaat dan je droom achterna! Geloof mij: jij kunt dit ook en je gaat het hele proces fantastisch vinden. Alle tijd en energie wat jij er nu insteekt krijg je dubbel en dwars terug. Het is de moeite waard!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen